Постанова
від 19.07.2006 по справі 5/118-б-06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/118-Б-06

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"19" липня 2006 р.                                                             Справа № 5/118-Б-06

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В.,  розглянувши справу  

за заявою:  ВАТ "Автоспецводсервіс" м. Херсона

до:  ВАТ "Автоспецводсервіс" м. Херсона

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від заявника - Надєєв С.І. - голова ліквідаційної комісії

в с т а н о в и в:

Ліквідаційною комісією боржника подано до господарського суду заяву про визнання боржника, щодо якого власником прийнято рішення про ліквідацію, банкрутом, у зв"язку з недостатністю (відсутністю) майна для задоволення вимог кредиторів.

В судовому засіданні 18.07.06р. оголошувалася перерва до 19.07.06р. для можливості подання заявником додаткових матеріалів.

Заявником подано до суду витребувані матеріали, вимоги про банкрутство підтримано з підстав зазначених у заяві.

Заслухавши голову ліквідаційної комісії, розглянувши та дослідивши матеріали справи, суд вважає вимоги такими, що підлягають задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин, ліквідатор (ліквідаційна комісія)  зобов"язаний звернутися в господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

Як вбачається з матеріалів справи, боржник, - ВАТ "Автоспецводсервіс" є юридичною особою і суб"єктом підприємницької діяльності, - код ЄДРПОУ № 05460752

22.02.04р. загальними зборами акціонерів товариства було прийнято рішення про ліквідацію ВАТ ,,Автоспецводсервіс" та затверджено склад ліквідаційної комісії (протокол зборів № 10 від 22.02.04р.).

Ліквідаційною комісією боржника проведено роботу по ліквідації підприємства, в ході якої встановлено наявність кредиторської заборгованості в сумі 31800 грн. заборгованості по заробітній платі 68,1тис. грн., заборгованості по страхових внесках 24,3тис. грн. та відсутність майнових активів для її погашення.

Факт відсутності майна та наявності заборгованості підтверджується балансом підприємства, актом інвентаризації, довідками БТІ, ДАІ, інспекції держтехнагляду про відсутність нерухомого майна і транспортних засобів, переліком кредиторів та матеріалами щодо кредиторської заборгованості.

За довідками банку від 28.03.06р.  рахунки боржника в установі  банку закрито.

Таким чином, зазначені обставини свідчать про наявність кредиторської заборгованості  і відсутність майнових активів і коштів для її погашення боржником, відносно якого прийнято рішення про ліквідацію, - а саме неспроможність боржника задовольнити вимоги  кредиторів.

За таких обставин суд визнає боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру.

Ліквідатором банкрута суд, призначає голову ліквідаційної комісії Надєєва С.І.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд,

п о с т а н о в и в:

1.Визнати  відкрите акціонерне товариство "Автоспецводсервіс" м. Херсона, код ЄДРПОУ № 05460752 банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 3 місяці і призначити ліквідатором  голову ліквідаційної комісії Надєєва Сергія Івановича.

3.Ліквідатору забезпечити виконання вимог, передбачених ст.ст.25-32, 51 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Звіт та ліквідаційний баланс з документальним підтвердження прийнятих заходів подати суду.

4.Постанову надіслати боржнику, Херсонському обласному сектору з питань банкрутства, Херсонському міськвиконкому (державному реєстратору), голові ліквідаційної комісії Надєєву С.І.

Суддя                                                                                        В.Г. Ситюк

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення19.07.2006
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу43652
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/118-б-06

Постанова від 19.07.2006

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні