Постанова
від 25.03.2015 по справі 826/3534/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Київ

25 березня 2015 року № 826/3534/15

Окружний адміністративний суд м. Києва у складі судді Добрянської Я.І, відповідно до вимог ст. 183-2 КАС України, без виклику сторін, розглянув в порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом Київське міське відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до Політичної партії "Третя сила" про стягнення заборгованості у розмірі 1012, 83 грн

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшла позовна заява Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності до політичної партії «Третя сила» про стягнення заборгованості в розмірі 1 012,96 грн.

Ухвалою Окружного адміністративного суду м. Києва від 04.03.2015 відповідно до вимог п. 4 ч. 1 ст. 183-2 КАС України, суддею Добрянською Я.І. відкрито скорочене провадження та запропоновано відповідачу у строк до 16.03.2015, або у десятиденний строк з дня одержання копії ухвали про відкриття скороченого провадження, надати суду письмові заперечення проти позову та всі докази на їх підтвердження, які наявні у відповідача.

Вказана ухвала суду направлена відповідачу за адресою вказаною у витязі з ЄДРПОУ, що міститься у матеріалах справи, проте була повернута до Окружного адміністративного суду м. Києва у зв'язку з закінченням встановленого строку зберігання.

Відповідно до ч. 8 ст. 35 КАС України вважається, що повістку вручено юридичній особі, якщо вона доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру, або за адресою, яка зазначена її представником, і це підтверджується підписом відповідної службової особи.

Згідно вимог ч. 4 ст. 183-2 КАС України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. За результатами розгляду справи у скороченому провадженні суддя, оцінивши повідомлені позивачем, відповідачем обставини, за наявності достатніх підстав приймає законне та обґрунтоване судове рішення.

Таким чином, розглянувши подані позивачем документи і матеріали, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Окружний адміністративний суд м. Києва, -

ВСТАНОВИВ:

Політична партія «Третя сила» (далі - відповідач) зареєстрована як страхувальник в Голосіївській міжрайонній виконавчій дирекції Київському міському відділенні Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі - позивач) з 10.02.2005 за № 800050035647, підтвердженням чого є копія картки страхувальника, яка наявна в матеріалах справи.

У зв'язку з реформуванням загальнообов'язкового державного соціального страхування, з 01.01.2015 правові, фінансові та організаційні засади загальнообов'язкового державного соціального страхування, гарантії працюючих громадян, щодо їх соціального захисту у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності визначені Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Згідно з пунктом 6 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" до завершення заходів, пов'язаних з утворенням Фонду соціального страхування України та його робочих органів, виконання функцій та завдань, передбачених цим Законом, забезпечують у межах компетенції відповідні виконавчі дирекції та їх робочі органи Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Відповідно до частини 1 статті 4 зазначеного закону Фонд соціального страхування України є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та медичним страхуванням, провадить акумуляцію страхових внесків, контроль за використанням коштів, забезпечує фінансування виплат за цими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та здійснює інші функції згідно із затвердженим статутом.

Як підтверджується наявними доказами по справі, а саме звітом по формі Ф4-ФСС за підписом керівника підприємства поданим відповідачем до позивача, загальна сума заборгованості за І квартал 2011 року склала 1 012,83 грн.

Відповідно до картки організації за період з 01.01.2011 по 17.12.2014 відповідача загальний оборот коштів склав 0,00 грн.

Згідно з частиною 2 статті 30 Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами зумовленими похованням» не сплачені в строк страхові внески, пеня і штраф стягуються в доход Фонду із страхувальника у безспірному порядку. Строк давності в разі стягнення страхових внесків не застосовується.

Оскільки наявність заборгованості не спростована відповідачем та він не надав суду жодних заперечень або підтвердження погашення боргу, хоча належним чином повідомлений про відкриття провадження (копія ухвали про відкриття провадження скерована за юридичною адресою зазначеною у витягу з ЄДР), суд приходить до висновку щодо наявності підстав для задоволенню позову.

Враховуючи, що обставини справи відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними конкретними засобами доказування, які не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування, суд прийшов до висновку, що в позовній заяві наведені обставини, які підтверджуються достатніми доказами та свідчать про обґрунтованість позовних вимог. Докази, подані позивачем підтверджують обставини, на які позивач посилається.

Відповідно до ст. 67 Конституції України, кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Згідно вимог п. 4 ч. 1 ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, скорочене провадження застосовується в адміністративних справах щодо стягнення грошових сум, які ґрунтуються на рішеннях суб'єкта владних повноважень, щодо яких завершився встановлений цим Кодексом строк оскарження.

Відповідно до ч. 1 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Оскільки позивач, як суб'єкт владних повноважень, довів правомірність заявлених позовних вимог, а відповідач (якому належним чином скеровано ухвалу про відкриття провадження за місцезнаходженням юридичної адреси відповідно до витягу з ЄДРПОУ) жодних заперечень щодо наявності такого боргу суду не надав, суд прийшов до висновку про задоволення позовних вимог позивача шляхом стягнення з Політичної партії «Третя сила» заборгованості в розмірі 1 012,83 грн.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 69-71, 158-163, ст. 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Політичної партії «Третя сила» (м. Київ, вул. Тельмана, 5, ЄДРПОУ 33295936) на користь Голосіївської міжрайонної виконавчої дирекції Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності 1 012,83 грн. (одну тисячу дванадцять грн. 83 коп.)

Стягувач - Голосіївська міжрайонна виконавча дирекція Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (м. Київ, вул. Дегтярівська, 53-А, код ЄДРПОУ 26080410, р/р 25607832 в ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 380805).

Строк і порядок набрання судовим рішенням законної сили встановлені у статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

Постанова може бути оскаржена до суду апеляційної інстанції за правилами, встановленими ст. ст. 185-187 КАС України.

Суддя Я.І.Добрянська

Дата ухвалення рішення25.03.2015
Оприлюднено30.03.2015
Номер документу43250463
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/3534/15

Ухвала від 26.04.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 26.04.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Постанова від 25.03.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

Ухвала від 04.03.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Добрянська Я.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні