Постанова
від 13.03.2015 по справі 818/603/15
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

копія

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13 березня 2015 р. Справа №818/603/15

Суддя Сумського окружного адміністративного суду Соп'яненко О.В., розглянувши в порядку скороченого провадження в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Сумах до Приватного підприємства "Ават" про припинення юридичної особи,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом про припинення юридичної особи - Приватного підприємства "Ават". Свої вимоги мотивує тим, що відповідач більше року не подає до ДПІ в м. Сумах податкову звітність, що відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" є підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи.

Відповідачу у відповідності з приписами ст. 183-2 КАС України направлялась копія ухвали про відкриття скороченого провадження за адресою реєстрації, яку відповідач отримав 02.03.2015 року. У встановлений строк заперечень проти позову чи заяви про визнання позову до суду не подав.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню. Судом встановлено, що ПП "Ават" зареєстроване як юридична особа, що підтверджується копією витягу з Єдиного державного режстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців та довідки головного управління статистики в Сумській області (а.с. 4,6,7).

Відповідно до п.п. 16.1.3. п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до п. 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", однією з підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до довідки ДПІ в м. Сумах відповідач не звітує до податкової інспекції з 01 січня 2013 року, заборгованості перед бюджетом не має (а.с. 5).

Відповідно до п.п. 20.1.37. п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України контролюючі органи мають право звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання;

Враховуючи, що відповідач більше року не подає органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності, суд вважає, що вимоги позивача обґрунтовані, а позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Сумах до Приватного підприємства "Ават" про припинення юридичної особи - задоовльнити.

Припинити юридичну особу - приватне підприємство "Ават" (просп. М.Лушпи, буд.15, кв.293, м. Суми, Сумська область, 40000, ідентифікаційний код 31547839).

Копію постанови суду направити державному реєстратору за місцем реєстрації Приватного підприємства "Ават" для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя (підпис) О.В. Соп'яненко

З оригіналом згідно

Суддя О.В. Соп'яненко

Дата ухвалення рішення13.03.2015
Оприлюднено25.03.2015
Номер документу43182154
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/603/15

Постанова від 13.03.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Ухвала від 20.02.2015

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні