Ухвала
від 14.04.2015 по справі 813/6544/14
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відмову у відкритті апеляційного провадження

14 квітня 2015 р.Справа № 876/2700/15

Суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Нос С. П. розглянувши в м. Львові клопотання Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови Львівського окружного адміністративного суду від 12 січня 2015 року в справі № 813/6544/14 за позовом Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до Державного реєстратора виконавчого комітету Львівської міської ради Возного Любомира Євгеновича третя особа ТзОВ «Торгівельна компанія «ГРЕЙН КОРН» про визнання недійсними та скасування реєстраційної дії та запису, -

ВСТАНОВИВ:

12 січня 2015 року Львівським окружним адміністративним судом прийнято постанову в справі за позовом Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до Державного реєстратора виконавчого комітету Львівської міської ради Возного Любомира Євгеновича третя особа ТзОВ «Торгівельна компанія «ГРЕЙН КОРН» про визнання недійсними та скасування реєстраційної дії та запису, якою у задоволенні позову відмовлено.

Вказану постанову оскаржено в апеляційному порядку позивачем - Державною податковою інспекцією у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області.

Ухвалою Львівського апеляційного адміністративного суду від 16 березня 2015 року апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 12 січня 2015 року залишено без руху, оскільки таку подано з пропуском передбаченого ст. 186 КАС України строку апеляційного оскарження.

09 квітня 2015 року Львівським апеляційним адміністративним судом отримано клопотання Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області про поновлення строку на апеляційне оскарження постанови Львівського окружного адміністративного суду від 12 січня 2015 року, в якій вказано, що строк на апеляційне оскарження було пропущено не з вини податкового органу, оскільки в період з січня по лютий 2015 року проводилися 3 перевірки (комплексна перевірка стану організації роботи ДПІ в Галицькому районі м. Львова та тематичні перевірки).

Частиною 2 ст. 186 КАС України визначено, що апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Згідно із ч. 3 ст. 160 КАС України у виняткових випадках залежно від складності справи складення постанови у повному обсязі може бути відкладено на строк не більш як п'ять днів з дня закінчення розгляду справи, однак суд повинен проголосити у тому самому засіданні, в якому закінчився розгляд справи, вступну та резолютивну частини постанови. Постанова суду, яка містить вступну та резолютивну частини, перед оголошенням має бути підписана всім складом суду і приєднана до справи.

Із матеріалів справи вбачається, що 12 січня 2015 року судом першої інстанції у відкритому судовому засіданні проголошено короткий текст оскаржуваної постанови, копію якої апелянт отримав 20 січня 2015 року , що підтверджується наявним у матеріалах справи повідомленням про вручення поштового відправлення, а апеляційна скарга подана до суду першої інстанції 06 березня 2015 року, тобто з пропуском строку на апеляційне оскарження.

Суд апеляційної інстанції зазначає, що проведення перевірок (комплексної перевірки стану організації роботи ДПІ в Галицькому районі м. Львова та тематичних перевірок) не звільняє апелянта від обов'язку дотримуватися строку апеляційного оскарження та не може визнаватися поважною підставою його пропуску.

Відповідно до ч. 4 ст. 189 КАС України якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку апеляційного оскарження будуть визнані неповажними, суддя-доповідач відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Таким чином, суд апеляційної інстанції приходить до висновку про неповажність наведених апелянтом причин пропуску строку апеляційного оскарження постанови суду першої інстанції, а звідси й про необхідність відмови у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись ст. ст. 165, 185, 186, 189 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Відмовити у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області на постанову Львівського окружного адміністративного суду від 12 січня 2015 року в справі № 813/6544/14 за позовом Державної податкової інспекції у Галицькому районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області до Державного реєстратора виконавчого комітету Львівської міської ради Возного Любомира Євгеновича третя особа ТзОВ «Торгівельна компанія «ГРЕЙН КОРН» про визнання недійсними та скасування реєстраційної дії та запису.

Особам, які беруть участь у справі надіслати копію ухвали, а апелянту додатково - додані до апеляційної скарги матеріали.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення.

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку, шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України, протягом двадцяти днів з дня набрання ухвалою законної сили.

Суддя С. П. Нос

Дата ухвалення рішення14.04.2015
Оприлюднено24.04.2015
Номер документу43663689
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/6544/14

Ухвала від 03.06.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Черпіцька Л.Т.

Ухвала від 14.05.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Черпіцька Л.Т.

Ухвала від 14.04.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Нос С.П.

Постанова від 12.01.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

Ухвала від 26.09.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Костецький Назар Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні