Ухвала
від 21.04.2015 по справі 914/104/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

21.04.2015 р. Справа № 914/104/15

За позовом: Релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви села Утіховичі Перемишлянського району, с. Утіховичі Перемишлянського району Львівської області

до відповідача-1: Релігійної громади Української греко-католицької церкви села Утіховичі Перемишлянського району Львівської області, с. Утіховичі Перемишлянського району Львівської області

до відповідача-2: Комунального підприємства Львівської обласної ради "Золочівське міжрайонне бюро технічної інвентиризації", м. Золочів Львівської області

до відповідача-3: Реєстраційної служби Перемишлянського районного управління юстиції, м. Перемишляни Львівської області

про скасування реєстрації права власності

Суддя Манюк П.Т.

При секретарі Підкостельній О.П.

Представники:

від позивача: Дегтяренко О.О. - представник

від відповідача-1 : Рура М.М. - представник

від відповідача-2 : не з'явився

від відповідача-3: Поломаний В.Д. - представник

Розглядається справа за позовом Релігійної громади Української Автокефальної Православної Церкви села Утіховичі Перемишлянського району до відповідача-1 - Релігійної громади Української греко-католицької церкви села Утіховичі Перемишлянського району Львівської області, відповідача-2 - Комунального підприємства Львівської обласної ради "Золочівське міжрайонне бюро технічної інвентиризації' та відповідача-3 - Реєстраційної служби Перемишлянського районного управління юстиції про скасування реєстрації права власності.

В судове засідання представник позивача з'явився, позовні вимоги підтримав, просив їх задоволити з підстав викладених у позовній заяві, вимоги суду зазначені в ухвалі від 30.03.2015 р. виконав.

Представник відповідача-1 в судове засідання з'явився, позовні вимоги заперечив, просив відмовити у їх задоволенні. Також подав клопотання про відкладення розгляду справи.

Представник відповідача-2 в судове засідання не з'явився.

Представник відповідача-3 в судове засідання з'явився, вимоги суду зазначені в ухвалі від 30.03.2015 р. не виконав.

Ухвалою господарського суду від 05.03.2015 р. було залучено до участі у справі в якості співвідповідача - Реєстраційну службу Перемишлянського районного управління юстиції, проте у відзиві на позовну заяву представник Реєстраційної служби Перемишлянського районного управління юстиції зокрема повідомив, що реєстраційна служба Перемишлянського районного управління юстиції Львівської області є структурним підрозділом Перемишлянського районного управління юстиції Львівської області, не має статусу юридичної особи, тому згідно статті 91 Цивільного кодексу України вона не може виступати відповідачем у господарській справі.

Відповідно до ч. 3 ст. 24 ГПК України господарський суд, встановивши до прийняття рішення, що позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, може за згодою позивача, не припиняючи провадження у справі, допустити заміну первісного відповідача належним відповідачем.

У пункті 2 Перехідних положень Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" із відповідними змінами та доповненнями, встановлено, що державна реєстрація прав на нерухоме майно в порядку, визначеному цим Законом, здійснюється з 1 січня 2013 року. У відповідності до ст. 6 вище названого Закону, систему органів державної реєстрації прав становить спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з питань державної реєстрації прав - Міністерство юстиції України, що забезпечує реалізацію державної політики у сфері державної реєстрації прав, та його територіальні органи, які є органами державної реєстрації прав.

Відповідно до п. 4.33 Положення про Перемишлянське районне управління юстиції Львівської області, затверджене наказом Міністерства юстиції України від 23.06.2011 р. № 1707/5, управління юстиції відповідно до покладених на нього завдань здійснює державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень відповідно до закону.

У зв'язку з тим, що Реєстраційна служба Перемишлянсього районного управління юстиції є структурним підрозділом юридичної особи - Перемишлянського районного управління юстиції Львівської області, а не є окремою юридичною особою та не може виступати стороною господарського процесу - відповідачем, суд вважає за необхідне замінити неналежного відповідача - Реєстраційну службу Перемишлянського районного управління юстиції на належного відповідача - Перемишлянське районне управління юстиції Львівської області.

Зважаючи на необхідність заміни неналежного відповідача та з метою повного та всестороннього з'ясування обставин спору суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 24, 77, 86 ГПК України, суд

у х в а л и в:

1. Замінити відповідача - 3 - Реєстраційну службу Перемишлянського районного управління юстиції на належного відповідача - Перемишлянське районне управління юстиції Львівської області (81200, Львівська обл., м. Перемишляни, пл. Шашкевича, 1, код ЄДРПОУ 25561610).

2. Розгляд справи відкласти на 12.05.2015 р. о 16 год. 00 хв.

3. Засідання відбудеться за адресою: м.Львів, вул.Личаківська, 128 (2 поверх).

4. Позивачу: направити копію позовної заяви відповідачу-3, докази направлення представити суду; явка представника в судове засідання.

5. Відповідачу-1: забезпечити явку представника в судове засідання.

6. Відповідачу-2: явка представника в судове засідання на власний розсуд.

7. Відповідачу-3 (Перемишлянському районному управлінню юстиції Львівської області): надати документально та нормативно обґрунтований відзив на позовну заяву; явка представника в судове засідання.

Доводжу до відома сторін, що згідно з п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від виконання дій, покладених господарським судом з винної сторони може бути стягнутий штраф, а справа, відповідно до ст.75 Господарського процесуального кодексу України може бути розглянута за наявними у ній матеріалами.

Суддя Манюк П.Т.

Дата ухвалення рішення21.04.2015
Оприлюднено29.04.2015
Номер документу43744605
СудочинствоГосподарське
Сутьскасування реєстрації права власності

Судовий реєстр по справі —914/104/15

Ухвала від 30.03.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 26.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 23.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 02.02.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Рішення від 12.05.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 21.04.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 17.01.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні