Рішення
від 14.04.2015 по справі 756/4704/15-ц
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

14.04.2015 Справа № 756/4704/15-ц

Провадження № 2-з/756/50/15

Ун. № 756/4704/15-ц

У Х В А Л А

про забезпечення доказів

14 квітня 2015 року суддя Оболонського районного суду м. Києва Камбулов Д.Г. розглянувши заяву приватного акціонерного товариства «Лізинг інформаційних технологій» про забезпечення доказів до подання позовної заяви,

В С Т А Н О В И В:

10 квітня 2015 року представник приватного акціонерного товариства «Лізинг інформаційних технологій» звернувся до суду з заявою про забезпечення доказів до подання позовної заяви, посилаючись на наступне.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Фангарант Груп» на власному інтернет-домені розмістило веб-сайт, який місить інформаційний та графічний матеріал, що порушує право приватного акціонерного товариства «Лізинг інформаційних технологій» на недоторканість своєї дідової репутації, що на думку заявника є привласненням з боку ТОВ «Фінансова компанія Фангарант Груп» ділової репутації заявника, що відповідно до ст. 94 ЦК України є порушенням права заявника на недоторканість його ділової репутації та інших особистих немайнових прав, які їй належать.

Заявник має намір звернутись з позовною заявою до автора (авторів) текстового та графічного інформаційного матеріалу, який розміщений на сайті ТОВ «Фінансова компанія Фангарант Груп» та який є привласненням ділової репутації заявника, та до власника веб-сайту ТОВ «Фінансова компанія Фангарант Груп». Предметом позову буде припинення порушення права на недоторканість ділової репутації, та стягнення солідарно з автора (авторів) інформаційного матеріалу та з поширювача матеріальної та моральної шкоди, оскільки поширений інформаційний матеріал перешкоджає заявнику повно і своєчасно здійснювати свої особисті немайнові права, а саме право на індивідуальність, яка є результатом напрацювання власної ділової репутації протягом десяти років діяльності.

Оскільки заявник не володіє інформацією про автора (авторів) інформаційного матеріалу, який розміщено на веб-сайті ТОВ «Фінансова компанія Фангарант Груп», заявник з посиланням на ст.ст. 133-135 ЦПК просить забезпечити докази шляхом витребування у товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Фангарант Груп» (код ЄДРПОУ 38919229, м. Київ, проспект Московський, буд. 20-Б) інформації про автора текстового матеріалу, який розмішено на веб-сайті товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія Фангарант Груп» та автора графічного інформаційного матеріалу.

Відповідно до ч.2 ст. 133 ЦПК України способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Зміст поданої приватним акціонерним товариством «Лізинг інформаційних технологій» свідчить про те, що подання потрібних для заявника доказів є неможливим, зокрема є неможливим для заявника отримання відомостей про автора (авторів) інформаційного та графічного матеріалу, який розміщено на веб-сайті ТОВ «Фінансова компанія Фангарант Груп» що у свою чергу є перешкодою для подання позову до суду до автора (авторів) інформаційного матеріалу.

З огляду на положення ст.ст. 133-135, 137 ЦПК України, враховуючи те, які докази необхідно забезпечити заявнику, та обставини, що можуть бути підтверджені цими доказами, вважаю, що право на витребування таких доказів, про витребування яких просить заявник, може бути реалізовано заявником після подачі відповідного позову до ТОВ «Фінансова компанія Фангарант Груп», а дані про автора (авторів) інформаційного та графічного матеріалу, який розміщено на веб-сайті ТОВ «Фінансова компанія Фангарант Груп» можуть бути витребувані заявником шляхом заявлення клопотання про витребування доказів під час попереднього судового засідання, а якщо попереднє судове засідання не проводиться - до початку розгляду справи по суті із долученням відомостей про неможливість отримання таких доказів особисто стороною або іншою особою, яка бере участь у справі, у зв'язку з чим приймаю рішення про відмову у задоволенні заяви приватного акціонерного товариства «Лізинг інформаційних технологій» про забезпечення доказів до подання позовної заяви.

Керуючись ст.ст. 133-135 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

У задоволенні заяви приватного акціонерного товариства «Лізинг інформаційних технологій» про забезпечення доказів до подання позовної заяви відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається Апеляційному суду м. Києва через Оболонський районний суд м. Києва протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Оскарження ухвали про забезпечення доказів не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя: Д.Г.Камбулов

Дата ухвалення рішення14.04.2015
Оприлюднено17.04.2015
Номер документу43558067
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення доказів до подання позовної заяви

Судовий реєстр по справі —756/4704/15-ц

Рішення від 14.04.2015

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Камбулов Д. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні