Постанова
від 18.03.2015 по справі 806/719/15
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 березня 2015 року Житомир справа № 806/719/15

час прийняття: 14 год. 32 хв. категорія 10.1

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Лавренчук О.В.,

за участі секретаря Карплюк А. І.,

за участі представника відповідача Зайченко В. Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі Житомирської області до Приватного орендного сільськогосподарського підприємства "Колос" про стягнення 2754,18 грн.,

встановив:

Управління Пенсійного фонду України в м. Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі Житомирської області звернулось до суду з позовом, в якому просить стягнути з Приватного орендного сільськогосподарського підприємства "Колос" заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій у розмірі 2754,18 грн. В обґрунтуванні позову зазначає, що заборгованість виникла відповідно до Інструкції про порядок обчислення та сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 р., яка зареєстрована в Міністерстві юстиції України 16.01.2004 р. №64/8663 і за січень 2015 року становить 2754,18 грн.

Представник позивача в судове засідання не прибув. На адресу суду надіслав клопотання про розгляд справи без його участі. Позовні вимоги підтримує у повному обсязі.

Представник відповідача позов визнав.

Розглянувши подані сторонами документи та матеріали, заслухавши пояснення представника відповідача, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги та заперечення на них, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню за таких підстав.

Судом встановлено, що Приватне орендне сільськогосподарське підприємство "Колос" зареєстровано як платник збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фонду України в м. Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі Житомирської області.

Як вбачається з матеріалів справи, за відповідачем за січень 2015 року утворилась заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у розмірі 2754,18 грн, чим порушено вимоги частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Зазначена заборгованість підтверджується розрахунками фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п.п. "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", які містяться в матеріалах справи (а. с. 5).

Розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п.п. "б"-"з" ст.13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" складаються на підставі відомостей відділів з призначення пенсій органів Пенсійного фонду України, які подаються до 01 січня поточного року та протягом 10 днів з дня прийняття рішення про призначення нової пенсії.

Відповідно до розділу 6 Інструкції "Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" до Пенсійного фонду України (затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 р. та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України від 16.01.2004 р. за №64/8663) із змінами, що внесені Постановою правління Пенсійного фонду України від 29.07.2004 р. №9-4, визначено, що підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як вбачається з матеріалів справи, позивачем направлявся відповідачу розрахунок суми заборгованості з фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій (а.с. 6).

Докази проведення Приватним орендним сільськогосподарським підприємством "Колос" розрахунків з Управлінням Пенсійного фонду України в м. Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі Житомирської області в матеріалах справи відсутні.

Доказів погашення відповідачем заборгованості у сумі 2754,18 грн суду не надано.

Представник відповідача в судовому засіданні пояснив, що заборгованість виникла у зв'язку із скрутним фінансовим становищем Приватного орендного сільськогосподарського підприємства "Колос".

З огляду на викладене, суд вважає, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 86, 158-163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з Приватного орендного сільськогосподарського підприємства "Колос" (код ЄДРПОУ 03289136) на користь Управлінням Пенсійного фонду України в м. Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі Житомирської області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій за січень 2015 року в розмірі 2754,18 грн.

Постанова набирає законної сили у строк та у порядку, що визначені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України, і може бути оскаржена до Житомирського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції у порядку, визначеному статтею 186 Кодексу адміністративного судочинства України, шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя О.В. Лавренчук

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення18.03.2015
Оприлюднено24.03.2015
Номер документу43160309
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/719/15

Постанова від 18.03.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Лавренчук Ольга Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні