Ухвала
від 23.03.2015 по справі 823/436/15
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

м. Черкаси

23 березня 2015 року Справа № 823/436/15

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Каліновської А.В,

при секретарі - Педані О.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Атлантик Терра" до реєстраційної служби Монастирищенського районного управління юстиції Черкаської області про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в Черкаський окружний адміністративний суд з вищезазначеним позовом, в якому просить скасувати рішення державного реєстратора прав на нерухоме майно Бріта Василя Анатолійовича реєстраційної служби Монастирищенського районного управління юстиції Черкаської області №18746812 від 21.01.2015р. про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень та зобов'язати реєстраційну службу Монастирищенського районного управління юстиції Черкаської області зареєструвати за товариством з обмеженою відповідальністю "Агровет Атлантик Терра" право оренди земельної ділянки з кадастровим номером 7123455500:03:001:0023 згідно заяви про державну реєстрацію №9852538 від 20.01.2015р. по договору оренди землі від 07.07.2014р. між ОСОБА_3 та товариством з обмеженою відповідальністю "Агровет Атлантик Терра".

Ухвалою судді Черкаського окружного адміністративного суду від 02 березня 2015 року відкрито провадження в даній адміністративній справі.

20 березня 2015 року на адресу Черкаського окружного адміністративного суду надійшло клопотання товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Атлантик Терра" про відкликання позовної заяви. Розгляд клопотання провести без участі свого представника.

Представник відповідача, повідомлений належним чином про час, дату та місце судового розгляду справи, в судове засідання не з'явився, на адресу суду направив заяву про розгляд справи без його участі.

Згідно ч. 4. ст. 122 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) особа, яка бере участь у справі, має право заявити клопотання про розгляд справи за її відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі особи, які беруть участь у справі, судовий розгляд справи здійснюється в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Вирішуючи питання про залишення позовної заяви без розгляду, суд враховує, що відповідно до частини 3 статті 11 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Пунктом 5 частиною 1 статті 155 КАС України передбачено, що суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Підстави для відмови у задоволенні клопотання позивача відсутні.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ч. 4 ст. 122, п. 5 ч. 1 ст. 155 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Атлантик Терра" - задовольнити.

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю "Агровет Атлантик Терра" до реєстраційної служби Монастирищенського районного управління юстиції Черкаської області про скасування рішення та зобов'язання вчинити певні дії залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, яка може бути подана до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя А.В. Каліновська

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.03.2015
Оприлюднено30.03.2015
Номер документу43250109
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/436/15

Ухвала від 23.03.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Каліновська

Ухвала від 02.03.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Каліновська

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні