Ухвала
від 04.02.2015 по справі 209/392/15-ц
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Справа № 209/392/15-ц

Провадження № 2/209/687/15

УХВАЛА

про залишення позову без руху

04 лютого 2015 року м. Дніпродзержинськ

Суддя Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області Байбара Г.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_2 до Садівничого товариства «Турбіна», про захист прав споживачів, зобов'язання вчинити певні дії, визнання дій незаконними, стягнення матеріальної та моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_2 звернулась до суду з позовом, в якому просить: визнати дії правління садівничого товариства «Турбіна», щодо відключення садівничого будинку за адресою : СТ «Турбіна» по вулиці № 1, земельна ділянка НОМЕР_1 незаконними; зобов'язати СТ «Турбіна» в особі голови правління СТ «Турбіна» ОСОБА_3 безоплатно підключити садівничу ділянку НОМЕР_1 по вулиці № 1 до електромережі; стягнути з СТ «Турбіна» в особі голови правління СТ «Турбіна» ОСОБА_3 компенсацію за спричинену матеріальну шкоду та моральну шкоду в сумі 5000,00 грн.

Вивчивши позовну заяву та додані до неї документи, суд вважає, що вона не відповідає вимогам, викладених у ст.ст.119, 120 ЦПК України, оскільки в позовній заяві не викладені обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги про відшкодування майнової шкоди та її розмір; не зазначені докази, що підтверджують заподіяння майнової шкоди і її розмір; до позовної заяви не додано її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно по кількості відповідачів.

Крім того в позовній заяві не зрозуміло викладено зміст позовних вимог, в яких позивач просить: зобов'язати СТ «Турбіна» в особі голови правління СТ «Турбіна» ОСОБА_3 безоплатно підключити садівничу ділянку НОМЕР_1 по вулиці № 1 до електромережі; стягнути з СТ «Турбіна» в особі голови правління СТ «Турбіна» ОСОБА_3 компенсацію за спричинену матеріальну шкоду та моральну шкоду в сумі 5000,00 грн.

Із зазначеного вище не зрозуміло хто повинен відповідати за цими позовними вимогами, СТ «Турбіна» чи голова правління СТ «Турбіна» ОСОБА_3.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. 119 ЦПК України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху і встановлюється строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Керуючись ч. 8 ст. 119, ч. 1 ст. 121 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_2 до Садівничого товариства «Турбіна», про захист прав споживачів, зобов'язання вчинити певні дії, визнання дій незаконними, стягнення матеріальної та моральної шкоди.

Повідомити ОСОБА_2 про необхідність виправити зазначені недоліки позовної заяви протягом 5 днів з часу отримання ухвали суду, шляхом надання суду оновленої позовної заяви з усуненими недоліками та додати до позовної заяви її копію і копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів.

Роз'яснити ОСОБА_2, що у разі не усунення зазначених недоліків, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції, шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали, апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції.

Суддя Г.А.Байбара

СудДніпровський районний суд м.Дніпродзержинська
Дата ухвалення рішення04.02.2015
Оприлюднено11.03.2015
Номер документу42969399
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —209/392/15-ц

Рішення від 08.09.2016

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Бараннік О. П.

Рішення від 06.06.2016

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Байбара Г. А.

Рішення від 06.06.2016

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Байбара Г. А.

Ухвала від 12.03.2015

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Байбара Г. А.

Ухвала від 04.02.2015

Цивільне

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

Байбара Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні