Рішення
від 20.04.2015 по справі 904/1301/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

16.04.15 Справа № 904/1301/15

За позовом товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОСФЕРА", м. Дніпропетровськ

до Відповідача-1 - товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОПАК", м. Луганськ

Відповідача-2 - товариства з обмеженою відповідальністю "Гран Поліс", м. Дніпропетровськ

про стягнення 33 067,75 грн.

Суддя Соловйова А.Є.

Секретар судового засідання Капля К.І.

Представники:

від позивача: Фурман В.В., довіреність вих. №9 від 14.04.2015

від відповідача-1: не з'явився

від відповідача-2: не з'явився

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОСФЕРА" (надалі - Позивач) звернулось до господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою до товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОПАК" (надалі - Відповідач-1) та товариства з обмеженою відповідальністю "Гран Поліс" (надалі - Відповідач-2) про стягнення 33 067,75 грн. за договором купівлі-продажу №13709-М від 01.04.2014, договором поруки №13709-ПОР від 01.04.2014.

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 23.02.2015 порушено провадження у справі, позовну заяву прийнято до розгляду.

Розгляд справи 17.03.2015 відкладався на 16.04.2015, в зв'язку з нез'явленням в судове засідання представників сторін та необхідністю витребування додаткових документів до матеріалів справи, відповідно до ст.77 Господарського процесуального кодексу України.

Позовні вимоги мотивовані неналежним виконанням Відповідачем-1 умов договору купівлі-продажу №13709-М від 01.04.2014 в частині своєчасного та повного розрахунку за отриманий товар та невиконанням Відповідачем-2 умов договору поруки №13709-ПОР від 01.04.2014 в частині погашення заборгованості Відповідача-1.

Відповідач-1 (товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОПАК") у призначені на 17.03.2015 та 16.04.2015 судові засідання на з'явився; відзив на позов та докази в його обґрунтування не надав; про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Відповідно до спеціального витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців щодо Відповідача-1 (товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОПАК") станом на 23.02.2015, місцезнаходження юридичної особи: 91007, Луганська область, м. Луганськ, вулиця 1-я Цемєнтная, будинок 1-3.

Враховуючи те, що Відповідач-1 знаходиться на тимчасово окупованій території, господарським судом Дніпропетровської області розміщено інформацію про час і місце судового засідання на сторінці господарського суду Дніпропетровської області (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy/), що підтверджується роздруковананими сторінками з мережі Інтернет (а.с. 36, 51), на якій розміщено інформацію про час та місце засідань господарського суду по справі №904/1301/15, зазначається дата розміщення інформації (23.02.2015 та 18.03.2015), прізвище та ініціали судді (Соловйова А.Є.), у провадженні якої знаходиться відповідна справа.

Особи, які беруть участь у справі, вважаються повідомленими про час і місце розгляду судом справи у разі виконання останнім вимог ч. 1 ст. 64 та ст. 87 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч.4. п.6 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 12.09.2014 №01-06/1290/14 „Про Закон України „Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв'язку з проведенням АТО" (зі змінами та доповненнями), учасник судового процесу, який знаходиться на території проведення АТО, вважатиметься належним чином повідомленим про час і місце засідання господарського суду, зокрема, якщо за неможливості здійснити повідомлення учасника судового процесу - інформація про час і місце судового засідання розміщується на сторінці відповідного суду (у розділі "Новини та події суду") офіційного веб-порталу "Судова влада в Україні" в мережі Інтернет (www.court.gov.ua/sudy/). У такому разі на роздрукованій сторінці з мережі Інтернет, на якій розміщено інформацію про час та місце засідання господарського суду, зазначаються дата розміщення інформації, прізвище та ініціали судді, у провадженні якого знаходиться відповідна справа, а також вчиняється його підпис.

Оскільки неможливість присутності в судових засіданнях представника Відповідача -1 документально підтверджена не була, надані Позивачем та Відповідачем-2 матеріали справи та оригінали документів дозволяють розглянути справу по суті спору, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності представника Відповідача - 1 за наявними в справі матеріалами відповідно до ст. 75 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідач-2 - товариство з обмеженою відповідальністю "Гран Поліс" - у призначені на 17.03.2015 та 16.04.2015 судові засідання на з'явився; надав до канцелярії суду клопотання вих. №161/В15 від 13.03.2015 про розгляд справи без участі уповноваженого представника товариства з обмеженою відповідальністю "Гран Поліс" та заяву вих. №162/В15 від 13.03.2015, в якій зазначив, що позовні вимоги визнає в повному обсязі.

У судовому засіданні 16.04.2015 оголошені вступна та резолютивна частини рішення.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення представника Позивача, господарський суд, -

ВСТАНОВИВ:

01.04.2014 товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОСФЕРА" (надалі - Позивач, Продавець) та товариство з обмеженою відповідальністю "АГРОПАК" (надалі - Відповідач-1, Покупець) уклали договір купівлі-продажу №13709-М (надалі - Договір купівлі-продажу), за умовами якого Продавець зобов'язався передати, а Покупець зобов'язався прийняти та сплатити вартість засобів захисту рослин, мікродобрив, іменованих у подальшому Товар, відповідно до умов даного Договору (додаткових угод та специфікацій до нього). Договір набирає сили з моменту підписання обома сторонами і діє до 31.12.2014, а в частині розрахунків - до повного виконання Покупцем своїх зобов'язань за договором (п.п.1.1., 11.1. Договору купівлі-продажу).

Згідно з п. 3.1. Договору купівлі-продажу конкретний вид Товару, його асортимент, кількість, ціна, строк поставки та умови оплати Товару наведені в Специфікаціях до даного Договору. Специфікації є невід'ємною частиною Договору. Ціна Товару встановлена за домовленістю сторін, а сторони визначили грошовий еквівалент зобов'язання в іноземній валюті - Долар США. Оплата вартості Товару (виконання зобов'язання) передбачена у гривні згідно розділу 4 цього Договору.

Відповідно до п.3.2. Договору купівлі-продажу загальна сума Договору складається із суми вартості Товару по всіх специфікаціях, підписаних в рамках цього договору, які є його невід'ємною частиною, з урахуванням зміни ціни у спосіб, передбачений п.п. 4.7., 4.8. та суми процентів за користування товарним кредитом.

За п.п. 4.12., 4.13. Договору купівлі-продажу Продавець зобов'язаний надати Покупцю наступні документи: рахунок, податкову накладну, накладну на передачу товару (видаткова), сертифікати якості на кожну партію товару, товарно-транспортну накладну. Покупець зобов'язаний надати Продавцю довіреність на право отримання товарно-матеріальних цінностей, для отримання Товару.

Згідно п.5.1. Договору купівлі-продажу право власності на Товар переходить до Покупця в момент одержання ним Товару, супровідних документів, та підписання накладних на передачу Товару. Базис поставки товару - EXW склад Продавця (згідно Інкотермс у редакції 2010 року), якщо інші умови поставки не передбачені в Специфікації (п.5.2. Договору купівлі-продажу).

Відповідно до ст. 655 Цивільного кодексу України за договором купівлі-продажу одна сторона (продавець) передає або зобов'язується передати майно (товар) у власність другій стороні (покупцеві), а покупець приймає або зобов'язується прийняти майно (товар) і сплатити за нього певну грошову суму. Договором купівлі-продажу може бути передбачений продаж товару в кредит з відстроченням або з розстроченням платежу (ч.1 ст.694 Цивільного кодексу України).

Згідно з пунктом 1.11.2. Закону України № 334/94-ВР "Про оподаткування прибутку підприємств" товарний кредит - товари, які передаються резидентом або нерезидентом у власність юридичним чи фізичним особам на умовах угоди, що передбачає відстрочення кінцевого розрахунку на визначений строк та під процент. Товарний кредит передбачає передання права власності на товари (результати робіт, послуг) покупцю (замовнику) у момент підписання договору або в момент фізичного отримання товарів (робіт, послуг) таким покупцем (замовником), незалежно від часу погашення заборгованості.

Як вбачається із матеріалів справи, Позивач виконав свої зобов'язання за Договором, поставивши Відповідачу Товар на загальну суму 12 393,20 грн., що підтверджується видатковою накладною №220402/4 від 22.04.2014.

За пунктами 4.1., 4.2. Договору купівлі-продажу умови оплати товару, порядок та строки здійснення платежів зазначаються у специфікації (ях) до Договору. Товарний кредит з відстрочкою платежу за Договором надається на умовах слати 0,01% річних за користування товарним кредитом.

Специфікацією №1 до Договору визначено, що Продавець надає Покупцю товарний кредит з відстрочкою платежу, Покупець зобов'язаний сплатити продавцю загальну кінцеву вартість Товару, отриманого згідно специфікації до Договору, у строк 30 (тридцять) календарних днів. З моменту отримання Товару. Момент отримання Товару Покупцем від Продавця - є дата видаткової накладної.

Відповідно до ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін). Зобов'язання, строк (термін) виконання якого визначений вказівкою на подію, яка неминуче має настати, підлягає виконанню з настанням цієї події.

Згідно ст. 692 Цивільного кодексу України покупець зобов'язаний оплатити товар після його прийняття або прийняття товаророзпорядчих документів на нього, якщо договором або актами цивільного законодавства не встановлений інший строк оплати товару. Покупець зобов'язаний сплатити продавцеві повну ціну переданого товару.

Відповідно до ч.2 ст.533 Цивільного кодексу України якщо у зобов'язанні визначено грошовий еквівалент в іноземній валюті, сума, що підлягає сплаті у гривнях, визначається за офіційним курсом відповідної валюти на день платежу, якщо інший порядок її визначення не встановлений договором або законом чи іншим нормативно-правовим актом.

Пунктом 4.7. Договору передбачено, якщо у періоди часу: з моменту підписання специфікації до закінчення 30-ти денного строку, встановленого для оплати Товару, покупець не здійснив розрахунок за поставлений Товар по Договору, то Продавець має право на індексацію суми вартості Товару у гривні (боргу) протягом всього строку неправомірного користування Покупцем товарним кредитом, якщо офіційний курс гривні до іноземної валюти (Долар США) зміниться в більшу або меншу сторону від офіційного курсу гривні до іноземної валюти - (Долар США), що визначений у специфікації до Договору на момент її підписання, Покупець зобов'язаний сплатити Продавцю проіндексовану суму вартості Товару у гривні за Договором.

Відповідно п. 4.8. Договору якщо офіційний курс гривні до іноземної валюти - Долар США - А1 існуючий на певну дату у періодах, про які йдеться мова у п. 4.7. Договору, буде величиною меншою, ніж існуюча на ту ж дату ставка міжбанківського валютного курсу гривні до долара США (курс продажу), підтвердженого ПАТ «АКТАБАНК» чи/або ПАТ «ПУМБ» чи/або ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» (Банк обирається за вибором Продавця) то Продавець має право на індексацію суми вартості Товару у гривні (боргу), а Покупець зобов'язаний сплатити Продавцю вже проіндексовану суму вартості Товару у гривні, з урахуванням ставки міжбанківського валютного курсу гривні до долара США, згідно формули вказаної в даному пункті Договору.

Міжбанківський курс гривні до Долара США (курс продажу) підтверджується довідками ПАТ "ПУМБ" №DNI-52/204 від 17.02.2015, №DNI-52/691 від 04.06.2014 та №DNI-52/747 від 18.06.2014.

Згідно з п.4.5. Договору товар вважається оплаченим Покупцем у момент надходження грошових коштів на розрахунковий рахунок Продавця.

Як зазначає Позивач, Відповідачем 02.06.2014 здійснено один платіж на суму 5 393,20 грн., який зараховано Позивачем, як часткове погашення товарного кредиту.

Як вбачається з наданого Позивачем розрахунку станом на 12.02.2015, що є датою кінцевого розрахунку ціни позову, проіндексована сума вартості товару (боргу) по товарному кредиту з відстрочкою платежу 30 календарних днів з моменту отримання Товару складає 16 414,47 грн., з яких: 7 000,00 грн. - сума неоплаченої вартості товару (боргу) (12 393,20 грн. - 5 393,20 грн. = 7 000,00 грн.), 9 414,47 грн. - сума індексації.

Доказів оплати Товару за Договором купівлі-продажу Відповідачем-1 до суду не надано, а отже станом на момент розгляду справи проіндексована сума боргу складає 16 414,47 грн.

01.04 .2014 між товариством з обмеженою відповідальністю «АГРОСФЕРА» (надалі - Позивач, Кредитор) та товариством з обмеженою відповідальністю "Гран Поліс" (надалі - Відповідач-2, Поручитель) укладений договір поруки №13709-ПОР (Договір поруки).

Відповідно до п.1.1. Договору поруки, предметом Договору поруки є зобов'язання Поручителя перед Кредитором відповідати за порушення - товариством з обмеженою відповідальністю "АГРОПАК", код ЄДРПОУ 30091626 (надалі - Боржник) його зобов'язань перед Кредитором за основним Договором, передбаченому розділом 2 цього Договору поруки, що включає: погашення (сплату) товарного кредиту та будь-якої іншої заборгованості в сумі та у строк згідно основного договору; погашення (сплату) суми, на яку збільшено вартість товару, у зв'язку із застосуванням способу зміни ціни на товар (індексація) згідно умов основного договору; сплату процентів за користування товарним кредитом у відповідності до основного договору та процентів за користування грошовими коштами; сплату неустойки (штрафу, пені), що передбачені умовами основного договору, а також сплат усіх можливих судових та/або господарських витрат пов'язаних з розглядом справи, предметами яких будуть вимоги Кредитора, пов'язані з виконанням основного договору.

Відповідно до п.1.4. Договору поруки, Поручитель відповідає солідарно та в повному обсязі по зобов'язанням Боржника перед Кредитором за основним договором. При цьому Кредитор має право вимагати виконання обов'язку частково або в повному обсязі як від усіх Боржників разом, так і від будь-якого з них окремо. Цим договором поруки забезпечується виконання зобов'язання у повному обсязі.

Пунктом 2.1. Договору поруки передбачено, що під основним договором в цьому договорі поруки розуміють договір купівлі-продажу №13709-М від 01.04.2014, укладений між Кредитором - товариством з обмеженою відповідальністю "АГРОСФЕРА" (в основному договорі іменується "Продавець") та Боржником - товариством з обмеженою відповідальністю "АГРОПАК" (в основному договорі іменується "Покупець").

Згідно з п.5.1. Договору поруки у разі порушення Боржником зобов'язання, забезпеченого порукою, Боржник і Поручитель відповідають перед Кредитором як солідарні боржники. Поручитель відповідає перед Кредитором у тому ж обсязі, що і Боржник.

Як визначено п.8.1., Договір поруки набирає чинності з дати його підписання та діє протягом 4-х років. У разі порушення зобов'язання Боржником, Кредитор має право, на власний вибір, направити Поручителю письмову вимогу виконати зобов'язання (або певну його частину) або пред'явити до Поручителя позов (п. 4.1. Договору поруки).

Відповідно до ст. 554 Цивільного кодексу України у разі порушення боржником зобов'язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя. Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки. Особи, які спільно дали поруку, відповідають перед кредитором солідарно, якщо інше не встановлено договором поруки.

За ч.1 ст.543 Цивільного кодексу України у разі солідарного обов'язку боржників (солідарних боржників) кредитор має право вимагати виконання обов'язку частково або в повному обсязі як від усіх боржників разом, так і від будь-кого з них окремо.

Згідно ч.1 ст.193 Господарського кодексу України, суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться. До виконання господарських договорів застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України з урахуванням особливостей, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст. 526 Цивільного кодексу України зобов'язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього Кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Одностороння відмова від зобов'язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом (ст. 525 ЦК України).

Якщо у зобов'язанні встановлений строк його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (ч.1 ст.530 Цивільного кодексу України).

Договір є обов'язковим для виконання сторонами (ст.629 Цивільного кодексу України).

Боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом (ст. 612 Цивільного кодексу України)

Відповідно до ч.5 ст.694 Цивільного кодексу України якщо покупець прострочив оплату товару, на прострочену суму нараховуються проценти відповідно до ст. 536 цього Кодексу від дня, коли товар мав бути оплачений, до дня його фактичної оплати.

Згідно ст.536 Цивільного кодексу України за користування чужими грошовими коштами боржник зобов'язаний сплачувати проценти, якщо інше не встановлено договором між фізичними особами. Розмір процентів за користування чужими грошовими коштами встановлюється договором, законом або іншим актом цивільного законодавства.

Отже, право передбачити в договорі обов'язок покупця сплачувати проценти на суму, що відповідає ціні товару, проданого в кредит, починаючи з дня передання товару продавцем, надано сторонам частиною п'ятою статті 694 Цивільного кодексу України, яка регулює правовідносини, пов'язані з продажем товару в кредит, та узгоджується із свободою договору, встановленою статтею 627 Цивільного кодексу України (постанова Верховного Суду України від 30.05.2011 у справі № 42/252).

Частина друга статті 536 Цивільного кодексу України з питання розміру процентів відсилає, зокрема, до договору.

Відповідно до пунктів 7.2., 7.3. Договору купівлі-продажу якщо Покупець прострочив оплату Товару, проданого в кредит, на прострочену суму нараховуються 25 процентів річних за користування товарним кредитом від останнього дня строку, коли товар мав бути оплачений, та протягом 15-ти календарних днів, тобто до моменту, коли починає діяти інша процента ставка, визначена у п.7.3. цього Договору. Якщо Покупець прострочив оплату товару, проданого в кредит, через 15 календарних днів від останнього дня строку, коли товар мав бути оплачений, до дня його фактичної оплати, на прострочену суму нараховуються 300 процентів річних за користування товарним кредитом.

Позивач просить стягнути солідарно з Відповідача-1 та Відповідача-2 проценти за користування товарним кредитом за період з 23.05.2014 по 06.06.2014 за відсотковою ставкою 25% річних у сумі 112,36 грн., за період з 07.06.2014 по 12.02.2015 за відсотковою ставкою 300% річних у сумі 15 099,49 грн., що разом складає 15 211,85 грн.

Згідно з ч.1 ст.199 Господарського кодексу України виконання господарських зобов'язань забезпечується заходами захисту прав та відповідальності учасників господарських відносин, передбаченими цим Кодексом та іншими законами. До відносин щодо забезпечення виконання зобов'язань учасників господарських відносин застосовуються відповідні положення Цивільного кодексу України.

Згідно статті 610 Цивільного кодексу України порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання). У разі порушення зобов'язання настають правові наслідки, встановлені договором або законом, зокрема, сплата неустойки. (ст.611 Цивільного кодексу України).

Статтею 546 Цивільного кодексу України передбачено, що виконання зобов'язання може забезпечуватися, зокрема, неустойкою. Одним із видів неустойки є пеня, яка обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов'язання за кожен день прострочення виконання.

Відповідно до п.7.1. Договору у випадку порушення покупцем термінів оплати, обумовлених у Специфікації (ях) до договору, покупець сплачує продавцю пеню у розмірі подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня, від суми простроченої заборгованості за кожний день прострочення оплати. Сторони прийшли до взаємної згоди, що нарахування пені припиняється через рік (365 календарних днів) від дня, коли зобов'язання мало бути виконано.

Позивач просить стягнути солідарно з Відповідача-1 та Відповідача-2 пеню за період з 23.05.2014 по 12.02.2015 у розмірі 1 441,43 грн.

Перевіривши розрахунки Позивача, враховуючи вищевикладене, суд вважає, що позовні вимоги Позивача підлягають задоволенню повністю у сумі 33 067,75 грн.

Відповідно до ст. 49 Господарського процесуального кодексу України судовий збір у справі підлягає стягненню з Відповідача-1 та Відповідача-2 на користь Позивача.

Керуючись ст.ст. 1, 33, 34, 43, 44, 49, 75, 82-85, 116, 117 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити повністю.

Стягнути солідарно з товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОПАК" (91007, Луганська область, м. Луганськ, вулиця 1-я Цемєнтная, будинок 1-3, код ЄДРПОУ 30091626) та товариства з обмеженою відповідальністю "Гран Поліс" (49083, м. Дніпропетровськ, вул. Собінова, будинок 1, ЄДРПОУ 34985628) на користь товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОСФЕРА" (49083, м. Дніпропетровськ, вул. Собінова, буд. 1, ЄДРПОУ 31320991) 16 414,47 грн. (шістнадцять тисяч чотириста чотирнадцять гривень 47 копійок) проіндексованої суми боргу; 15 211,85 грн. (п'ятнадцять тисяч двісті одинадцять гривень 85 копійок) процентів за користування товарним кредитом; 1 441, 43 грн. (одна тисяча чотириста сорок одна гривня 43 копійки) пені.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОПАК" (91007, Луганська область, м. Луганськ, вулиця 1-я Цемєнтная, будинок 1-3, код ЄДРПОУ 30091626) на користь товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОСФЕРА" (49083, м. Дніпропетровськ, вул. Собінова, буд. 1, ЄДРПОУ 31320991) 913,50 грн. (дев'ятсот тринадцять гривень 50 копійок) судового збору.

Стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю "Гран Поліс" (49083, м. Дніпропетровськ, вул. Собінова, будинок 1, ЄДРПОУ 34985628) на користь товариства з обмеженою відповідальністю "АГРОСФЕРА" (49083, м. Дніпропетровськ, вул. Собінова, буд. 1, ЄДРПОУ 31320991) 913,50 грн. (дев'ятсот тринадцять гривень 50 копійок) судового збору.

Видати накази.

Рішення набирає законної сили після закінчення десятиденного строку з дня його підписання, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Рішення суду може бути оскаржено протягом десяти днів з дня підписання рішення шляхом подання апеляційної скарги до Дніпропетровського апеляційного господарського суду.

Повне рішення складено 20.04.2015.

Суддя А.Є. Соловйова

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення20.04.2015
Оприлюднено27.04.2015
Номер документу43684974
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/1301/15

Ухвала від 13.11.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Рішення від 20.04.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Ухвала від 17.03.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

Ухвала від 23.02.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Соловйова Анастасія Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні