Постанова
від 20.04.2015 по справі 807/423/15
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

20 квітня 2015 рокум. Ужгород№ 807/423/15

Закарпатський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Гебеш С.А.

при секретарі судового засідання - Приходько Т.В.

сторони в судове засідання не з'явились;

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовною заявою Державної податкової інспекції у м. Ужгороді Головного управління ДФС у Закарпатській області до Комунального підприємства Аптека №62 Закарпатського обласного виробничого об'єднання «Фармація» про стягнення податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач - Державна податкова інспекція у м. Ужгороді Головного управління ДФС у Закарпатській області звернулося до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Комунального підприємства Аптека №62 Закарпатського обласного виробничого об'єднання «Фармація» про стягнення податкового боргу.

Свої позовні вимоги позивач мотивує тим, що станом на день звернення з даним адміністративним позовом за відповідачем рахується податковий борг у загальному розмірі 2210,00 грн.

Представник позивача в судове засідання не з'явився, про причини своєї неявки суд не повідомив, хоча про дату, час та місце судового розгляду повідомлявся належним чином, однак надіслав на адресу суду клопотання, згідно якого просить суд розглянути справу за відсутності представника позивача та задовольнити даний адміністративний позов повністю.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився повторно, письмових заперечень із доказами проти позову суду не надав, про причини своєї неявки суд не повідомляв, хоча належним чином повідомлявся судом про дату, час та місце судового розгляду даної адміністративної справи.

Відповідно до частини 1 статті 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень КАС України розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. Оскільки сторони в судове засідання не з'явилися, фіксування судового процесу не здійснюється.

Розглянувши подані документи та матеріали справи, всебічно і повно з'ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, об'єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд приходить до наступних висновків.

Як встановлено судом в ході судового розгляду та вбачається із матеріалів даної адміністративної справи відповідно до Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Комунальне підприємство Аптека №62 Закарпатського обласного виробничого об'єднання "Фармація" зареєстроване та знаходиться за адресою: 88000,Закарпатська область, м.Ужгород, вул. Гойди, 24 , ідентифікаційний код – 34262042, що підтверджується копією згаданого Витягу, яка міститься в матеріалах справи.

Вищевказана заборгованість виникла у відповідача у зв'язку із наступним.

Так, як вбачається із матеріалів даної адміністративної справи, 25.12.2013 року працівниками ДПІ у м. Ужгороді проведено камеральну перевірку даних задекларованих у податковій звітності з податку на прибуток та дотримання вимог податкового законодавства.

За результатами проведеної перевірки складено акт №2134/07-01-15-02 від 25.12.2013 року про порушення податкового законодавства. За наслідками проведеної перевірки та складеного акта прийнято податкове повідомлення-рішення №0014051502 від 26.12.2013 року, яким Боржнику визначено зобов'язання з податку на прибуток в розмірі 170,00 грн. штрафних санкцій, вручено особисто, що підтверджується копіями згаданого акту та податкового повідомлення – рішення.

Також, 26.12.2013 року ДПІ у м. Ужгороді проведено камеральну перевірку даних задекларованих у податковій звітності з податку на прибуток та дотримання вимог податкового законодавства.

За результатами проведеної перевірки складено акт №2147/07-01-15-02 від 27.12.2013 року про порушення податкового законодавство. За наслідками проведеної перевірки та складеного акта прийнято податкове повідомлення-рішення №0014071502 від 27.12.2013 року. , яким Боржнику визначено зобов'язання з податку на прибуток в розмірі 2040,00 грн. штрафних санкцій, вручено нарочно, що підтверджується копіями згаданого акту та податкового повідомлення – рішення.

Відповідно до п.58.3 ст.58 ПК у разі коли пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення або податкові вимоги, або рішення про результати розгляду скарги через відсутність за місцезнаходженням посадових осіб, їх відмову прийняти податкове повідомлення-рішення або податкову вимогу, або рішення про результати розгляду скарги, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове-повідомлення-рішення або податкова вимога, або рішення про результати розгляду скарги вважаються врученими платнику податків у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення.

Відповідно до п. 57.3 ст.57 ПК у разі визначення грошового зобов'язання контролюючим органом за підставами, зазначеними у підпунктах 54.3.1 - 54.3.6 пункту 54.3 статті 54 цього Кодексу, платник податків зобов'язаний сплатити нараховану суму грошового зобов'язання протягом 10 календарних днів, що настають за днем отримання податкового повідомлення-рішення, крім випадків, коли протягом такого строку такий платник податків розпочинає процедуру оскарження рішення контролюючого органу.

У разі оскарження рішення контролюючого органу про нараховану суму грошового зобов'язання платник податків зобов'язаний самостійно погасити узгоджену суму, а також пеню та штрафні санкції за їх наявності протягом 10 календарних днів, наступних за днем такого узгодження.

Вищевказане повідомлення-рішення Відповідачем не оскаржено ні в адміністративному, ні в судовому порядку, оскільки доказів про оскарження такого відповідачем суду не надано.

Виходячи з вищенаведеного, ДПІ у м. Ужгороді на підставі ст. 59 Податкового кодексу України направлено на адресу Відповідача податкову вимогу № 461 від 19.07.2012 року, яка вручена особисто відповідачу, що підтверджується копією згаданої вище вимоги.

Відповідно до пункту 102.4 статті 102 Податкового кодексу України, у разі якщо грошове зобов'язання нараховане контролюючим органом до закінчення строку давності, визначеного у пункті 102.1 цієї статті, податковий борг, що виник у зв'язку з відмовою у самостійному погашенні такого грошового зобов'язання, може бути стягнутий протягом наступних 1095 календарних днів з дня виникнення податкового боргу. Якщо платіж стягується за рішенням суду, строки стягнення встановлюються до повного погашення такого платежу або визначення боргу безнадійним.

Відповідно до підпункту 20.1.28 пункту 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України органи державної податкової служби мають право застосовувати до платників податків фінансові (штрафні) санкції, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми грошових зобов'язань та/або податкового боргу у випадках, порядку та розмірі, встановлених цим Кодексом, стягувати суми простроченої заборгованості суб'єкта господарювання перед державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) за кредитом (позикою), залученим державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) або під державну (місцеву) гарантію, а також за кредитом з бюджету в порядку, визначеному цим Кодексом.

Нормами п.95.1 ст.95 Податкового кодексу України зазначено, що контролюючий орган здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебуваю його власності, а в разі їх недостатності - шляхом продажу майна такого плат податків, яке перебуває у податковій заставі.

Стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання контролюючим органам, у розмірі суми податкового боргу або його частини (п.95.3 ст.95 цього Кодексу).

Також, відповідно до п.95.4 ст.95 ПК України контролюючий орган на відповідне рішення суду здійснює стягнення коштів у рахунок погашення податкового боргу за рахунок готівки, що належить такому платнику податків. Стягнення готівкових коштів здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що відповідачем станом на день розгляду даної адміністративної справи не надано суду доказів про сплату вказаної заборгованості в добровільному порядку та не спростовано доводів позивача, суд вважає позовні вимоги позивача обґрунтованими, заявленими відповідно до чинного законодавства і такими, що підлягають задоволенню.

Судові витрати по справі згідно ч. 4 ст. 94 КАС України з відповідача не стягуються.

Виходячи з вищенаведеного та керуючись статтями 11, 70, 71, 86, 160-163, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у м. Ужгороді Головного управління ДФС у Закарпатській області до Комунального підприємства Аптека №62 Закарпатського обласного виробничого об'єднання «Фармація» про стягнення податкового боргу - задовольнити повністю.

Стягнути з Комунального підприємства Аптека №62 Закарпатського обласного виробничого об'єднання «Фармація» (88000,Закарпатська область, м.Ужгород, вул. Гойди, 24 , ідентифікаційний код – 34262042) на користь відповідного бюджету податковий борг в сумі 2210,00 грн. (дві тисячі двісті десять гривень) за рахунок коштів, що належать платнику податків на праві власності, в тому числі тих, які знаходяться на рахунках у банках.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а у разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

Суддя C.А. Гебеш

Дата ухвалення рішення20.04.2015
Оприлюднено28.04.2015
Номер документу43709635
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —807/423/15

Ухвала від 12.03.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

Постанова від 20.04.2015

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Гебеш С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні