Ухвала
від 17.03.2015 по справі 904/372/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

17.03.15р. Справа № 904/372/15

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши справу

Кредитори:

1.Товариства з обмеженою відповідальністю "Радаліт", м. Дніпропетровськ

2.Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного Управління Міндоходів у Дніпропетровській області

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю "СОДРУЖЕСТВО" (49000, м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, буд 57; код ЄДРПОУ 31497170)

про визнання банкрутом

Відомості про сторін та учасників судового процесу:

від ТОВ "Радаліт": не з'явився

від боржника: представник ліквідатора Лежнєв О.І. дов. № б/н від 06.02.15р.

від ДПІ у Бабушкінському району ГУ Міндоходів у м. Дніпропетровськ: не з'явився

ВСТАНОВИВ:

Постановою суду від 04.02.2015р. визнано Товариства з обмеженою відповідальністю "СОДРУЖЕСТВО" (49000, м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, буд 57; код ЄДРПОУ 31497170) - банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру у справі строком на 3 місяці. Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "СОДРУЖЕСТВО" (49000, м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, буд 57; код ЄДРПОУ 31497170) призначено голову ліквідаційної комісії Рудницького Олександра Станіславовича. Призначено судове засідання для розгляду реєстру вимог кредиторів на 17.03.15 р. о 12:00.

До суду від Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області надійшло клопотання № б/н від б/д в якому остання просить суд прийняти до відома обставини викладенні у даному клопотанні. Зобов'язати ліквідатора ТОВ «СОДРУЖЕСТВО» надати ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровськ документи фінансово - господарської діяльності і бухгалтерського обліку ТОВ «СОДРУЖЕСТВО» період його діяльності за останні 3 роки. Не затверджувати звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс по справі № 904/372/15 до проведення ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровськ позапланової перевірки та надання до суду доказів, які підтвердять факт проведення перевірки.

Ухвалою суду від 12.03.15р. клопотання Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області № б/н від б/д прийнято до розгляду. Призначено засідання суду на 17.03.2015р. об 12:00.

В судове засідання 17.03.15р. представники ДПІ у Бабушкінському районі та ТОВ "Радаліт" не з'явилися, причин неявки суду не повідомили, про час і місце судового засідання повідомлені своєчасно та належним чином.

Дослідивши в судовому засіданні 17.03.15р. матеріали справи, заслухавши присутніх учасників провадження у справі про банкрутство, судом встановлено наступне.

Відповідно до ч. 4 ст. 38 Закону, а саме найменування та інші реквізити боржника, визнаного банкрутом; найменування господарського суду, в провадженні якого знаходиться справа про банкрутство; дату прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; відомості про ліквідатора (ліквідаційну комісію).

Кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом.

Згідно абз. 2, 3 ч. 6 ст.. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, у тому числі щодо яких є заперечення боржника чи інших кредиторів, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду. За наслідками розгляду зазначених заяв господарський суд ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

Відповідно до ч. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Згідно з наданим ліквідатором реєстром вимог кредиторів, до реєстру включені вимоги наступних кредиторів:

1.Товариство з обмеженою відповідальністю "Радаліт" у розмірі 151 218,00 грн. з яких: 150 000,00 грн. (четвертої черги задоволення); 1 218,00 грн. (першої черги задоволення).

2.Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного Управління Міндоходів у Дніпропетровській області у розмірі 32 061,65 грн. з яких: 30 871,65 грн. (четвертої черги задоволення); 1 190,00 грн. (шостої черги задоволення).

Таким чином, господарський суд вважає за необхідне затвердити реєстр вимог кредиторів ТОВ "СОДРУЖЕСТВО" з вимогами наступних кредиторів:

1.Товариство з обмеженою відповідальністю "Радаліт" у розмірі 151 218,00 грн. з яких: 150 000,00 грн. (четвертої черги задоволення); 1 218,00 грн. (першої черги задоволення).

2.Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного Управління Міндоходів у Дніпропетровській області у розмірі 32 061,65 грн. з яких: 30 871,65 грн. (четвертої черги задоволення); 1 190,00 грн. (шостої черги задоволення).

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

Також розглянувши в судовому засіданні 17.03.2015р. клопотання ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, заслухавши представника ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області та представника ліквідатора, суд вирішив наступне.

Відповідно до вимог частини 2 статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Статтею 2 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" передбачено, що завданнями органів державної податкової служби є здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством (далі - податки, інші платежі).

Відповідно до статті 8 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" державні податкові інспекції в районах, містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонні та об`єднані державні податкові інспекції виконують такі функції, зокрема: здійснюють контроль за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів); забезпечують облік платників податків, інших платежів, правильність обчислення і своєчасність надходження цих податків, платежів, а також здійснюють реєстрацію фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів; контролюють своєчасність подання платниками податків бухгалтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів, а також перевіряють достовірність цих документів щодо правильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів; забезпечують облік платників податків, інших платежів, правильність обчислення і своєчасність надходження цих податків, платежів, а також здійснюють реєстрацію фізичних осіб - платників податків та інших обов'язкових платежів; контролюють своєчасність подання платниками податків бухгалтерських звітів і балансів, податкових декларацій, розрахунків та інших документів, пов'язаних з обчисленням податків, інших платежів, а також перевіряють достовірність цих документів щодо правильності визначення об'єктів оподаткування і обчислення податків, інших платежів.

Тому суд вирішив, клопотання ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області задовольнити частково.

Зобов'язати ліквідатора ТОВ "СОДРУЖЕСТВО" надати ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області документи фінансово - господарської діяльності і бухгалтерського обліку ТОВ "СОДРУЖЕСТВО" за період його діяльності за останні 3 роки.

В частині клопотання ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області щодо не затверджування звіту та ліквідаційного балансу по справі № 904/372/15 до проведення ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області позапланової перевірки ТОВ "СОДРУЖЕСТВО" суд встановив наступне.

Постановою суду від 04.02.2015р. визнано Товариства з обмеженою відповідальністю "СОДРУЖЕСТВО" (49000, м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, буд 57; код ЄДРПОУ 31497170) - банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру у справі строком на 3 місяці. Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "СОДРУЖЕСТВО" (49000, м. Дніпропетровськ, пр. Карла Маркса, буд 57; код ЄДРПОУ 31497170) призначено голову ліквідаційної комісії Рудницького Олександра Станіславовича.

Відповідно до ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Отже Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено граничний строк для проведення ліквідаційної процедури який становить дванадцять місяців.

Тому суд не вбачає підстав для задоволення клопотання ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області № б/н від б/д, оскільки у ДПІ у Бабушкінськомуу районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області в частині не затверджування звіту та ліквідаційного балансу по справі № 904/372/15 до проведення ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області позапланової перевірки ТОВ "СОДРУЖЕСТВО", оскільки у ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області є достатньо часу для проведення відповідних до законодавства дій.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст.1, 23, 25, 38, 40, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

Затвердити реєстр вимог кредиторів у справі про банкрутство ТОВ"СОДРУЖЕСТВО" з вимогами наступних кредиторів:

1.Товариство з обмеженою відповідальністю "Радаліт" у розмірі 151 218,00 грн. з яких: 150 000,00 грн. (четвертої черги задоволення); 1 218,00 грн. (першої черги задоволення).

2.Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного Управління Міндоходів у Дніпропетровській області у розмірі 32 061,65 грн. з яких: 30 871,65 грн. (четвертої черги задоволення); 1 190,00 грн. (шостої черги задоволення).

Клопотання Державної податкової інспекції у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області № б/н від б/д задовольнити частково.

Зобов'язати ліквідатора ТОВ "СОДРУЖЕСТВО" надати ДПІ у Бабушкінському районі м. Дніпропетровська Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області документи фінансово - господарської діяльності і бухгалтерського обліку ТОВ "СОДРУЖЕСТВО" за період його діяльності за останні 3 роки.

Зобов'язати:

Ліквідатора - після закінчення ліквідаційної процедури надати суду звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс, реєстр вимог кредиторів, всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури, повідомити всіх виявлених кредиторів про час і місце судового засідання, докази повідомлення надати суду .

Копію ухвали надіслати ліквідатору, кредиторам.

Суддя І.В. Владимиренко

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення17.03.2015
Оприлюднено24.03.2015
Номер документу43164761
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/372/15

Ухвала від 29.04.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 17.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 12.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 04.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 23.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 09.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 09.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Постанова від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 28.01.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні