Постанова
від 11.08.2009 по справі б24/297-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б24/297-09

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.08.09 р.

Справа № Б24/297-09

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Калиниченко Л.М.

при секретарі судового засідання  Потапенко А.О.

за участю представників сторін:

від кредитора -  Ус Т.О., дов. № б/н від 22.04.09р.

від боржника -   не з'явився

розглянувши справу

за заявою  товариства з обмеженою відповідальністю "Арма", м.Дніпропетровськ       

до боржника товариства з обмеженою відповідальністю "Арсенал", м.Дніпропетровськ (49008, м.Дніпропетровськ, вул.Соціалістична, 9, кв.12) (ЄДРПОУ 32099449)

про визнання банкрутом

встановив:

Провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Арсенал", м.Дніпропетровськ порушено 03.08.09 року за заявою кредитора відповідно до процедури, передбаченої статтею 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі –Закон).

          Підставою для  звернення до суду із заявою про порушення провадження у справі  вказано те, що боржник має перед кредитором безспірну заборгованість у розмірі 20 527,42грн, яка не сплачена. За даними кредитора боржник за юридичною адресою не знаходиться, підприємницьку діяльність не здійснює.

          Представник боржника у судове засідання не з'явився, відзиву на заяву та витребуваних документів не подав.

Вивчивши матеріали справи, господарський суд встановив наступне.

28.04.2009р. на виконання до підрозділу примусового виконання рішень надійшов виконавчий напис приватного нотаріусу Дніпропетровського міського нотаріального округу зареєстрованого в реєстрі за № 823 від 23.04.2009р.

   Керуючись вимогами ст.ст. 3,18, 24 Закону України „Про виконавче провадження", 28.04.2009р. державним виконавцем була винесена постанова про відкриття виконавчого провадження.   

    У строк встановлений для добровільного виконання вимоги виконавчого документа виконані боржником не були.          

 З метою всиновлення майнового стану боржника, 28.04.2009р. державним виконавцем були направлені запити до наступних установ: ДПА у Дніпропетровській області. Територіального управління Держпромгірнагляду по Дніпропетровській області, Інспекції ДТН, Дніпропетровського міського управління ДРФ «Центру ДЗК», БТІ м.Дніпропетровська, Обласної ДАІ УМВС України у Дніпропетровській області.     

Згідно інформаційної довідки ДПА у Дніпропетровській області від 13.05.2009р., у боржника відкриті рахунки у ряді банківських установ. Постановою державного виконавця від 26.05.2009р. на вказані рахунки боржника накладено арешт.

    З метою безакцептного списання коштів, що обліковуються та надходять на рахунки боржника, 23.06.2009р. до банківських установ були направлені платіжні вимоги. Внаслідок чого, з боржника було примусово стягнуто 1080, 64 грн., які були розподілені у відповідності до вимог ст.ст.43, 46 Закону України „Про виконавче провадження".

Таким чином, у підприємства-боржника відсутні кошти на які можливо звернути стягнення для повного задоволення вимог стягувана за виконавчим написом.

За інформацією Інспекції ДТН, в базі даних обліку МТП інспекції Держтехнагляду облдержадміністрації відсутня інформація про реєстрацію сільськогосподарської техніки за ТОВ "Арсенал". За повідомленням Дніпропетровського міського управління ДРФ «Центру ДЗК», ТОВ "Арсенал", як власник або землекористувач не зареєстровано. Відповідно до даних центрального серверу баз даних УДАІ ГУ МВС України в Дніпропетровській області, інформація про транспорті засоби, що належить ТОВ "Арсенал" у базі відсутня.

Згідно довідки Територіального управління Держпромгірнагляду по Дніпропетровській області, за ТОВ "Арсенал" великотоннажні автомобілів та інші технологічні транспортні засоби не зареєстровані.

За інформацією КП «Дніпропетровське міжміське БТІ», право власності на нерухоме майно за ТОВ "Арсенал" не зареєстровано. Відомості про реєстрацію права власності на нерухоме майно в електронному Реєстрі прав відсутні.

      Для виявлення рухомого майна, що належить боржнику на праві власності та вручення письмових вимог про надання документації, що необхідна державному виконавцю при виконанні вимог виконавчого документа, 09.07.2009р. державним виконавцем здійснено виїзд за адресою, вказаною у виконавчому документі: м. Дніпропетровськ, вул.Соціалістична,б.9, кв.12.

    Внаслідок чого, державним виконавцем було встановлено, що підприємство-боржник за вказаною адресою не знаходиться. Рухоме та інше майно, на яке можливо звернути стягнення на виконання вимог виконавчого напису приватного нотаріусу Дніпропетровського міського нотаріального округу Олійник С.В. зареєстрованого в реєстрі за № 823 від 23.04.2009р. виявлено не було.

       Враховуючи вищевикладене, державним виконавцем у повній мірі вжиті заходи скеровані на виконання вимог виконавчого документа, проте грошові кошти, цінності, рухоме та нерухоме майно на яке можливо звернути стягнення для задоволення вимог стягувача - ТОВ "Арма" державним виконавцем виявлено не було.

Згідно вимог п.2 ст.40 Закону України «Про виконавче провадження», виконавчий документ, прийнятий державним виконавцем до виконання, за яким стягнення не провадилося або було проведено частково, повертається стягувачеві якщо у боржника відсутнє майно, на яке може бути звернено стягнення, і здійснені державним виконавцем відповідно до Закону заходи щодо розшуку такого майна виявилися безрезультатними.

Згідно зі ст.52 Закону  у разі, якщо громадянин-підприємець-боржник або керівні органи боржника-юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, або у разі ненадання боржником протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також за наявності інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, заява про порушення справи про банкрутство відсутнього боржника може бути подана кредитором незалежно від його вимог до боржника та строку виконання зобов'язань.

Господарський суд у двотижневий строк з дня винесення ухвали про порушення провадження у справі про банкрутство відсутнього боржника виносить постанову про визнання відсутнього боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру і призначає ліквідатором ініціюючого кредитора  за згодою останнього.

Заборгованість боржника перед кредитором підтверджується матеріалами справи, доказів її погашення боржником не надано.

В підтвердження відсутності керівних органів боржника–юридичної особи за місцезнаходженням кредитором подана довідка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців № 3803968 станом на 17.07.09р..

Свою згоду на призначення ліквідатором у даній справі надав ініціюючий кредитор, яку суд вважає за можливе задовольнити.  

Враховуючи викладене, господарський суд прийшов до висновку про необхідність визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури строком на 1 рік, призначення ліквідатором ініціюючого кредитора - товариство з обмеженою відповідальністю "Арма", м.Дніпропетровськ.  

З метою виявлення кредиторів, перевірки наявності грошових коштів на всіх рахунках, відкритих банкрутом, у банківських установах, слід зобов'язати ДПІ у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська у строк до 11.09.09 р. надати господарському суду та ліквідатору дані про рахунки, відкриті банкрутом, та наявність податкового боргу.

Ліквідатора слід зобов'язати:

-  письмово повідомити про визнання відсутнього боржника банкрутом господарським судом     всіх відомих йому кредиторів відсутнього боржника, які в місячний строк з дня одержання     повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута;      

- вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що        знаходиться у третіх осіб;

-  у випадку виявлення майна, його реалізацію  та задоволення вимог кредиторів провести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону.

Після завершення заходів  ліквідаційної процедури  ліквідатор має подати на затвердження до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.                                                                         

Виходячи із положень статті 11-1 Закону України “Про державну податкову службу в Україні” копію цієї постанови направити до органу державної  податкової служби за місцезнаходженням банкрута для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки  своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів). Матеріали за результатами перевірки направити для долучення до справи про банкрутство.

Керуючись ст.ст. 22-32, 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарський суд

ПОСТАНОВИВ:

Визнати товариство з обмеженою відповідальністю "Арсенал", м.Дніпропетровськ (49008, м.Дніпропетровськ, вул.Соціалістична, 9, кв.12) (ЄДРПОУ 32099449)    - банкрутом.

       Відкрити ліквідаційну процедуру у справі строком на 1 рік, до  11.08.10р..

Ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "Арсенал", м.Дніпропетровськ призначити ініціюючого кредитора - товариство з обмеженою відповідальністю "Арма", м.Дніпропетровськ (49000, м.Дніпропетрвоськ, ж/м Тополя-1, б.15, ЄДРПОУ 31705347).   

З метою виявлення кредиторів, перевірки наявності грошових коштів на всіх рахунках, відкритих банкрутом, у банківських установах, слід зобов'язати ДПІ у Красногвардійському районі м.Дніпропетровська у строк до 11.09.09 р.  надати господарському суду та ліквідатору дані про рахунки, відкриті банкрутом, та наявність податкового боргу.

      Зобов'язати ліквідатора:

- письмово повідомити про визнання відсутнього боржника банкрутом господарським    судом  всіх відомих йому кредиторів банкрута, які в місячний строк з дня одержання повідомлення можуть направити ліквідатору заяви з вимогами до банкрута;

-  вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб;

- у випадку виявлення майна, його реалізацію  та задоволення вимог кредиторів провести з дотриманням положень ст.ст. 26-31 Закону;

- після завершення заходів ліквідаційної процедури подати на затвердження в строк до 11.08.10р. до господарського суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.                                                

     Копію цієї постанови направити до органу державної  податкової служби за місцезнаходженням банкрута для розгляду питання щодо проведення позапланової перевірки  своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків та зборів (обов'язкових платежів). Матеріали за результатами перевірки направити для долучення до справи про банкрутство.  

Суддя                                                                                                                   Л.М. Калиниченко                      

   

   

  

 

            

Дата ухвалення рішення11.08.2009
Оприлюднено15.08.2009
Номер документу4332774
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б24/297-09

Ухвала від 31.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Постанова від 11.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

Ухвала від 03.08.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Калиниченко Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні