Ухвала
від 30.03.2015 по справі 808/1766/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ ЗА ПОДАННЯМ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ СПРАВИ ДО СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ

30 березня 2015 року Справа № 808/1766/15 м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Максименко Лілія Яковлівна, перевіривши матеріали

за поданням: Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області, м. Запоріжжя

до: Профсоюзного комітету Акціонерного товариства «Світлотехніка», м.Запоріжжя

про: стягнення коштів за податковим боргом з рахунків платника податків у банках та за рахунок готівки, -

ВСТАНОВИВ:

30.03.2015 о 14 год. 36 хв. до Запорізького окружного адміністративного суду надійшло подання Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області (далі - заявник) до Профсоюзного комітету Акціонерного товариства «Світлотехніка» (далі - підприємство), в якому заявник просить суд стягнути кошти з рахунків платника податків - Профсоюзного комітету Акціонерного товариства «Світлотехніка» у банках, обслуговуючих такого платника податків, а також за рахунок готівки, що належить такому платнику податків, за податковим боргом з податку на прибуток організацій і підприємств споживчої кооперації, кооперативів та громадських об'єднань в розмірі 1 187,82 грн.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 183-3 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів при здійсненні ними передбачених законом повноважень здійснюється на підставі подання таких органів щодо стягнення коштів за податковим боргом.

Спір виник із публічно-правових відносин, у яких заявник є суб'єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно ст. 17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 18 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Під час вирішення питання про відкриття провадження судом встановлено, що з урахуванням вимог ч. 11 ст. 183-3 КАС України заявником не було пропущено строк звернення до суду із цим поданням.

Отже, заявлене подання відповідає вимогам закону, підсудне даному адміністративному суду, підстави для його повернення, залишення без розгляду чи відмови у прийнятті відсутні.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 160, 165, 183-3 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі № 808/1766/15 за поданням Державної податкової інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області до Профсоюзного комітету Акціонерного товариства «Світлотехніка» про стягнення коштів за податковим боргом з рахунків платника податків у банках та за рахунок готівки.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити справу до розгляду у судовому засіданні на 01 квітня 2015 року о 15:15 , яке буде проводитися суддею Максименко Л.Я. одноособово в приміщенні Запорізького окружного адміністративного суду за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, буд. 65-в в залі судових засідань № 14.

3. Сторонам надати у судове засідання: документи, що посвідчують особу представника (при наявності представника); довіреності на представників; всі матеріали, які можуть бути використані як докази в адміністративній справі; належним чином засвідчені копії витребуваних документів надати у справу, оригінали - суду для огляду.

4. Державній податковій інспекції у Заводському районі м. Запоріжжя Головного управління ДФС у Запорізькій області до судового засідання надати докази легалізації підприємства як юридичної особи та довідку про стан податкового боргу Профсоюзного комітету Акціонерного товариства «Світлотехніка» на час розгляду справи; належним чином засвідчені копії витребуваних документів надати у справу, оригінали - суду для огляду.

5. Профсоюзному комітету Акціонерного товариства «Світлотехніка» до початку судового засідання, у разі невизнання подання подати нормативно та документально обгрунтовані заперечення, або заяву про визнання подання; докази погашення заборгованості (повністю або частково) на день розгляду справи, якщо таке мало місце; належним чином засвідчені копії документів, що будуть подані надати у справу, оригінали - суду для огляду.

6. Копію ухвали про відкриття провадження за поданням та призначення справи до судового розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі разом із витягом про їх процесуальні права та обов'язки.

7. В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

8. Роз'яснити сторонам, що відповідно до ч. 8 ст. 183-3 КАС України, неявка сторін у судове засідання не перешкоджає розгляду подання.

9. Звернути увагу сторін, що відповідно до статей 14, 255 КАС України ухвала суду є обов'язковою до виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя Л.Я. Максименко

ВИТЯГ

про процесуальні права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі

Стаття 49 КАС України

1. Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки.

2. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

3. Особи, які беруть участь у справі, мають право: 1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів; 2) знайомитися з матеріалами справи; 3) заявляти клопотання і відводи; 4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення; 5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів; 6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам; 7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб; 8) знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них; 9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень; 10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів; 11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Стаття 51 КАС України

1. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

2. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

3. Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

4. Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.03.2015
Оприлюднено03.04.2015
Номер документу43334513
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1766/15

Постанова від 01.04.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

Ухвала від 30.03.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Максименко Лілія Яковлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні