Постанова
від 26.10.2009 по справі 2а-5304/09/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2009 р. справа №2а-5304/09/0870

Запорізький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Нестеренко Л.О. при секретарі Міроновій К.В., за участю представника позивача - Стоянова Ю.А., розглянувши у місті Запоріжжі у відкритому судовому засіданні адміністративну справу

за позовом Державної податкової інспекції у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя

до Запорізької обласної молодіжної громадської організації «Молодіжна морська козацька флотилія»на ім'я «Богдана Хмельницького»

про припинення юридичної особи

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у Орджонікідзевському районі м. Запоріжжя звернулася до адміністративного суду з адміністративним позовом про припинення юридичної особи - Запорізької обласної молодіжної громадської організації «Молодіжна морська козацька флотилія»на ім'я «Богдана Хмельницького»у зв'язку з тим, що відповідач не знаходиться за місцем реєстрації, що за приписами п. 2 ст. 38 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців»є підставою для припинення підприємницької діяльності.

В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги, просить суд припинити юридичну особу Запорізьку обласну молодіжну громадську організацію «Молодіжна морська козацька флотилія»на ім'я «Богдана Хмельницького».

Відповідач у вдруге судове засідання не з'явився, причини неприбуття не повідомив, заяву про розгляд справи за його відсутності не надав.

Розглянувши та дослідивши матеріли справи, заслухавши представника ДПІ, суд вважає позовні вимоги такими, що підлягають задоволенню, виходячи з наступного.

Як встановлено у судовому засіданні на підставі письмових доказів, Запорізька обласна молодіжна громадська організація «Молодіжна морська козацька флотилія»на ім'я «Богдана Хмельницького»зареєстрована як суб'єкт підприємницької діяльності виконавчим комітетом Запорізької міської Ради, за адресою 69035, м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, буд. 80, про що видане Свідоцтво про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності.

Згідно довідки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 02.07.2009 р., Запорізька обласна молодіжна громадська організація «Молодіжна морська козацька флотилія»на ім'я «Богдана Хмельницького» (код ЄДРПОУ 34677370) на час звернення зареєстрована як суб'єкт підприємницької діяльності.

01.07.2009 р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців внесено запис 1 103 143 0005 015885 про відсутність юридичної особи за вказаною адресою.

Частиною 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців»встановлені підстави для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця, якими, зокрема, є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Відповідно до ст. 59 Господарського кодексу суб'єкт господарювання ліквідується у разі скасування його державної реєстрації у випадках, передбачених законом.

Право звернення державної податкової інспекції до суду з позовною заявою про скасування (припинення) державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності передбачено п. 17 ч. 1, ч. 2 ст. 11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні», отже позивачем не було порушено визначеної законодавством компетенції щодо захисту порушених прав Держави.

Враховуючи викладене, суд вважає вимоги Державної податкової інспекції щодо припинення юридичної особи законними та обґрунтованими, у зв'язку з чим, позов підлягає задоволенню.

Відповідно до п. 4 ст. 94 Кодексу адміністративного судочинства України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 94, 158-163 КАС України, ст. 59 ГК України, ст.11 Закону України «Про державну податкову службу в Україні», ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців»суд,

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити юридичну особу Запорізьку обласну молодіжну громадську організацію «Молодіжна морська козацька флотилія»на ім'я «Богдана Хмельницького»(69035, м. Запоріжжя, вул. 40 років Радянської України, 80, код ЄДРПОУ 34677370).

Після набрання судовим рішенням законної сили його копію направити Державному реєстратору Запорізької міської ради Запорізької області.

Постанова суду першої інстанції, набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 цього Кодексу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження чи апеляційна скарга, подані після закінчення строків, залишаються без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка їх подала, не знайде підстав для поновлення строку, про що постановляється ухвала.

Суддя /підпис/ Л.О.Нестеренко

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення26.10.2009
Оприлюднено08.04.2015
Номер документу43406207
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-5304/09/0870

Постанова від 26.10.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Людмила Олексіївна

Ухвала від 24.09.2009

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Нестеренко Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні