Вирок
від 14.02.2012 по справі 1-1009/11
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14.02.2012 Справа №1-1009/11

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючого судді Базана Л.Т.

при секретарях Сеник В.Г., Галиш І.Б.

з участю прокурора Голомші М.Я.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Тернополі кримінальну справу про обвинувачення

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, студента 1-ого курсу факультету фінансів Тернопільського національного економічного університету, неодруженого, непрацюючого, раніше несудимого,

- за ч.1 ст.309 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Підсудний ОСОБА_1 перебуваючи 28 вересня 2011 року біля 13 год. 00 хв. в парку ім.Т.Шевченка в м.Тернополі біля Тернопільського ставу, неподалік ресторану В«МаксімВ» знайшов на землі паперовий згорток, в якому знаходилась суха подрібнена рослинна маса світло-зеленого кольору та зрозумівши, що це є наркотичний засіб - В«канабісВ» (маріхуана), привласнив його з метою подальшого особистого вживання як наркотику шляхом куріння та заховав серед свого одягу і в подальшому зберігав при собі. В післяобідню пору того ж дня, ОСОБА_1, зберігаючи при собі незаконно придбаний ним наркотичний засіб, прийшов на залізничний вокзал ст.Тернопіль, де о 17 год. був затриманий працівниками міліції і при його доставленні в чергову частину ЛВ на ст.Тернопіль УМВС України на Львівській залізниці, в нього було виявлено та вилучено паперовий згорток, в якому знаходилась речовина рослинного походження, яка містить тетрагідроканнабінол і є наркотичним засобом - канабісом (маріхуаною), масою в перерахунку на суху речовину 7, 1850 г, який він незаконно придбав та зберігав без мети збуту.

Допитаний як підсудний ОСОБА_1 свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.309 КК України визнав повністю, щиро розкаявся та показав, що 28 вересня 2011 року біля 13 год., він, перебуваючи в парку ім.Т.Шевченка, що біля Тернопільського ставу, неподалік ресторану В«Максім» на землі помітив паперовий згорток, розкривши який побачив, що в ньому знаходиться рослинна речовина світло-зеленого кольору і тоді він зрозумів, що це є наркотик - конопля і вирішив залишити її собі, щоб в подальшому покурити. З цією метою, він заховав знайдений паперовий згорток із коноплею в ліву кишені штанів, у які був одягнутий та в подальшому направився на залізничний вокзал ст.Тернопіль, де приблизно біля 17 год. до нього підійшли троє чоловіків у цивільному одязі, які представились працівниками міліції та запропонували пройти із ними до ЛВ на ст.Тернопіль УМВС України на Львівській залізниці для встановлення особи. Прибувши туди із ними, у нього в присутності запрошених понятих було проведеного особистий огляд, під час якого із лівої кишені його штанів, в які він був одягнутий, було виявлено та вилучено вищевказаний знайдений ним паперовий згорток із наркотичною речовиною - коноплею, яку він зберігав для власних потреб без мети збуту.

Крім повного визнання підсудним ОСОБА_1 своєї вини у скоєнні інкримінованого йому злочину за ч.1 ст.309 КК України, його вина також повністю доводиться зібраними в процесі досудового слідства та дослідженими в судовому засіданні доказами:

- показаннями допитаного в судовому засіданні свідка ОСОБА_2 - заступника начальника СКР ЛВ на ст.Тернопіль, згідно яких 28 вересня 2011 року він спільно із оперуповноваженим СКР ЛВ на ст.Тернопіль ОСОБА_3 проводили оперативно-розшукові заходи по виявленню осіб, які незаконно зберігають та перевозять наркотичні засоби приміськими та пасажирськими поїздами через територію обслуговування відділу міліції, а також на залізничному вокзалі ст.Тернопіль та перебуваючи на залізничному вокзалі ст.Тернопіль, біля 17 год. їхню увагу привернув ОСОБА_1, який поводив себе не повністю адекватно, після чого вони вирішили перевірити документи, які посвідчують особу та дізнатись про ціль його перебування на території залізничного вокзалу. Коли вони до нього підійшли та представились працівниками міліції, то він почав нервувати, після чого вони запропонували йому пройти в чергову частину міліції для перевірки особи. В черговій частині міліції в присутності двох запрошених понятих було проведено особистий огляд ОСОБА_1, під час якого із лівої кишені штанів, в які той був одягнутий, було виявлено та вилучено паперовий згорток із газети, в якому знаходилася рослинна речовина зеленого кольору, на що ОСОБА_1 відповів, що це наркотичний засіб - В«конопляВ» , який він деякий час перед цим знайшов в парку біля Тернопільського ставу неподалік ресторану «Максім» та залишив собі для подальшого особистого вживання як наркотику без мети збуту;

- аналогічними до показань свідка ОСОБА_2 показаннями допитаних в судовому засіданні свідків ОСОБА_3 - оперуповноваженого СКР ЛВ на ст.Тернопіль та ОСОБА_4 - старшого оперуповноваженого СКР ЛВ на ст.Тернопіль;

- рапортом заступника начальника СКР ЛВ на ст.Тернопіль ОСОБА_5 від 28 вересня 2011 року, згідно якого 28 вересня 2011 року, яким він доповів начальнику ЛВ на ст.Тернопіль ОСОБА_6 про те, що ним спільно з оперуповноваженим СКР ЛВ на ст.Тернопіль ОСОБА_3 під час проведення оперативно-розшукових заходів на залізничному вокзалі ст.Тернопіль по підозрі незаконного зберігання наркотичних речовин на залізничному вокзалі ст.Тернопіль був затриманий ОСОБА_1, в якого було виявлено та вилучено паперовий згорток з газети, в якому знаходилася суха рослинна маса зеленого кольору (конопля) у подрібненому вигляді, яку він зберігав для власних потреб без мети збуту;

(а.с.4)

- протоколом доставлення, виявлення та вилучення від 28 вересня 2011 року, з якого слідує, що 28 вересня 2011 року о 17 год. 00 хв. у приміщенні чергової частини ЛВ на ст.Тернопіль, в присутності запрошених понятих у ОСОБА_1 працівниками ЛВ на ст.Тернопіль було виявлено та вилучено з лівої кишені штанів, в які той був одягнутий, паперовий згорток, у якому знаходилась суха подрібнена рослинна маса зеленого кольору;

(а.с.5)

- протоколом зважування вилученої речовини, згідно якого 28 вересня 2011 року з 17 год. 30 хв. до 17 год. 45 хв. в приміщенні магазину-кіоску В«ПродуктиВ» , який знаходиться на території залізничного вокзалу ст.Тернопіль, на електронній вазі «Дозавтомати ВТМЕ-15ТЕ 2К» було проведено зважування паперового пакету, в якому знаходилась наркотична речовина. Маса даного пакету із його вмістом становила 10 (десять) г;

(а.с.6)

- висновком експертизи №866 від 18 жовтня 2011 року, згідно якого подрібнена рослинна речовина зеленого кольору, яка була вилучена 28 вересня 2011 року у ОСОБА_1 містить тетрагідроканнабінол і є наркотичним засобом - канабісом (маріхуаною), першопочатковою масою в перерахунку на суху речовину 7, 1850 г;

(а.с. 39-43)

- протоколом огляду речових доказів від 20 жовтня 2011 року, згідно якого було оглянуто саморобний паперовий пакетик із аркуша газети, в якому міститься подрібнена рослинна речовина зеленого кольору.

(а.с.45)

Аналізуючи зібрані докази в їх сукупності, суд приходить до переконання про доведеність вини підсудного ОСОБА_1 у вчиненні злочину та кваліфікує його дії за ч.1 ст.309 КК України, тобто, незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту.

При призначенні покарання підсудному ОСОБА_1 , суд, відповідно до вимог ст.ст. 50, 65 КК України, враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, який відноситься до злочинів середньої тяжкості, фактичні обставини справи, особу винного, його молодий вік, те, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивну характеристику за місцем проживання та посередню за місцем навчання, що він добровільно пройшов курс лікування в Хмельницькому обласному наркологічному диспансері з приводу вживання канабіоїдів зі шкодою для здоров'я та обставини, що пом'якшують і обтяжують покарання, зокрема, до обставин, що пом'якшують покарання, суд відносить повне визнання підсудним вини, щире каяття та активне сприяння в розкритті злочину.

На підставі наведеного, суд приходить до висновку, що виправлення та перевиховання ОСОБА_1 можливе без його ізоляції від суспільства, а тому вважає, що йому слід призначити покарання у межах санкції статті обвинувачення у виді мінімального розміру штрафу в доход держави, оскільки саме таке покарання буде необхідне і достатнє для виправлення ОСОБА_1 та попередження нових злочинів.

По справі проведена експертиза №866 від 18.10.2011 року, вартість якої в сумі 296, 7 грн. слід стягнути з ОСОБА_1 в користь НДЕКЦ з обслуговування ЛУ на л/з при МВСУ на залізничному транспорті: код 25576416, банк одержувача ГУДК у Львівській області, МФО - 825014, р/р 31253272210394 - призначення платежу: В«оплата за експертне дослідження №866В» .

Речові докази по справі - полімерний пакет із 5, 9850 г наркотичного засобу - канабісу (маріхуани) (1, 2 г було використано при проведенні дослідження та експертизи), що зберігається в камері зберігання речових доказів ЛВ на ст.Тернопіль УМВС України на Львівській залізниці слід знищити.

До вступу вироку в законну силу раніше обраний ОСОБА_1 запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд необхідно залишити без змін.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 323, 324 КПК України, суд -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочину передбаченого ч.1 ст.309 КК України і призначити йому покарання у виді 850 (вісімсот п'ятдесят) грн. штрафу в доход держави.

Стягнути з ОСОБА_1 вартість проведеної у справі експертизи №866 від 18.10.2011 року в сумі 296, 7 грн. в користь НДЕКЦ з обслуговування ЛУ на л/з при МВСУ на залізничному транспорті: код 25576416, банк одержувача ГУДК у Львівській області, МФО - 825014, р/р 31253272210394 - призначення платежу: В«оплата за експертне дослідження №866В» .

Речові докази по справі - полімерний пакет із 5, 9850 г наркотичного засобу - канабісу (маріхуани) (1, 2 г було використано при проведенні дослідження та експертизи), що зберігається в камері зберігання речових доказів ЛВ на ст.Тернопіль УМВС України на Львівській залізниці - знищити.

До вступу вироку в законну силу раніше обраний ОСОБА_1 запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд - залишити без змін.

Апеляція на вирок може бути подана до апеляційного суду Тернопільської області через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області протягом п'ятнадцяти діб з моменту його проголошення.

Головуючий суддяОСОБА_7

Дата ухвалення рішення14.02.2012
Оприлюднено23.03.2015
Номер документу43153576
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-1009/11

Постанова від 05.03.2012

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кухарець В.М. В. М.

Постанова від 25.11.2011

Кримінальне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Купавська Н. М.

Постанова від 09.09.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Скорін А. В.

Постанова від 20.07.2015

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Кухарець В.М.

Вирок від 14.02.2012

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Базан Л. Т.

Ухвала від 14.02.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Повзло В. В.

Ухвала від 29.04.2014

Кримінальне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Стоматов Е. Г.

Постанова від 15.11.2013

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Повзло В.В.

Вирок від 25.04.2013

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Донецька

Сидоров Є. І.

Постанова від 04.02.2013

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Горбатовська С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні