Ухвала
від 25.03.2015 по справі 823/437/15
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

м. Черкаси

25 березня 2015 року Справа № 823/437/15

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Гараня С.М.,

при секретарі - Цаплі І.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси адміністративну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Агровет Атлантик Терра» до реєстраційної служби Монастирищенського районного управління юстиції Черкаської області про скасування рішення про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень, зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

До Черкаського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом звернулося товариство з обмеженою відповідальністю «Агровет Атлантик Терра», в якому просить скасувати рішення державного реєстратора прав на нерухоме майно реєстраційної служби Монастирищенського районного управління юстиції Черкаської області Бріта В.А. № 18745512 від 21.01.2015р. про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень, а також зобов'язати відповідача зареєструвати за товариством з обмеженою відповідальністю «Агровет Атлантик Терра» право оренди земельної ділянки з кадастровим номером 7123455500:03:001:0070 згідно заяви про держану реєстрацію № 9852331 від 20.01.2015р. по договору оренди землі від 19.07.2014р. між ОСОБА_3 та товариством з обмеженою відповідальністю «Агровет Атлантик Терра».

Розгляд вказаної справи відкладено до 25.03.2015р. на 14 год. 30 хв.

20.03.2015р. від представника позивача надійшло письмове клопотання про залишення позовної заяви без розгляду у зв'язку з її відкликанням, на підставі п. 5 ч. 1 ст. 155 КАС України. Пунктом другим зазначеного клопотання представник позивача просив розглядати справу за його відсутності.

Представник відповідача до зали судового засідання також не прибув, заявою від 25.03.2015р. просив проводити розгляд справи за його відсутності, на підставі наявних матеріалів справи.

За таких обставин, суд вирішив провести розгляд справи за відсутності сторін на підставі наявних матеріалів справи, без здійснення фіксування судового засідання звукозаписувальним технічним засобом.

Частиною 1 ст. 41 КАС України передбачено, що у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вирішуючи клопотання про відкликання позовної заяви суд бере до уваги, що право на звернення до адміністративного суду з позовом є складовою права на судовий захист, яке передбачено ст. 55 Конституції України. Це право є первинним диспозитивним правом в адміністративному процесі.

Відповідно до ст. 11 КАС України, кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Таким правом користуються й особи, в інтересах яких подано адміністративний позов, за винятком тих, які не мають адміністративної процесуальної дієздатності.

Відповідно до вимог п. 5 ч. 1 ст. 155 КАС України, суд залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Суд також бере до уваги, що згідно ч. 3 цієї статті особа, позовна заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Зважаючи на те, що залишення позовної заяви без розгляду не позбавляє позивача права повторного звернення з тотожним адміністративним позовом - у спорі між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав - до адміністративного суду в загальному порядку, встановленому законом, суд вважає подане клопотання достатньою підставою для залишення позовної заяви без розгляду.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 155, ст. 160, 165 КАС України, суд,

ухвалив:

Клопотання представника позивача задовольнити.

Позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Агровет Атлантик Терра» до реєстраційної служби Монастирищенського районного управління юстиції Черкаської області про скасування рішення про відмову у державній реєстрації прав та їх обтяжень, зобов'язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

Роз'яснити позивачу, що залишення позовної заяви без розгляду не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в загальному порядку.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала набирає законної сили в порядку передбаченому ст.254 КАС України та може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду через Черкаський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали в порядку і строки, встановлені ст.ст.185-187 КАС України.

Суддя С.М. Гарань

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.03.2015
Оприлюднено31.03.2015
Номер документу43269094
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —823/437/15

Ухвала від 25.03.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

Ухвала від 02.03.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

С.М. Гарань

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні