Ухвала
від 11.03.2015 по справі 922/784/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про порушення провадження у справі про банкрутство

(підготовче засідання)

"11" березня 2015 р.Справа № 922/784/15

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Кононової О.В.

при секретарі судового засідання Юрченко О.А.

розглянувши заяву ТОВ "Оіл Агро Трейд", м. Харків про визнання банкрутом ТОВ "Оіл Агро Трейд", м. Харків , код ЄДРПОУ 38493722 за участю :

боржника - Межова К.П., дов. від 01.01.2015 р.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 11.02.2015 р. прийнято заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Оіл Агро Трейд" про порушення справи про банкрутство до розгляду, призначено підготовче засідання по справі на 25.02.2015 р.

Ухвалою суду від 25.02.2015 р. був відкладений розгляд справи в підготовчому засіданні, зобов'язано боржника виконати вимоги попередньої ухвали суду від 11.02.2015 р. в повному обсязі.

Представник боржника в судовому засіданні надав уточнення до заяви про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ "Оіл Агро Трейд", просив суд порушити провадження по справі про банкрутство ТОВ "Оіл Агро Трейд".

Розглянувши надану суду заяву про порушення справи про банкрутство, додані до заяви документи, вислухавши пояснення сторін, суд встановив, що голова ліквідаційної комісії звернувся до суду з заявою про визнання боржника ТОВ "Оіл Агро Трейд" банкрутом на підставі наступного.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Оіл Агро Трейд" код 38493722 зареєстровано як юридична особа 11.12.2012 р. за № 14801020000054526 за адресою: 61052, м. Харків, вул. Маліновського, б. 3.

У відповідності до ч.1 ст. 59, ч.1 ст. 60 ГК України, ч.2 ст. 105, ч.1 ст. 110 ЦК України зборами учасників було прийнято рішення про ліквідацію підприємства (протокол загальних зборів № 7 від 05.08.2014 р.), призначено ліквідаційну комісію, визначено порядок припинення боржника, встановлено строк для з'явлення вимог кредиторів боржника - два місяці з дати публікації повідомлення про прийняття рішення щодо припинення (ліквідації) підприємства в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації.

На виконання вимог ч.1 ст. 34 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" власником було передано державному реєстратору опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційних дій „Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи". Державним реєстратором було внесено відповідні відомості про прийняття рішення про ліквідацію підприємства та призначення ліквідаційної комісії в ЄДР.

У відповідності до приписів ч. 3 ст. 60 ГК України та ч. 4 ст. 105 ЦК України повідомлення про припинення діяльності підприємства шляхом ліквідації було опубліковане в офіційному спеціалізованому друкованому засобі масової інформації „Бюлетень державної реєстрації". У повідомленні, опублікованому в „Бюлетені державної реєстрації" № 291 (21), визначено двохмісячний термін звернення кредиторів до ліквідаційної комісії з дня оголошення та інші відомості, що вимагаються згідно із ч.7 ст. 22 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

Відповідно до вимог абз. 2 ч. 4 ст. 105 ЦК України, ч. З ст. 60 ГК України усі відомі кредитори (за даними власного обліку) були повідомлені належним чином про припинення ТОВ "Оіл Агро Трейд".

До ліквідатора надійшла претензія від ТОВ "Наша Олія" на суму 12716950,63 грн. Заявлені вимоги розглянуто ліквідатором та визнано у повному обсязі, про що кредитора повідомлено належним чином.

Ліквідаційною комісією були зроблені відповідні запити до державних органів щодо підтвердження наявності або відсутності майна, зокрема до Державної інспекції сільського господарства у Харківській області, Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області, Управління держземагенства у м. Харкові Харківської області, Управління ДАЇ ГУ МВС України в Харківській області. До матеріалів справи додані відповіді вказаних державних органів, відповідно яких за ТОВ "Оіл Агро Трейд" майно на праві власності відсутнє.

З метою виявлення усього наявного на підприємстві майна, ліквідаційною комісією на виконання вимог п. 3 Інструкції по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 11 серпня 1994 року № 69 (із наступними змінами і доповненнями), п.12 Порядку подання фінансової звітності, затвердженого постановою КМ України від 28.02.2000 року №419 (із наступними змінами і доповненнями) було прийнято рішення про проведення інвентаризації основних засобів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів, нематеріальних активів, кредиторської та дебіторської заборгованості боржника.

Ліквідаційною комісією була проведена інвентаризація всіх активів та пасивів боржника. За результатами проведення інвентаризації комісією був складені відповідні описи інвентаризації від 20.01.2015 р., з яких вбачається, що станом на 20.01.2015 р. у боржника відсутнє будь-яке нерухоме майно, обліковується дебіторська заборгованість у розмірі 782317,69 грн. та наявні грошові кошти у розмірі 9000,00 грн.

Зазначені результати проведеної інвентаризації, сформовані в дані фінансової звітності підприємства у складі Балансу станом на 20.01.2015 року та свідчать про те, що загальна сума вимог кредиторів до товариства складає 12716950,63 грн., а вартість майна підприємства (активів), за рахунок яких може бути погашена існуюча кредиторська заборгованість складає лише 791317,69 грн.

21.01.2015 року відбулися Загальні збори учасників божника, на яких був затверджений проміжний ліквідаційний баланс станом на 20.01.2015 р.

Отже, враховуючи те, що в процесі здійснення ліквідації підприємства ліквідатором виявлено недостатність вартості активів боржника для задоволення вимог всіх кредиторів ліквідатором було вирішено звернутись до господарського суду з заявою про визнання боржника ТОВ ""Оіл Агро Трейд" (протокол від 21.01.2015 р.) банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури в порядку ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Дійсно, як вбачається з матеріалів, долучених до заяви ліквідатором, проміжного ліквідаційного балансу станом на 20.01.2015 р. фінансовий стан підприємства має ознаки неплатоспроможності, в зв'язку з недостатністю майнових активів боржника для задоволення вимог його кредиторів. Майнові активи у боржника складають 791317,69 грн., проте кредиторська заборгованість у боржника становить 12716950,63 грн.

Згідно з ч.5 ст.11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" боржник зобов'язаний звернутись в місячний строк до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство у разі, якщо під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства встановлено неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі.

Розглянувши заяву боржника, перевіривши обґрунтованість вимог заявника, а також з'ясувавши наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство та ознаки неплатоспроможності боржника, суд вважає за необхідне порушити провадження у справі про банкрутство ТОВ "Оіл Агро Трейд", ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначити судове засідання, на якому буде вирішено питання щодо подальшої процедури банкрутства боржника.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст.ст. 1, 16 , 95Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

УХВАЛИВ:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство ТОВ "Оіл Агро Трейд", м. Харків, код ЄДРПОУ 38493722.

2. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

3. Протягом дії мораторію на задоволення вимог кредиторів:

забороняється стягнення на підставі виконавчих та інших документів, що містять майнові вимоги, у тому числі на предмет застави, за якими стягнення здійснюється в судовому або в позасудовому порядку відповідно до законодавства, крім випадків перебування виконавчого провадження на стадії розподілу стягнутих з боржника грошових сум (у тому числі одержаних від продажу майна боржника), перебування майна на стадії продажу з моменту оприлюднення інформації про продаж, а також у разі звернення стягнення на заставлене майно та виконання рішень у немайнових спорах;

забороняється виконання вимог, на які поширюється мораторій;

не нараховується неустойка (штраф, пеня), не застосовуються інші фінансові санкції за невиконання чи неналежне виконання зобов'язань із задоволення всіх вимог, на які поширюється мораторій;

зупиняється перебіг позовної давності на період дії мораторію;

не застосовується індекс інфляції за весь час прострочення виконання грошового зобов'язання, три проценти річних від простроченої суми тощо.

Мораторій на задоволення вимог кредиторів застосовується до вимог кредиторів щодо відшкодування збитків, що виникли через відмову боржника від виконання правочинів (договорів) у процедурі санації, у порядку, передбаченому цим Законом.

Дія мораторію на задоволення вимог кредиторів не поширюється на вимоги поточних кредиторів; на виплату заробітної плати та нарахованих на ці суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; відшкодування шкоди, заподіяної здоров'ю та життю громадян; на виплату авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги за виконавчими документами немайнового характеру, що зобов'язують боржника вчинити певні дії чи утриматися від їх вчинення.

Дія мораторію не поширюється на задоволення вимог кредиторів у разі одночасного задоволення вимог кредиторів у процедурі розпорядження майном керуючим санацією згідно з планом санації або ліквідатором у ліквідаційній процедурі в порядку черговості, встановленому цим Законом.

4. Призначити судове засідання на "25" березня 2015 р. о 10:30 год. у приміщенні Господарського суду Харківської області.

Ухвалу направити боржнику, кредитору, Ленінському ВДВС Харківського МУЮ, Західній ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів Харківської області, державному реєстратору, Ленінському районному суду м. Харкова.

Суддя Кононова О.В.

Дата ухвалення рішення11.03.2015
Оприлюднено20.03.2015
Номер документу43116779
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом ТОВ "Оіл Агро Трейд", м. Харків , код ЄДРПОУ 38493722

Судовий реєстр по справі —922/784/15

Постанова від 28.07.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 17.07.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 26.05.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 29.04.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 25.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 13.05.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Постанова від 25.03.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 11.03.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 11.02.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні