Ухвала
від 06.04.2015 по справі 521/5198/15-а
МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

МАЛИНОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОСОБА_1


Справа № 521/5198/15-а

Номер провадження №2а/521/157/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 квітня 2015 року м. Одеса

Суддя Малиновського районного суду м. Одеси - Жуган Л.В., розглянувши матеріали адміністративної позовної заяви ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Фірма «Комплекс-М» до Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради, треті особи: Інспекція з благоустрою м. Одеси, Управління Державної автомобільної інспекції ГУМВС України в Одеській області, Комунальне підприємство «Міськзелентрест» про скасування розпорядження,-

ВСТАНОВИВ:

До Малиновського районного суду м. Одеси звернувся позивач ТОВ Фірма «Комплекс-М» із вищезазначеним адміністративним позовом.

Позивач ТОВ Фірма «Комплекс-М» згідно прохальної частини адміністративного позову просить суд скасувати розпорядження Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради Ко-1609 від 24.10.2014 року стосовно провадження робіт з благоустрою прилеглої території до житлового будинку №33 по вул. Ак. Філатова, у м. Одесі.

З аналізу оспорюваного позивачем акту вбачається, що це є узгодженням Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради колективного звернення мешканців житлового будинку №33 по вул. Ак. Філатова, у м. Одесі, щодо благоустрою прибудинкової території згідно вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів».

Згідно до Закону України «Про благоустрій населених пунктів» органи управління у сфері благоустрою населених пунктів, зокрема, органи місцевого самоврядування в межах наданих їм повноважень, здійснюють реалізацію державної політики у сфері благоустрою населених пунктів.

За п. 5 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» до повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить, зокрема, здійснення самоврядного контролю за станом благоустрою та утриманням територій населених пунктів, інженерних споруд та об'єктів, підприємств, установ та організацій, майданчиків для паркування транспортних засобів, озелененням таких територій, охороною зелених насаджень, водних об'єктів тощо.

Відповідно до Положення Про Малиновську районну адміністрацію Одеської міської ради, затвердженого рішенням Одеської міської ради від 13.02.2014р. №4584-VI (далі - Положення), Малиновська районна адміністрація Одеської міської ради є виконавчим органом Одеської міської ради та створюється нею з метою реалізації функцій місцевого самоврядування на території Малиновського району міста Одеси, згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Згідно до п. 3.2.5 Положення повноваженнями Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради у галузі благоустрою є здійснення контролю за станом благоустрою та дотриманням Правил благоустрою території міста ОСОБА_1 на території району; сприяння розвитку та поліпшенню стану благоустрою на території району; здійснення перевірок території району, об'єктів благоустрою району щодо стану їх благоустрою і додержання юридичними та фізичними особами законодавства у сфері благоустрою населених пунктів; складання приписів, адміністративних протоколів за порушення Правил благоустрою території міста ОСОБА_1 та внесення їх на розгляд адміністративної комісії району; внесення пропозицій щодо розвитку та поліпшення стану об'єктів та елементів благоустрою району, удосконалення Правил благоустрою території міста ОСОБА_1; закріплення за підприємствами, установами, організаціями, фізичними особами територій для прибирання в межах району тощо.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 18 КАС України окружним адміністративним судам підсудні адміністративні справи щодо підтвердження обґрунтованості вжиття суб'єктами владних повноважень заходів реагування під час здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності.

Таким чином, Малиновська районна адміністрація Одеської міської ради є виконавчим органом місцевого самоврядування, який здійснює державний контроль за станом благоустрою та утриманням територій населених пунктів, інженерних споруд та об'єктів, підприємств, установ та організацій тощо, та за дотриманням вимог чинного законодавства України у вказаній сфері, в тому числі і суб'єктами господарювання.

Тому суд вважає, що оспорюване позивачем узгодження Ко-1609 від 24.10.2014 року є один із заходів реагування Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради під час здійснення контролю в сфері благоустрою населених пунктів.

У зв'язку із вищезазначеним, обставини підсудності даного адміністративного позову Малиновському районному суду м. Одеси - відсутні, зазначений позов підлягає розгляду окружним адміністративним судом.

Згідно до п. 6 ч. 3 ст. 108 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду.

При таких обставинах, адміністративна позовна заява ТОВ Фірма «Комплекс-М» підлягає поверненню для подачі до належного суду.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Судом встановлено, що при подачі позову ТОВ Фірма «Комплекс-М» було сплачено судовий збір в розмірі 243,60 гривень, що підтверджується квитанцією №80061893 від 01.04.2015 року.

За таких обставин сплачена сума судового збору підлягає поверненню.

Керуючись ст. ст. 18-19, п.6 ч.3 ст. 108 КАС України, ст. 7 Закону України «Про судовий збір», суд -

УХВАЛИВ:

Адміністративну позовну заяву ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Фірма «Комплекс-М» до Малиновської районної адміністрації Одеської міської ради, треті особи: Інспекція з благоустрою м. Одеси, Управління Державної автомобільної інспекції ГУМВС України в Одеській області, Комунальне підприємство «Міськзелентрест» про скасування розпорядження - повернути позивачеві для звернення до окружного адміністративного суду.

Зобов'язати Головне управління Державної казначейської служби України в Одеській області, код ЄДРПОУ 37607526, що розташоване за адресою: м. Одеса, вул. Садова, 1А, повернути позивачу ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю Фірмі «Комплекс-М», код ЄДРПОУ 13877733, судовий збір сплачений ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю «Південбуд Інвест» на розрахунковий рахунок Малиновського районного суду м. Одеси №31216206700007, код отримувача 37607526, банк отримувача ГУ ДКСУ в Одеській області в м. Одеса, код 828011, в сумі 243 (двісті сорок три) гривні 60 копійок, що сплачений за квитанцією №80061893 від 01.04.2015 року.

Роз'яснити позивачеві, що повернення відповідної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського адміністративного апеляційного суду через суд першої інстанції шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

СУДДЯ: Л.В.Жуган

Дата ухвалення рішення06.04.2015
Оприлюднено16.04.2015
Номер документу43544921
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —521/5198/15-а

Ухвала від 06.04.2015

Адміністративне

Малиновський районний суд м.Одеси

Жуган Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні