Ухвала
від 02.03.2015 по справі 10/283
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

02 березня 2015 року Справа № 10/283

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Деревінської Л.В., розглянув справу № 10/283 від 20.11.2006 р.

за заявою кредитора - Долинської міжрайонної державної податкової інспекції, м. Долинська Кіровоградської області,

до боржника - відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова" (далі - ВАТ "Долинська агропромислова фірма ім. Сичова"), м. Долинська Кіровоградської області,

про банкрутство.

Представники сторін:

від кредитора - Долинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області - Долуман А.В. , довіреність № 61 від 09.12.14 ;

від банкрута - ліквідатор, арбітражний керуючий Савоніна О.Є.

Господарський суд ВСТАНОВИВ.

Постановою від 16.08.2007 року господарський суд визнав боржника ВАТ "Долинська агропромислова фірма ім. Сичова" банкрутом, відкрив щодо банкрута ліквідаційну процедуру, призначив ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Салатова С.В.

Господарський суд ухвалою від 19.04.2010 р. припинив повноваження ліквідатора арбітражного керуючого Салатова С.В. з 19.04.2010 р., призначив ліквідатором арбітражного керуючого Савоніну О.Є., продовжив строк ліквідаційної процедури до 19.04.2011 р.

Ухвалою від 27.11.14 р. cуд продовжив строк ліквідаційної процедури відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова" до 12.01.2015 року. Зупинив провадження у справі № 10/283 про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова".

Господарський суд ухвалою від 16.12.14 р. поновив провадження у справі № 10/283 про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова". Зобов'язав ліквідатора - арбітражного керуючого Савоніну О.Є. не пізніше 02.02.2015 р. подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до набрання чинності Законом України від 22.12.2011р. № 4212-VI (далі Закон), за нормами якого здійснюється провадження у даній справі про банкрутство.

До господарського суду 16.01.15 р. надійшла заява № б/н від 15.01.15 р. ліквідатора арбітражного керуючого Савоніної О.Є. про дострокове припинення повноважень ліквідатора банкрута ВАТ "Долинська агропромислова фірма ім. Сичова".

Оскільки, подання арбітражним керуючим заяви про припинення обов'язків носить безумовний характер, господарський суд вважав за необхідне зобов'язати комітет кредиторів надати пропозиції по кандидатурі арбітражного керуючого для призначення ліквідатором, подати завірену копію свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), заяву цього арбітражного керуючого про неналежність його стосовно відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова" до категорій осіб, які не можуть бути призначені арбітражними керуючими (ч. 3 ст. 3-1 Закону) і розгляд даної заяви здійснити в судовому засіданні.

На виконання вимог суду 29.01.2015р. комітет кредиторів направив рішення комітету кредиторів від 29.01.2015р. та клопотання про призначення новим ліквідатором банкрута арбітражного керуючого, кандидатура якого була визначена більшістю голосів кредиторів, які проголосували на засіданні комітету кредиторів 29.01.2015р. ( з кандидатур арбітражного керуючого Стіфутіна І.В. та арбітражного керуючого Кундас В.А.). Визначення кількості голосів, якими володіли кредитори на момент голосування на засіданні комітету кредиторів 29.01.2015р. комітет кредиторів залишає на розгляд суду з урахуванням матеріалів справи.

30.01.2015р. до суду звернувся арбітражний керуючий Стіфутін І.В. з заявою, в якій не заперечує проти призначення його ліквідатором банкрута.

Представником кредитора Долинської ОДПІ 30.01.2015р. також подано до суду заяву арбітражного керуючого Кундас В.А., в якій надано згоду на призначення її ліквідатором банкрута.

Із матеріалів справи ( а.с. 22 т. 14, а.с.88-93 т. 4) вбачається, що 03.08.2007р. обрано комітет кредиторів боржника в складі чотирьох осіб: Долинської МДПІ, Управління Пенсійного Фонду України в Долинському районі, ОСОБА_7 та ОСОБА_8

Матеріалами справи підтверджено, що вимоги конкурсних кредиторів, в т.ч. і членів комітету кредиторів, задоволені повністю.

Не погашеними є вимоги поточних кредиторів, в т.ч. Долинський районний центр зайнятості, РВ ФДМ України у Кіровоградській області (четверта черга задоволення вимог), Долинська МДПІ ( шоста черги задоволення вимог кредитора ).

Відповідно до абзацу другого частини першої статті 16 Закону учасниками зборів кредиторів з правом вирішального голосу є кредитори, вимоги яких включені до реєстру вимог кредиторів. Отже, господарський суд враховує, що за змістом Закону всі категорії кредиторів, крім поточних, можуть брати участь у зборах кредиторів, обирати зі свого кола комітет кредиторів та що виключно їх голосами приймаються рішення, віднесені до компетенції цих органів кредиторів. Кредитор, вимоги якого не включено до реєстру, не має права брати участі у зборах кредиторів. Кредитори, вимоги яких погашені відповідно до Закону, у подальшому не беруть участі в справі про банкрутство.

Викладене свідчить про відсутність клопотання комітету кредиторів щодо кандидатури арбітражного керуючого на здійснення повноваження ліквідатора банкрута, яке ґрунтувалося б на рішенні повноважного комітету кредиторів.

В зв'язку з викладеним, господарський суд вважав за необхідне застосувати автоматизовану систему визначення нової кандидатури арбітражного керуючого для виконання обов'язків ліквідатора відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова".

Автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України визначено арбітражного керуючого Кудляк Євгена Васильовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_1, свідоцтво арбітражного керуючого № НОМЕР_4 від 25.06.2013р. адреса АДРЕСА_5).

Для подальшого розгляду справи та заяви арбітражного керуючого Савоніної О.Є., від арбітражного керуючого Кудляка Є.В. необхідно було витребувати відповідні документи.

Разом з тим, суд вважав за необхідне для остаточного визначення кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора ВАТ "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова", від арбітражних керуючих Стіфутіна І.В. та Кундас В.А. витребувати інформацію щодо поточного навантаження арбітражного керуючого, рівень кваліфікації та визначення спеціалізації, згідно з даними реєстру, інформацію про призначення та звільнення (усунення, припинення повноважень та їх підстави).

04.02.2015р. арбітражним керуючим Стіфутіним І.В., на виконання вимог ухвали суду від 30.01.2015р., надана повна інформація, із якої вбачається поточне навантаження арбітражного керуючого, рівень кваліфікації та спеціалізація, що підтверджено відповідними документами. Також надана інформація стосовно випадків усунення від виконання повноважень розпорядника майна боржника за ухвалами суду та скасування останніх вищестоящими інстанціями, що свідчить про належне виконання своїх повноважень арбітражним керуючим Стіфутіним В.І.

Із наданого суду 02.03.2015р. листа арбітражного керуючого Кундас В.А. вбачається неповна інформація, яку вимагав суд ухвалою від 30.01.2015р. Інформація про усунення, припинення повноважень та їх підстави арбітражним керуючим не надана. Не зазначено також і про відсутність в діяльності арбітражного керуючого Кундас В.А. випадків усунення, припинення повноважень та їх підстав.

Зазначене є неналежним виконанням арбітражним керуючим Кундас В.А. вимог ухвали суду від 30.01.2015р., що ставить під сумнів належне виконання цим арбітражним керуючим повноважень ліквідатора ВАТ "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова", в т.ч. і його обов'язку, на вимогу суду, надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури, передбаченого ст. 30 Закону.

Із матеріалів справи вбачається, що наказом Міністерства юстиції України від 15.01.2015р. N40/5 анульовано свідоцтво N НОМЕР_5 на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів), видане Савоніній О.Є 04.07.2013р., що, відповідно до вимог ст. 114 Закону є підставою для усунення такого арбітражного керуючого від виконання ним повноважень.

З врахуванням викладених обставин, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання арбітражного керуючого Савоніної О.Є. та припинити повноваження арбітражного керуючого Савоніної О.Є. в якості ліквідатора по справі про банкрутство відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова".

В зв'язку з тим, що від арбітражного керуючого, визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) заява про згоду на участь у справі в якості ліквідатора банкрута, не надійшла, клопотання повноважного комітету кредиторів з цього питання відсутнє, суд , відповідно до вимог ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції після набрання чинності Законом України від 22.12.2011 року № 4212-VI, визначає кандидатуру арбітражного керуючого без застосування автоматизованої системи самостійно.

Оцінюючи та аналізуючи інформації, надані суду арбітражними керуючими Стіфутіним І.В. та Кундас В.А., ненадання повної інформації, на вимогу ухвали суду від 30.01.2015р., щодо своєї діяльності арбітражним керуючим Кундас В.А., суд вважає за необхідне призначити для виконання повноважень ліквідатора ВАТ "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова", арбітражного керуючого Стіфутіна І.В.

У зв'язку з призначенням іншого ліквідатора господарський суд, на підставі ч. 2 ст. 22 Закону, вважає за необхідне продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута - відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова".

Враховуючи положення Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд вважає за необхідне зобов'язати Реєстраційну службу Долинського районного управління юстиції внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідні відомості про заміну керівника боржника.

Керуючись п. 1-1 розділу Х "Прикінцеві та перехідні положення", ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції після набрання чинності Законом України від 22.12.2011 року № 4212-VI, ст. ст. 3-1, 16, 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції до набрання чинності Законом України від 22.12.2011р. № 4212-VI, ст. 4-1, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Заяву арбітражного керуючого Савоніної О.Є. № б/н від 15.01.15 р. про дострокове припинення повноважень ліквідатора відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова" задовольнити.

2. Припинити повноваження ліквідатора відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова" арбітражного керуючого Савоніної О.Є. з 02.03.2015 року.

3. Призначити ліквідатором банкрута відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова" арбітражного керуючого Стіфутіна Ігора Валерійовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_2, свідоцтво арбітражного керуючого № НОМЕР_3 від 22.03.13р., АДРЕСА_3).

4. Зобов'язати арбітражного керуючого Савоніну О.Є. у відповідності із ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передати ліквідатору, арбітражному керуючому Стіфутіну І.В. всю бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута. Про виконання цього пункту ухвали письмово повідомити господарському суду не пізніше 15.03.2015 року.

5. Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова".

6. Зобов'язати ліквідатора, арбітражного керуючого Стіфутіна І.В. не пізніше 02.04.15 р. повідомити суд про хід ліквідаційної процедури банкрута; не пізніше 01.06.15 р. подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також звіт про оплату послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого (затверджений рішенням комітету кредиторів).

7. Зобов'язати Реєстраційну службу Долинського районного управління юстиції відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відомості про заміну керівника відкритого акціонерного товариства "Долинська агропромислова фірма ім. М.І. Сичова" (код ЄДРПОУ 20651739) на ліквідатора, арбітражного керуючого Стіфутіна Ігора Валерійовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_2, свідоцтво арбітражного керуючого № НОМЕР_3 від 22.03.13р., АДРЕСА_3).

8. Ухвала суду може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного господарського суду в установленому законом порядку.

5. Примірники ухвали направити кредитору - регіональному відділенню Фонду держмайна України по Кіровоградській області (вул. Глінки, 2, м. Кіровоград, 25009), кредиторам, грошові вимоги яких включені до реєстру вимог кредиторів (п. 1 ухвали суду від 04.07.2007 року, а.с. 68 т. 4); банкруту (вул. Чкалова, 126, м. Долинська, Кіровоградська область, 28500); представнику працівників боржника ОСОБА_11 (АДРЕСА_2); Савоніній О.Є. (АДРЕСА_1), арбітражному керуючому Стіфутіну І.В. (АДРЕСА_3), арбітражному керуючому Кундас В.А. (АДРЕСА_4), Реєстраційній службі Долинського районного управління юстиції (вул. Леніна, буд. 39, м. Долинка, Кіровоградська обл., 27000).

Суддя Л. В. Деревінська

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення02.03.2015
Оприлюднено10.03.2015
Номер документу42949425
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/283

Ухвала від 19.01.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 16.12.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 14.10.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 14.10.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 24.09.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 24.09.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 13.08.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 30.01.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 07.07.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Деревінська Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні