Постанова
від 30.03.2015 по справі 810/872/15
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

30 березня 2015 року           810/872/15

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лиска І.Г., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Борисполі та Бориспільському районі Київської області до Колективного підприємства "Українське спеціалізоване управління зв'язку" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулось Управління Пенсійного фонду України у м. Борисполі та Бориспільському районі Київської області з позовом до Колективного підприємства "Українське спеціалізоване управління зв'язку" про стягнення заборгованості з відшкодування витрат на виплату та доставку пенсій у сумі 6155, 24 грн.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 4 березня 2015 року відкрито скорочене провадження у даній справі.

На час прийняття рішення у даній справі заперечення проти позову або заява про визнання позову від відповідача до суду не надходили.

Дослідивши матеріали справи судом встановлено, що КП «УСУЗ» перебуває на обліку в Управлінні Пенсійного фонду України в м. Борисполі та Бориспільському районі Київської області як платник збору на обов'язкове державне пенсійне страхування.

У силу приписів ч.2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", ст. 2, 4 Закону України "Про збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", п. 6.1 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України № 21-1 від 19.12.2003 року, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідно до п. 6.4, 6.8 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону, які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з новопризначених (перерахованих) пенсій. Підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Відповідно до картки особового рахунку по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, за відповідачем рахується заборгованість у розмірі 6155, 24 грн. за період січень-лютий 2015року.

З матеріалів справи вбачається, що Управлінням Пенсійного фонду України в м. Борисполі та Бориспільському районі Київської області було направлений КП «УСУЗ» розрахунок фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій призначених відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в частині пенсій, призначених відповідно до пунктів "б"-"з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", яким підприємству нараховано щомісячний розмір фактичних витрат на виплату та доставку пенсій з 2015 року у розмірі 3077,62 грн.(а.с. 6).

Вищезазначений розрахунок відповідачем оскаржено були.

Матеріалами справи підтверджено, що нараховану розрахунками позивача суму фактичних витрат у розмірі 6155, 24 грн. КП «УСУЗ» у встановлений строк до Пенсійного фонду внесено не було. У зв'язку з чим у відповідача утворилась заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах за січень-лютий 2015року.

Таким чином, позовні вимоги щодо стягнення заборгованості є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

При прийнятті постанови в порядку скороченого провадження по даній справі суд керується наступними положеннями чинного законодавства: статтею 67 Конституції України, статтями 26, 58, пунктом 2 Розділу Прикінцевих положень Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» від 9 липня 2003 року № 1058-IV, розділом 6 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженої постановою Правління Пенсійного фонду України від 19 грудня 2003 року № 21-1 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16 січня 2004 року № 64/8663, статтею 13 Закону України «Про пенсійне забезпечення» від 5 листопада 1991 року № 1788-XII.

Керуючись статтями 11, 14, 33, 70, 71, 72, 86, 94, 1832, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з Колективного підприємства «Українське спеціалізоване управління зв'язку» (ідентифікаційний код 13707735) на користь Управління Пенсійного фонду України в м. Борисполі та Бориспільському районі Київської області заборгованість по пільговим пенсіям за січень-лютий 2015 року у розмірі 6155 (шість тисяч сто п'ятдесят п'ять) гривень 24 копійки.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя:                                                                                Лиска І.Г.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.03.2015
Оприлюднено03.04.2015
Номер документу43336428
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/872/15

Постанова від 30.03.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 04.03.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні