Ухвала
від 19.03.2015 по справі 916/2282/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"19" березня 2015 р. Справа № 916/2282/13

За заявою кредитора: Публічного акціонерного товариства "Укртрансгаз" в особі філії "Управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз", м.Донецьк

до боржника: приватного акціонерного товариства "Металобаза", м.Одеса

про банкрутство

Суддя Бахарєв Б.О.

Представники сторін:

Від кредиторів: Публічне акціонерне товариство „Укртрансгаз" - Висоцький С.О. (довіреність);

Ліквідатор: арбітражний керуючий Селезньов О.В. (постанова).

Суть спору: про банкрутство

Ухвалою від 01.10.2013р., порушено провадження у справі про банкрутство ПАТ "Металобаза", визнано грошові вимоги публічного акціонерного товариства "Укртрансгаз" в особі філії "Управління магістральних газопроводів "Донбастрансгаз" до приватного акціонерного товариства "Металобаза" у сумі 818 3850,00 грн., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном приватного акціонерного товариства "Металобаза", розпорядником майна приватного акціонерного товариства "Металобаза" призначено арбітражного керуючого Кошового Сергія Олексійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 709 від 01.04.2013р.; адреса: м. Херсон, вул. Гоголя, буд. 11, офіс 1.).

Оголошення про порушення справи про банкрутство приватного акціонерного товариства "Металобаза" опубліковано в газеті Голос України № 188 від 09.10.2013 р.

Відповідно до п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

18.10.2013 р. до господарського суду Одеської області звернулась Державна податкова інспекція у Суворовському районі м. Одеси Головного управління міндоходів в Одеській області з заявою про визнання кредитором приватного акціонерного товариства "Металобаза" в сумі 1 045 694, 36 грн. ( основний борг - 1 033 222,62 грн., пеня - 12 471,74 грн.). В підтвердження своїх вимог надані розрахунок податкового боргу, акт про результати документальної перевірки від 31.10.2012 р., податкові повідомлення рішення від 14.11.2012 р., № 0001982201.

20.11.2013р. до господарського суду Одеської області звернулось приватне підприємство „Стілко Юг" з заявою про визнання кредитором приватного акціонерного товариства "Металобаза" в сумі 364 312,00 грн. В підтвердження своїх вимог підприємство „Стілко Юг" посилається на договір підряду від 01.12.2010 р., акт приймання передачі виконаних робіт, акт звірки станом на 31.12.2012 р.

Відповідно п. 2 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 17.06.2014 р. визнано Державну податкову інспекцію у Суворовському районі м. Одеси Головного управління міндоходів в Одеській області кредитором приватного акціонерного товариства "Металобаза" в сумі 1045694, 36 грн.

Розпорядник майна надав до господарського суду Одеської області клопотання, в якому повідомляє, що вимоги приватного підприємства „Стілко Юг" до приватного акціонерного товариства "Металобаза" в сумі 364 312,00 грн. включаються у шосту чергу, як такі що заявлені після встановленого 30-ти денного строку.

На виконання вимог ухвали господарського суду Одеської області від 01.10.2013р. та вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" розпорядником майна складений реєстр вимог кредиторів приватного акціонерного товариства "Металобаза".

Згідно п.8 ст.23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Відповідно п. 2 ст.25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Відповідно ч. 8. п. 3 ст.25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" поточні кредитори з вимогами до боржника, які виникли після порушення провадження у справі про банкрутство, можуть пред'явити такі вимоги після прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури. До визнання боржника банкрутом спори боржника з кредиторами, які мають поточні вимоги до боржника, вирішуються шляхом їх розгляду у позовному провадженні господарським судом, у провадженні якого перебуває справа про банкрутство.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 17.06.2014 р. затверджено реєстр кредиторів приватного акціонерного товариства "Металобаза" у розмірах вимог до боржника з вказівкою черговості задоволення вимог, зобов'язано розпорядника майна організувати проведення зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів у відповідності зі ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", на якому вирішити питання відносно подальшого розгляду справи (ліквідація, мирова угода, санація), відповідні протоколи зборів кредиторів та комітету кредиторів надати суду.

18.07.2014р. проведені збори комітету кредиторів приватного акціонерного товариства "Металобаза", на яких прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання приватного акціонерного товариства "Металобаза" банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Кошового С. О.

До господарського суду Одеської області 15.10.2014 р. звернулась арбітражний керуючий Тетерич Наталія Вікторівна з заявою про участь у справі про банкрутство приватного акціонерного товариства "Металобаза" в якості ліквідатора.

25.11.2014 р. до господарського суду Одеської області звернувся арбітражний керуючий Побережний В. В. з заявою про участь у справі про банкрутство приватного акціонерного товариства "Металобаза".

26.11.2014 р. До господарського суду Одеської області 15.10.2014 р. звернулась арбітражний керуючий Селезньов О. В. з заявою про участь у справі про банкрутство приватного акціонерного товариства "Металобаза" в якості ліквідатора.

28.11.2014 р. представник ПАТ „Укртрансгаз" звернувся до суду з клопотанням, в якому повідомив суд про смерть розпорядника майна приватного акціонерного товариства "Металобаза" арбітражного керуючого Кошового С. О., про що надано свідоцтво про смерть.

Постановою господарського суду Одеської області від 27.11.2014р. визнано приватне акціонерне товариство "Металобаза" (м. Одеса, 19 км. Старокиївської дороги, буд. 4. Код ЄДРПОУ 24769573) банкрутом; відкрито відносно приватного акціонерного товариства "Металобаза", (м.Одеса, 19 км. Старокиївської дороги, буд. 4. Код ЄДРПОУ 24769573) ліквідаційну процедуру; ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Селезньова Олександра Вікторовича (свідоцтво № 258 від 18.07.2013 р.).

03.12.2014р. господарським судом Одеської області, згідно ч.3 ст.38 ЗУ „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", було здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про визнання приватне акціонерне товариство "Металобаза" банкрутом та відкриття відносно нього ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті ВГСУ за №12052.

В ході ліквідаційної процедури приватного акціонерного товариства "Металобаза" заяв про визнання кредитором приватне акціонерне товариство "Металобаза" до суду не надходило.

Відповідно до вимог ст. 42 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" усі види майнових активів (майно та майнові права) банкрута, які належать йому на праві власності або господарського відання на дату відкриття ліквідаційної процедури та виявлені в ході ліквідаційної процедури, включаються до складу ліквідаційної маси.

Згідно ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки членів комітету кредиторів або окремих кредиторів виносить ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Частиною 3 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов'язаний подати господарському суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

За результатами роботи ліквідатором надано суду ліквідаційний баланс та звіт ліквідатора з підтверджуючими документами, які свідчать про відсутність у банкрута майна, транспортних засобів, грошових коштів та інших активів, у зв'язку з чим неможливе погашення грошових вимог кредиторів в порядку ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а саме:

- довідка ПАТ „Райффайзен Банк Аваль" №Р2-В-14/56-072 від 19.03.2015р. про закриття рахунків №26007197141, №2604115583;

- витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно №34085033 від 24.02.2015р. про відсутність відомостей у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно;

- інформація з Реєстру прав власності на нерухоме майно №34085139 від 24.02.2015р. про відсутність відомостей у Реєстрі прав власності на нерухоме майно;

- довідка центру №2 надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспортних засобів, с обслуговування м. Одеси ГУ МВС України в Одеській області №7/2-36 від 15.01.2015р.про те, що станом на 15.01.2015р. за ПАТ „Металобаза" транспортні засоби не значаться зареєстрованими;

- довідка Управління надання адміністративних послуг Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті № 132-05/1/1-15 від 10.02.2015р. про те, що записи щодо суден власником або судновласником яких є ПАТ „Металобаза" відсутні;

- довідка Департаменту льотної придатності Державної авіаційної служби України №20.1.19-1880 від 05.02.2015р. про те, що в Державному реєстрі цивільних повітряних суден України за ПАТ „Металобаза" повітряні судна не зареєстровано;

- довідка Південно-Українського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку №03/12/14 від 16.01.2015р. про те, що інформація щодо володіння цінними паперами ПАТ „Металобаза" відсутня.

Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

На засіданні комітету кредиторів від 18.03.2015р., оформленого протоколом №18/03-15 звіт ліквідатора схвалений комітетом кредиторів, та зауважень не надано.

Відповідно до п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Приймаючи до уваги ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, а також враховуючи, відсутність у банкрута майна та грошових коштів для погашення кредиторської заборгованості і платоспроможність відновити неможливо, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута і ліквідувати Приватне акціонерне товариство "Металобаза".

За таких обставин, суд керуючись п.6 ст.83 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" затверджує звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідує приватне акціонерне товариство "Металобаза" та припиняє провадження у справі.

Керуючись п.6 ст.83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України суд, -

У Х В А Л И В:

1. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Приватного акціонерного товариства "Металобаза" (м. Одеса, 19 км. Старокиївської дороги, буд. 4. Код ЄДРПОУ 24769573).

2. Ліквідувати Приватне акціонерне товариство "Металобаза" (м. Одеса, 19 км. Старокиївської дороги, буд. 4. Код ЄДРПОУ 24769573).

3. Вимоги, які не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними.

4. Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

5. Повноваження ліквідатора припинити.

6. Провадження у справі припинити.

Копію ухвали надіслати: ліквідатору, кредиторам, відділу державної реєстрації ЮО ФОП реєстраційної служби Одеського МУЮ, ДПІ у Суворовському районі м. Одеси ГУ Мін доходів в Одеській області, ГУ статистики в Одеській області.

Суддя Б.О. Бахарєв

Дата ухвалення рішення19.03.2015
Оприлюднено26.03.2015
Номер документу43204667
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/2282/13

Ухвала від 19.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 26.02.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 13.02.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Постанова від 03.02.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 12.01.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 27.11.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 16.10.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 07.10.2014

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Постанова від 24.09.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

Постанова від 24.09.2014

Господарське

Вищий господарський суд України

Поляков Б.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні