Ухвала
від 23.03.2015 по справі 808/1594/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОДАННЯ БЕЗ РУХУ

23 березня 2015 року Справа № 808/1594/15м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Прудивус О.В., перевіривши матеріали

подання:          Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області

до: Товариства з обмеженою відповідальністю «Емсі»

про:стягнення податкового боргу,

та виконання вимог ст. 183-3 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

23.03.2015 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшло подання Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області (далі – заявник) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Емсі» (далі – відповідач), в якому заявник просить стягнути з відповідача податковий борг у сумі 4914,77 грн. з орендної плати за землю з юридичних осіб на розрахунковий рахунок 33218812700004, одержувач: місцевий бюджет Заводського району, код платежу: 18010600, код ЄДРПОУ 38732230, банк одержувача – ГУДКСУ в Запорізькій області, МФО 813015.

Дослідивши подання та додані до нього матеріали, суддя дійшов висновку, що останнє не відповідає вимогам ст. 183-3 КАС України на підставі наступного.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 183-3 КАС України подання подається до суду першої інстанції протягом двадцяти чотирьох годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду. З матеріалів подання вбачається, що такими обставинами заявник вважає сплив 60 днів з моменту надіслання податкової вимоги відповідачеві.

Згідно з п. 4 ч. 3 ст. 183-3 КАС України подання повинно містити, зокрема, підстави звернення з поданням та обставини, що підтверджуються доказами.

Однак, позивачем не надано суду доказів спливу 60 днів з дня направлення податкової вимоги на момент звернення до суду, тобто станом на 23.03.2015, у зв'язку з чим заявнику необхідно усунути зазначені недоліки подання, а саме, надати відповідні докази.

Отже, суддя дійшов висновку, що подання слід залишити без руху, а заявнику встановити строк для усунення недоліків подання.

          Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 183-3, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1.Залишити без руху подання Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Емсі» про стягнення податкового боргу.

2.Надати Державній податковій інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області строк для усунення недоліків подання до 24 березня 2015 року 15 год. 20 хв.

3.Державній податковій інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області необхідно у строк, встановлений судом для усунення недоліків, надати до суду докази спливу 60 днів з дня направлення податкової вимоги на момент звернення до суду.

4. Роз'яснити, що згідно з ч. 3 ст. 183-3 КАС України, невиконання вимог суду в установлений строк тягне за собою повернення заявнику подання та доданих до нього документів. Повернення подання не є перешкодою для повторного звернення з ним до суду після усунення його недоліків, але не пізніше ніж протягом 48 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду.

           5. Копію цієї ухвали невідкладно направити Державній податковій інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління Державної фіскальної служби у Запорізькій області.

          Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

          Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Запорізький окружний адміністративний суд шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали (якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, то в 5-денний строк з дня отримання цією особою копії ухвали) апеляційної скарги, з подачею її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя                                         О.В. Прудивус

Дата ухвалення рішення23.03.2015
Оприлюднено27.03.2015
Номер документу43223904
СудочинствоАдміністративне
Суть:стягнення податкового боргу, та виконання вимог ст. 183-3 КАС України

Судовий реєстр по справі —808/1594/15

Ухвала від 23.03.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні