Ухвала
від 20.02.2015 по справі 808/954/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ ВІД СПЛАТИ СУДОВОГО ЗБОРУ

20 лютого 2015 року Справа № 808/954/15

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду МаксименкоЛіліяЯковлівна, перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою: Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, м.Дніпропетровськ

до: Приватного акціонерного товариства «ЮГОМЕТ», м.Запоріжжя

про: стягнення штрафу за порушення законодавства на ринку цінних паперів,

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України,

ВСТАНОВИВ:

17.02.2015 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - позивач) до Приватного акціонерного товариства «ЮГОМЕТ» (далі - відповідач), в якому позивач просить суд стягнути з Приватного акціонерного товариства «ЮГОМЕТ» штраф за порушення законодавства на ринку цінних паперів у розмірі 510,00 грн.

Разом із позовом позивачем подано клопотання про звільнення від сплати судового збору. В обґрунтування даного клопотання позивач вказує, що Дніпровське територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку повністю фінансується з Державного бюджету України та має в Головному управлінні Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області один казначейський рахунок. Згідно з вимогами постанови Кабінету Міністрів України від 01.03.2014 №65 «Про економію державних коштів та недопущення витрат бюджету» здійснення таких платежів, як сплата судового збору, не відноситься до платежів першочергового порядку, що підлягає здійсненню Державною казначейською службою України. На виконання п. 1 ст.48 Бюджетного кодексу України розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов'язання та здійснюють платежі тільки в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисами, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов'язань минулих років, узятих на облік органами, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів. Вказує, що у тимчасовому кошторисі Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку на І квартал 2015 року у плані асигнувань із загального фонду бюджету на 2015 рік статтею 2800 «Інші поточні видатки» кошти на рахунку позивача відсутні. З урахуванням викладеного, позивач просить суд звільнити Дніпровське територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від сплати судового збору за подання даного адміністративного позову.

Вирішуючи заявлене позивачем клопотання про звільнення від сплати судового збору, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 106 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) до позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Згідно ст. 8 Закону України «Про судовий збір» від 08.07.2011 № 3674-VI (зі змінами та доповненнями), враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

Відповідно до ч. 1 ст. 88 КАС України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до сплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Так, позивачем додано до адміністративного позову копію тимчасового кошторису на Іквартал 2015 року, яким підтверджується відсутність достатніх коштів на рахунку Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку для сплати судового збору за звернення до адміністративного суду з даною позовною заявою.

Таким чином, перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість обставин, викладених позивачем в обґрунтування клопотання про звільнення від сплати судового збору, дослідивши наявні в матеріалах адміністративного позову докази, суд дійшов до висновку про необхідність задоволення клопотання Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку в повному обсязі.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст. ст. 87, 88, 160, 165 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання Дніпровського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку про звільнення від сплати судового збору, - задовольнити.

Звільнити Дніпровське територіальне управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від сплати судового збору за подачу адміністративного позову до Приватного акціонерного товариства «ЮГОМЕТ» про стягнення штрафу за порушення законодавства на ринку цінних паперів.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя                                                             Л.Я. Максименко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.02.2015
Оприлюднено25.03.2015
Номер документу43184417
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/954/15

Постанова від 29.04.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 20.02.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні