Постанова
від 17.07.2006 по справі 15/251/06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

15/251/06

  

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

  

"17" липня 2006 р. Справа №  15/251/06

                                                                                              

м. Миколаїв

За позовом: Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі, м.Миколаїв

До відповідача: Приватного сільськогосподарського підприємства „Воскресенськ”, смт.Воскресенськ вул Ринкова 19/а.

                                                                Суддя  Середа О.Ф.

                                                               Секретар судового засідання Карцев М.С.

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

Від позивача: Лінійчук Н.А.

Від відповідача: Герешевич Ю.І.

В засіданні приймає участь:

Про: стягнення заборгованості по внескам.

Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі (надалі –позивач) звернувся до суду із позовом про стягнення заборгованості у сумі 897,38грн. по сумах страхових внесках з Приватного сільськогосподарського підприємства „Воскресенськ” (надалі –відповідач).

Повноважні представники сторін на виклик у судове засідання з'явилися, відповідач заперечень не надав.

В межах розумного строку розгляд справи відкладався в зв”язку із неявкою повноважних представників сторін та невиконання відповідачем вимоги ухвали суду від 18.05.06р.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив наступне.

Відповідач по справі зареєстрований в управлінні Пенсійного фонду України в Жовтневому районі Миколаївської області як платник збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до Законів України ”Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами”, ”Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування”, ”Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” –відповідач є платником страхових внесків, зборів.

Відповідно до ст. 20 Закону України ” Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування ” (далі –Закон № 1058) відповідач повинен був сплачувати страхові внески в Пенсійний фонд України, нараховані за відповідний базовий період, не пізніше 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

Згідно пункту 2 статті 106 Закону № 1058 суми страхових внесків, своєчасно не нараховані та (або) не сплачені страхувальниками в строки, визначені Законом, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду, вважаються простроченою заборгованістю і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Відповідач належним чином обов'язки не виконував і в повній мірі не вносив до ПФУ внески, у зв'язку з чим у нього утворився борг та застосовані фінансові санкції у вигляді штрафу та на підставі ч.8 ст.106 Закону № 1058 нарахована пеня (фінансова санкція (штраф) в сумі 743,96грн., пеня –153,42грн.).

Рішення про застосування фінансових санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоечасну сплату страхувальниками страхових внесків були надіслані відповідачеві, які протягом 10 робочих днів  з дня одержання не оскаржувалися (а.с.9-17).

Представником позивача було надано клопотання про зменшення суми позову в зв”язку із частковим погашенням відповідачем заборгованості під час розгляду справи. Так, заборгованість відповідача по внескам станом на 15.06.2006р. складає 269,13грн. (а.с.18-22).

Відповідач стягувану суму не заперечив та надає клопотання про відстрочку виконання судового рішення в зв”язку з тяжким фінансовим становищем на підприємстві та початком збору врожаю. Представник позивача про відстрочку виконання судового рішення не заперечив, про що свідчить заява від 17.07.06р. Суд клопотання задовольнив.

За таких обставин позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 158 –163, 186 Кодексу адміністративного судочинства України, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути з Приватного сільськогосподарського підприємства „Воскресенськ” (смт.Воскресенськ вул Ринкова 19/а, код ЄДРПОУ 31803624) на користь Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі Миколаївської області (м.Миколаїв, вул. Янтарна 61, код ЄДРПОУ 22440662) заборгованість в сумі 269,13грн.

Відстрочити виконання судового рішення до 17 серпня 2006 року  включно.

Виконавчий лист видати після набрання судовим рішенням законної сили.

Строки і порядок набрання постановою суду законної сили та її оскарження передбачені статтею 186 КАС України.

Суддя О.Ф.Середа

                        

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення17.07.2006
Оприлюднено27.08.2007
Номер документу43057
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —15/251/06

Постанова від 17.07.2006

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Середа О.Ф.

Ухвала від 19.06.2006

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Середа О.Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні