Ухвала
від 12.03.2015 по справі 909/159/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

12.03.15 Справа № 909/159/15

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Кобрин О. М. , при секретарі судового засідання Левицькому Ю.Д., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи

за заявою Ліквідаційної комісії Державного підприємства "Освіжувач"

вул.Стефаника, 31, м.Івано-Франківськ, 76000

місце знаходження ліквідаційної комісії :

вул.Ботанічна, 2, м.Івано-Франківськ, 76011

про банкрутство

учасники у справі про банкрутство:

від заявника: Рибачук В.В. - представник, (довіреність б/н від 10.02.15);

від Івано-Франківської міської ради: Буджак В.М. - заступник начальника юридичного відділу виконкому міської ради, (довіреність №2191/01-20/66-в від 06.01.15)

ВСТАНОВИВ: Ліквідаційна комісія Державного підприємства "Освіжувач" звернулась до господарського суду Івано-Франківської області із заявою (вх.№1601 від 12.02.15) про порушення справи про банкрутство в порядку ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Заявник-боржник в обгрунтування поданої заяви посилається на те, що здійснивши заходи ліквідаційної процедури в загальному порядку, не вдалось погасити борги підприємства, зокрема загальна сума боргу Державного підприємства "Освіжувач" перед кредиторами становить 92 900,00 грн. Дана сума визнається боржником в повному обсязі, проте не може бути погашена, у зв"язку із відсутністю у боржника грошових коштів чи будь-яких інших активів, за рахунок яких можна було б погасити наявну заборгованість.

Зважаючи на викладені обставини та на вимоги ст.95 Закону, заявник звернувся до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство Державного підприємства "Освіжувач".

Ухвалою суду від 16.02.15 заяву про порушення справи про банкрутство прийнято до розгляду в підготовчому засіданні на 02.03.15.

В судовому засіданні 02.03.15 представник боржника подав клопотання (вх.№3194/15 від 02.03.15) про долучення до матеріалів справи копій документів на виконання вимог ухвали суду від 16.02.15 та просив суд порушити провадження у справі. В судовому засіданні оголошена перерва до 12.03.15 з метою подання боржником додаткових доказів щодо відсутності активів боржника.

В судове засідання 12.03.15 з"явився представники заявника та Івано-Франківської міської ради. Голова ліквідаційної комісії ДП "Освіжувач" до судового засідання подав клопотання про долучення документів до матеріалів справи (вх.№3932/15 від 12.03.15). До судового засідання головою ліквідаційної комісії ДП "Освіжувач" подано заяву про призначення його ліквідатором у справі про банкрутство боржника (вх.№2673/15 від 11.03.15). Подані матеріали та заява досліджені судом та долучені до справи.

Розглянувши матеріали справи судом встановлено, що боржник Державне підприємство "Освіжувач" (код 13654795) зареєстрований як юридична особа відповідно до витягу з ЄДР юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 30.01.15. Засновником даного підприємства є виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради. Незважаючи на назву "державне підприємство", судом встановлено, що дане підприємство за своєю організаційно-правовою формою є комунальним підприємством, що підтверджується установчими документами та витягом з ЄДР.

Івано-Франківська міська рада прийняла рішення від 11.10.05 про ліквідацію державного підприємства "Освіжувач" та зобов"язала ліквідаційну комісію державного підприємства здійснити передбачені законодавством заходи щодо ліквідації підприємства. При цьому було вирішено майно цього підприємства передати на баланс Комунального підприємства "Івано-Франківськводоекотехпром".

Відомості про знаходження боржника в процедурі припинення внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (витяг з ЄДР станом на 31.01.15 за №20001223).

Рішенням Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №60 від 08.02.12 затверджено новий склад ліквідаційної комісії: Марич В.Ф.; Чеповий О.В.; Білик В.Й.; Перепелиця Т.М.; Буджак В.М.; Чупірчук Б.В.; Овенко Г.М. Рішенням Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №178 від 09.04.14 внесено зміни до вищезазначеного рішення, виведено зі складу ліквідаційної комісії ДП "Освіжувач" Чепового О.В., Чупірчука Б.В. Натомість введено до складу комісії Саєвича М.Б. та Тріща Р.З.

Протоколом ліквідаційної комісії №4 від 23.01.15 прийнято рішення: затвердити звіт голови ліквідаційної комісії Саєвича М.Б. про проведену роботу по ліквідації товариства, затвердити проміжний ліквідаційний баланс ДП "Освіжувач" станом на 31.12.14, доручити голові ліквідаційної комісії звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство, призначити ліквідатором ДП "Освіжувач" голову ліквідаційної комісії Саєвича Миколу Броніславовича.

Як вбачається із проміжного балансу боржника станом на 31.12.14, на початок звітного 2014 року у боржника було відображено наявність активів. Однак, як випливає із пояснень представника заявника, відповідно до результатів проведеної інвентаризації основних засобів та товарно-матеріальних цінностей встановлено, що фактично майно у підприємства відсутнє, однак у зв'язку із недоліками роботи ліквідаційної комісії в попередні періоди передача майна комунальному підприємству "Івано-Франківськводоекотехпром"не була належним чином відображена згідно даних бухгалтерського обліку. Так, рішенням Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради №104 від 28.02.05 приміщення за адресою вул. Стефаника, 31 (майно боржника) передано на баланс комунальному підприємству "Івано-Франківськводоекотехпром" згідно експертної оцінки за ринковою вартістю об"єкту 745 900,00 грн. станом на 01.01.2005р. Даний факт засвідчує і витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності №22520445 від 03.06.14. З огляду на викладене та на подані докази, слід зробити висновок, що майно у боржника ДП "Освіжувач" фактично відсутнє, оскільки у вигляді цілісного майнового комплексу передано на баланс КП "Івано-Франківськводоекотехпром" рішенням ВК Івано-Франківської міської ради за №104 від 28.02.05.

Таким чином, вартість зобов"язань боржника перед кредиторами становить 92 900,00 грн., в тому числі і заборгованість із заробітної плати перед звільненими працівниками в сумі 68 603,75 грн.

Ліквідаційною комісією встановлено, що кредиторську заборгованість боржника погасити неможливо з причин відсутності активів підприємства, на підтвердження чого також долучено проміжний ліквідаційний баланс боржника, який затверджено протоколом №4 від 23.01.15 засідання ліквідаційної комісії ДП "Освіжувач".

Відповідно до ч.2 ст.10 Закону про банкрутство, право на звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство мають боржник, кредитор.

Згідно ч.1 ст.95 Закону про банкрутство, якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Як зазначено, відповідно до ч.6 ст.16 Закону про банкрутство, за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про: порушення провадження у справі про банкрутство; відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Відповідно до ст.19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" одночасно з порушенням провадження у справі про банкрутство вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Згідно ч.3 ст.19 Закону про банкрутство протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

- забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

- забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

- не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

- зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

- не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

На підставі викладеного суд вважає за необхідне порушити провадження у справі про банкрутство Державного підприємства "Освіжувач" (код 13654795) з врахуванням особливостей процедури банкрутства боржника, що ліквідується власником, встановлених ст.95 Закону про банкрутство, тобто без застосування процедур розпорядження майном та санації.

Відповідно до ч.16 ст.16 Закону про банкрутство ухвала про порушення провадження у справі про банкрутство не пізніше трьох днів з дня її винесення надсилається боржнику, кредитору (кредиторам) та іншим особам, які беруть участь або мають взяти участь у цій справі (власнику майна, органу, уповноваженому управляти майном боржника, тощо), органу державної податкової служби, місцевому загальному суду, органу державної виконавчої служби за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника.

Керуючись ст. 2, ст.ст. 10, 16, 19, ч.1 ст.95, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", 61, 64, 65, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Порушити провадження у справі про банкрутство Державного підприємства "Освіжувач" (вул.Стефаника, 31, м.Івано-Франківськ, 76000, код 13654795).

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів до закінчення провадження у справі.

3. Призначити справу до розгляду в підсумковому засіданні на 30.03.15 о 10:30.год. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; кімната/зал № 26.

Суддя Кобрин О. М.

Дану ухвалу направити:

- заявнику - вул.Ботанічна, 2, м.Івано-Франківськ, 76011;

- Івано-Франківській міській раді - вул.Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76000;

- Виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради - вул.Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ, 76000;

- відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Івано-Франківській обл. (вул. Грюнвальдська, 11, м.Івано-Франківськ, 76000);

- ВДВС Івано-Франківського міського управління юстиції (вул.Галицька, 45, м.Івано-Франківськ, 77200);

- Івано-Франківському міському суду (вул.Грюнвальдська, 11, м.Івано-Франківськ, 76000).

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Нижник О. Г. 12.03.15

Дата ухвалення рішення12.03.2015
Оприлюднено17.03.2015
Номер документу43054677
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство: від заявника: Рибачук В.В. - представник, (довіреність б/н від 10.02.15); від Івано-Франківської міської ради: Буджак В.М. - заступник начальника юридичного відділу виконкому міської ради, (довіреність №2191/01-20/66-в від 06.01.15

Судовий реєстр по справі —909/159/15

Ухвала від 21.07.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 19.05.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 06.05.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 30.04.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 21.04.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 09.04.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 09.04.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 07.04.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

Ухвала від 07.04.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Кобрин О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні