Ухвала
від 31.03.2015 по справі 820/3239/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

У Х В А Л А

31.03.2015 р.                                                                                           № 820/3239/15

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Зінченко А.В., розглянувши клопотання Управління пенсійного фонду України у Ленінському районі м. Харкова про забезпечення адміністративного позову в адміністративній справі за позовом до Державного підприємства "Інститут машин і систем" про стягнення заборгованості,-

                                                            ВСТАНОВИВ:

Позивач, Управління пенсійного фонду України у Ленінському районі м. Харкова , звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просив суд стягнути заборгованість у розмірі 15998,38 грн. з Державного підприємства "Інститут машин і систем". Крім того, позивачем було заявлено клопотання про забезпечення адміністративного позову.

          Розглянувши зазначене клопотання позивача та надані до адміністративного позову документі, суд встановлено наступне.

          Згідно з ч.1 ст.117 Кодексу адміністративного судочинства України, суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивача до ухвалення рішення в адміністративній справі, або захист цих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо є очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльність суб"єкта владних повноважень.

          Забезпечення позову це сукупність процесуальних дій , які гарантують виконання судового рішення, а в разі задоволення - позовних вимог. Забезпечення позову допускається, якщо не вжиття цих заходів може ускладнити або привести до неможливості виконання рішення суду. Під час вирішення питання щодо вжиття заходів забезпечення позову суд враховує інтереси як позивача, так і відповідача.

          Позивачем у клопотанні про забезпечення позову не наведено, яким чином невжиття заходів забезпечення позову може ускладнити або зробити неможливим виконання рішень суду, не зазначено підстав з яких саме він дійшов висновку про існування очевидної небезпеки заподіяння шкоди правам та законним інтересам позивача.

          Також суд зазначає, що діючим процесуальним законодавством не передбачено забезпечення позову шляхом накладення судом арешту на майно боржника.                              

          На підставі наведеного, суд дійшов до висновку що клопотання позивача є необгрунтованим та таким що не підлягає задоволенню

          Керуючись ст.ст.117,118 КАС України, суд ,-

                                                            У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання Управління пенсійного фонду України у Ленінському районі м. Харкова про вжиття заходів про забезпечення позову -відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського адміністративного апеляційного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги в 5-ти денний строк з дня отримання ухвали.

                    Суддя                                                   Зінченко А.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.03.2015
Оприлюднено20.04.2015
Номер документу43564404
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/3239/15

Ухвала від 02.12.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Ухвала від 20.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Постанова від 14.04.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Ухвала від 31.03.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

Ухвала від 31.03.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Зінченко А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні