Постанова
від 21.04.2015 по справі 5004/1565/11
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"21" квітня 2015 р. Справа № 5004/1565/11

Рівненський апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючого судді Тимошенко О.М.

судді Демидюк О.О. ,

судді Огороднік К.М.

при секретарі Саган І.О.

за участю представників сторін:

від апелянта - не з'явився

від боржника - не з'явився

від кредиторів - не з'явився

від арбітражного керуючого - Семенюк Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Рівненського апеляційного господарського суду апеляційну скаргу кредитора - публічного акціонерного товариства "Західінкомбанк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Західінкомбанк" Яремчишина Ігоря Богдановича на ухвалу господарського суду Волинської області від 03.03.15 р. у справі № 5004/1565/11

за заявою Товариство з обмеженою відповідальністю "Скорпіон-буд"

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Волинської області від 03.03.2015 року у справі № 5004/1565/11 (суддя Шум М.С.) припинено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Скорпіон-Буд"; звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс товариства з обмеженою відповідальністю "Скорпіон-буд" затверджено; ліквідовано юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "Скорпіон-буд" та зобов'язано державного реєстратора вчинити дії, передбачені Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" та спрямовані на припинення юридичної особи - ТзОВ "Скорпіон-буд".

Не погоджуючись з ухвалою місцевого господарського суду, публічне акціонерне товариство "Західінкомбанк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Західінкомбанк" Яремчишина Ігоря Богдановича подав апеляційну скаргу в якій просить останню скасувати з підстав порушення вимог чинного законодавства при її прийнятті. В обґрунтування скарги зазначає, що приймаючи оскаржувану ухвалу суд першої інстанції не звернув увагу на лист відповідь Територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області № 1456/01-06 від 24.12.2014 року в якому зазначено, що інформації щодо реєстрації ТзОВ "Скорпіон-буд" технологічних транспортних засобів до 01.06.2010 року територіальне управління в даний час надати не змогло, оскільки журнали реєстрації технологічних транспортних засобів вилучені відповідно до Ухвали Луцького міськрайонного суду від 14.03.2013 року. Вважає, що є вірогідність наявності зареєстрованих за ТзОВ "Скорпіон-буд" технологічних транспортних засобів, реалізація яких у справі про банкрутство може певною мірою задовольнити вимоги ПАТ "Західінкомбанк" як кредитора. З огляду на вищевикладене вважає, що ліквідатором ТзОВ "Скорпіон-буд" не в повному обсязі були вжиті заходи передбачені ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а саме не в повному обсязі вжито заходів щодо виявлення майна чи інших активів банкрута, заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходяться у третіх осіб, пред'явлення до третіх осіб вимог щодо повернення дебіторської заборгованості банкрута.

В судове засідання представник апелянта не з'явився, про причини неявки суд не повідомив.

Арбітражний керуючий Василюк Ігор Михайлович у відзиві на апеляційну скаргу проти доводів апелянта заперечив. Вважає апеляційну скаргу безпідставною та такою, що не підлягає задоволенню. В обгрунтування своєї позиції зазначає, що провадження у справі про банкрутство триває з 2010 року. В межах виконання повноважень ліквідатора арбітражним керуючим виконано можливі заходи щодо формування ліквідаційної маси. Звертає увагу, що аналіз майнового стану банкрута здійснювався як шляхом подання відповідних запитів, так і аналізу наявної документації бухгалтерського обліку. Згідно даних бухгалтерського обліку банкрута, в останнього на балансі не перебували технологічні транспортні засоби. Також, згідно класифікатора видів економічної діяльності, який ведеться управлінням статистики у Волинській області, банкрутом не провадився жодний з видів економічної діяльності, який би передбачав наявність технологічних транспортних засобів. Відтак, доводи апелянта є лише необгрунтованим припущенням. Будь-яких заперечень чи зауважень щодо виконання повноважень ліквідатора чи з'ясування майнових активів товариства від апелянта не поступали.

Представник арбітражного керуючого в судовому засіданні підтримала викладені у відзиві заперечення та просить відмовити в задоволенні скарги.

Інші учасники провадження у справі письмових відзивів на апеляційну скаргу не подали, явку представників в судове засідання не забезпечили.

Розпорядженням голови Рівненського апеляційного господарського суду від 20.04.2015 року внесено зміни до складу колегії суддів у справі № 5004/1565/11 в зв'язку з перебуванням судді Коломис В.В. у відпустці та визначено наступний її склад: головуючий суддя Тимошенко О.М., судді Демидюк О.О., Огороднік К.М.

Враховуючи, що явка представників сторін в судове засідання обов'язковою не визнавалась та додаткові докази не витребовувались, суд дійшов висновку про можливість розгляду скарги без участі представників сторін за наявними у справі матеріалами.

Розглянувши матеріали справи, апеляційну скаргу, дослідивши правильність застосування судом першої інстанції при винесенні оскаржуваної ухвали норм матеріального та процесуального права, колегія суддів Рівненського апеляційного господарського суду вважає, що у задоволенні апеляційної скарги слід відмовити, а ухвалу господарського суду Волинської області від 03.03.2015 року у справі № 5004/1565/11 залишити без змін виходячи з наступного.

Як вбачається з матеріалів справи, 21.04.2010 року ухвалою господарського суду № 4/41-Б порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Скорпіон - Буд".

Ухвалою суду від 11.10.2011 року затверджено реєстр вимог кредиторів - товариства з обмеженою відповідальністю "Скорпіон-буд":

- ПАТ "Західінкомбанк" на суму 33 332 766 грн. 64 коп. з яких 321 грн. (судові витрати) та 22 649 896 грн. 95 коп. - перша черга; 10 682 548 грн. 69 коп. (пеня, штраф) - шоста черга.

Постановою господарського суду Волинської області від 25.09.2012 року ТзОВ "Скорпіон-Буд" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Василюка І.М.

За результатами проведення ліквідаційної процедури ліквідатором подано звіт, з якого вбачається наступне.

Відомості про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" №187 від 13.10.2012 року (Т. 6, а. с. 15).

За наслідками подання публікації з поточними грошовими вимогами до ліквідатора банкрута Василюка І. М. звернулась Ковельська ОДПІ. Вимоги вказаного кредитора в розмірі 5 615 грн. 21 коп. визнані та включені до реєстру вимог як поточні, з черговістю задоволення четверта черга (реєстр вимог кредиторів, Т. 5, а. с. 9).

Відповідно до вимог ст.ст. 23, 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції, чинній до 19.01.2013 року, згідно актів приймання-передачі від 09.10.2012 року, 25.10.2012 року ліквідатору передано документацію, печатки та штамп банкрута (Т. 5, а. с. 36-43).

З метою з'ясування відомостей про наявність (відсутність) майна та коштів у банкрута для формування ліквідаційної маси подано запити на які отримано відповіді.

Згідно даних ГУ Держкомзему у Волинській області за банкрутом зареєстровано земельну ділянку площею 1,5002 га, що знаходиться в м.Ковель по вул.Варшавська, 4 на якій розташований торговий комплекс (лист від 09.10.2012 року №01-03-14/4163, Т. 6, а. с. 28).

Державний акт на право власності банкрута на вказану земельну ділянку знаходився в ПАТ "Західінкомбанк". Згідно акту приймання-передачі від 29.03.2013 року державний акт передано ліквідатору (Т. 5, а. с. 72-73).

Відповідно до листа Інспекції Держтехнагляду від 08.10.2012 року №253 тракторів, самохідних машин та інших механізмів за банкрутом не виявлено (Т. 6, а. с. 27).

Згідно листа Відділу екзаменаційної роботи ДАІ УМВС України у Волинській області від 11.10.2012 року №1247 транспортні засоби за банкрутом не зареєстровані (Т. 6, а. с. 26).

Згідно відповіді Луцької ОДПІ повідомлено про банківські установи, в яких було відкрито рахунки банкрутом (Т. 6, а. с. 29).

Ліквідатором в якості ліквідаційного використовувався рахунок, відкритий в ПАТ "Кредобанк".

Зокрема, ліквідатором оформлено та подано у встановленому порядку документи щодо зміни розпорядника банківських рахунків та закриття рахунків.

Під час судової процедури ліквідації аналіз фінансово-господарської діяльності ТОВ "Скорпіон-Буд" здійснювався на підставі отриманих ліквідатором документів та відомостей.

Згідно відповіді від 05.10.2012 року №368-03/03 на запит ліквідатора Головним управлінням статистики у Волинській області повідомлено, що фінансові звіти ТзОВ "Скорпіон-Буд" вилучені слідчим відділом податкової міліції ДПА у Волинській області та ОВС СУ УМВС України у Волинській області (Т. 5, а. с. 35).

Ліквідатором організовано проведення інвентаризації майна банкрута задля можливості подальшого проведення оцінки майна ліквідаційної маси та проведення реалізації (акт інвентаризації майна від 20.11.2012 року, Т. 6, а. с. 25).

Крім того, арбітражний керуючий Василюк І. М. в грудні 2014 року надіслав запити до відповідних установ для отримання додаткової інформації щодо майна банкрута (Т. 6, а. с. 51-58).

Згідно листа Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області від 23.12.2014 року №403 в електронній базі даних інформація щодо наявності у банкрута зареєстрованих повідомлень та декларацій про початок виконання підготовчих та будівельних робіт, дозволів на виконання будівельних робіт відсутня (Т. 6, а. с. 59).

Відповідно до листа Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 31.12.2014 року №09/04/25383/нк банкрут серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів (10 відсотків і більше статутного капіталу) відсутній (Т. 6, а. с. 60).

Згідно листа Ягодинської митниці Міндоходів від 24.12.2014 року №03-70-05/2008 станом на 23.12.2014 року майно, яке було б здане на зберігання банкрутом, на складі митниці не обліковується (Т. 6, а. с. 63).

Відповідно до листа Державної авіаційної служби України від 20.01.2015 року №20.1.19-769 у Державному реєстрі цивільних повітряних суден України за ТзОВ "Скорпіон-Буд" повітряні судна не зареєстровані (Т. 6, а. с. 64).

Згідно листа територіального управління Держгірпромнагляду у Волинській області від 24.12.2014 року №1456/01-06 банкрут об'єктів підвищеної небезпеки, ділянок надр, наданих для експлуатації та будівництва підземних споруд, машин, механізмів, устаткування, технологічних транспортних засобів не реєстрував (Т. 6, а. с. 65).

Відповідно до листа ДП "Український інститут промислової власності" від 10.02.2015 року №62 об'єктів промислової власності, що належать банкруту не виявлено (Т. 6, а. с. 66).

Згідно листа Управління надання адмінпослуг Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті від 23.01.2015 року №66-05/1/1-15 записи щодо суден, власником або судновласником яких є банкрута відсутні (Т. 6, а. с. 68).

З врахуванням відповідної інформації до складу ліквідаційної маси банкрута увійшли:

- нежитлові приміщення, що знаходяться за адресою м.Ковель, вул.Варшавська, 4;

- земельна ділянка плащею 15 202 кв.м. для будівництва торгового комплексу, що знаходяться за адресою м.Ковель, вул.Варшавська, 4.

Згідно договору іпотеки від 06.06.2006 року земельна ділянка знаходилась в іпотеці по кредитних зобов'язаннях ТзОВ "Скорпіон-буд" перед ПАТ "Західінкомбанк" (Т. 5, а. с. 66-70).

Ліквідатором вчинено дії щодо визначення вартості майна ліквідаційної маси шляхом залучення суб'єкта оцінюючої діяльності.

Згідно висновку ПП ЕКФ "Приватна Справа" визначено вартість майнових активів банкрута: 550 500 грн. 00 коп. - вартість земельної ділянки, 7 033 110 грн. 00 грн. - сукупна вартість нежитлових приміщень (Т. 6, а. с. 81-82).

Слід зазначити, що в процедурі банкрутства ТзОВ "Скорпіон-Буд" дотримано вимоги законодавства щодо визначення суб'єктами аукціону його замовника, організатора та учасників.

Так ухвалою суду від 04.03.2014 року організатором аукціону визнано ПП "Торговий Дім "Форестер".

16.04.2014 року між ліквідатором ТзОВ "Скорпіон-Буд" та ПП "Тоговий дім" Форестер" укладено договір про проведення аукціону (Т. 6, а. с. 134-135).

В свою чергу, торгуючою організацією вчинено дії щодо проведення аукціону з продажу майна банкрута шляхом розміщення відповідних оголошень, зокрема на офіційних веб-сайтах органу судової влади та Міністерства юстиції України.

Враховуючи нероздільність майнових активів, зокрема розміщення належних банкруту нежитлових приміщень на земельній ділянці, реалізація майнових активів здійснювалась цілісним майновим комплексом.

Про час, місце та умови продажу майна банкрута ліквідатором повідомлялось ПАТ "Західінкомбанк" як кредитор, вимоги якого частково забезпечені майном банкрута.

Призначений на 12.06.2014р. аукціон з продажу майна банкрута не відбувся у зв'язку з відсутністю покупців (лист ПП "Торговий Дім" Форестер" від 13.06.2014 року №14-06-13/1, Т. 5, а. с. 90).

За наслідками проведеного 15.07.2014 року повторного аукціону на умовах пониження початкової вартості з можливістю її зниження на тому ж аукціоні (протокол №14-07-15/01 від 15.07.2014 року, Т. 6, а. с. 136-142) визначено переможця з придбання майна банкрута - ТзОВ "Київбудтрейд", яким запропоновано найвищу ціну: 3 093 908 грн. 88 коп.

Про результати проведеного аукціону повідомлено заставного кредитора - ПАТ "Західінкомбанк" (лист від 17.12.2014 року №02-05/425, Т. 6, а. с. 170).

Переможцем аукціону сплачено грошові кошти за придбання майна банкрута.

У відповідності до вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та положень цивільного законодавства України ліквідатором укладено з переможцем аукціону договори купівлі-продажу майна, земельної ділянки, які посвідчено в нотаріальному порядку та акти приймання-передачі (Т. 6,а. с. 143-169).

В межах виконання повноважень ліквідатором встановлено, що слідчим відділом ПМ ДПА у Волинській області здійснювалось розслідування кримінальної справи, порушеної 07.04.2011 року відносно директора ТзОВ "Скорпіон-Буд" за ознаками злочину, передбаченого ст.218 КК України ("Фіктивне банкрутство").

На запит ліквідатора також повідомлено, що постановою слідчого з ОВС ПМ ДПС у Волинській області Гарголи О.А. від 31.01.2012 року кримінальну справу закрито (Т. 5, а. с. 104-106).

У відповідності до вимог ст.45 ЗУ "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором здійснено часткове погашення кредиторських вимог.

При цьому ліквідатором розмежовано вартість проданого майна, що знаходилось в заставі, при визначенні черговості погашення кредиторських вимог.

Згідно платіжних доручень від 22.09.2014 року погашено кредиторські вимоги ПАТ "Західінкомбанк" в розмірі 2 524 193,60 грн., з яких 224 400 грн. 00 коп. - вимоги першої черги та 2 299 793 грн. 60 коп. - вимоги четвертої черги (Т. 6, а. с. 200, 204).

Згідно наданих ПАТ "Західінкомбанк" (в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Західінкомбанк") відомостей грошові кошти сплачено на користь Волинського обласного управління НБУ у Волинській області (Т. 6, а. с. 173).

Згідно платіжного доручення від 22.10.2014 року погашено кредиторські вимоги Ковельської ОДПІ в розмірі 5 615 грн. 21 коп.

Крім цього, до ліквідатора банкрута надійшов лист від ПАТ "ЮБіПартнер" про наміри прийняти участь у процедурі викупу акцій (Т. 5, а. с. 146).

Разом з тим, належність банкруту прав на цінні папери - акції ПАТ "ЮБіПартнер" не знайшли свого підтвердження в межах виконання заходів ліквідаційної процедури.

Зокрема, господарським судом Волинської області за наслідками розгляду справи №02/74-92 визнано недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів №41/13-10Б від 04.03.2010 року, який укладено між банкрутом та ТзОВ "Автомобільний альянс "Партнер-Авто".

За наслідками розгляду справи №02/75-92 господарським судом визнано недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів №41/18-10Б від 04.03.2010 року, який укладено між банкрутом та ТзОВ "Таксі "Партнер".

В межах розгляду вказаних справ в судовому порядку надано правову оцінку правочинам з придбання банкрутом цінних паперів, а саме акцій ПАТ "ЮБіПартнер". Рішення суду у справах №02/74-92 та №02/75-92 залишені без змін апеляційним судом та набрали законної сили.

Згідно зі ст. 115 Закону про банкрутство арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду.

Відповідно до частини 5 ст. 115 Закону про банкрутство, сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Ліквідатором подано звіт про оплату послуг (винагороди) та понесені витрати від 08.12.2014 року відповідно до якого за період виконання повноважень арбітражного керуючого у справі здійснено нарахування послуг (винагороди) арбітражного керуючого за період з 25.09.2012 року по 01.12.2014 року, на суму 61 940 грн. 00 коп.

09.10.2012 року між ліквідатором банкрута та ПАТ "Західінкомбанк" укладено договір про надання послуг арбітражного керуючого відповідно до умов якого за надання послуг арбітражного керуючого банк сплачує йому додаткову винагороду в розмірі 10% від вартості реалізованого майна ліквідаційної маси ТзОВ "Скорпіон-Буд" (Т. 6, а. с. 78).

В матеріалах справи наявне платіжне доручення №3 від 22.09.2014 року про сплату Василюку І. М. винагороди в розмірі 372 224 грн. 88 коп. (Т. 6, а. с. 201).

Окрім зазначеного, за період виконання повноважень арбітражним керуючим понесені витрати, пов'язані з виконанням повноважень у справі про банкрутство.

До вказаних витрат віднесено: публікація оголошення 420,00 грн.; поштові послуги 39,80 грн.; послуги зв'язку 704,00 грн.; оплата за надання витягів та послуг реєстраційної служби 411,00 грн.; канцтовари 880,00 грн.; оплата судового збору 137,64 грн.; придбання пального 5 935,37 грн.; нотаріальні послуги 660,00 грн.

До матеріалів справи долучено відповідні квитанції про сплату коштів (Т. 5, а. с. 161-170, Т.6, а. с. 187-193, 196-199).

При здійснення сплати кредиторських вимог та оплати витрат ліквідаційної процедури банком утримано кошти за надання послуг з обслуговування ліквідаційного рахунку.

Оплату зазначених послуг та відшкодування витрат здійснено ліквідатором за рахунок коштів, одержаних на ліквідаційний рахунок внаслідок продажу майна банкрута.

Ліквідатор долучив до матеріалів справи ліквідаційний баланс банкрута станом на 08.12.2014 року (Т. 6, а. с. 9).

Інших майнових активів банкрута за рахунок яких можна було б погасити заборгованість перед кредиторами не виявлено.

Твердження апелянта про неповне вжитття заходів щодо виявлення майна чи інших активів банкрута, заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходяться у третіх осіб, пред'явлення до третіх осіб вимог щодо повернення дебіторської заборгованості банкрута, у звязку з відсутністю інформації, щодо реєстрації за ТзОВ "Скорпіон-буд" технологічних транспортних засобів не беруться судом до уваги з огляду на наступне.

З матеріалів справи вбачається, що арбітражний керуючий здійснював аналіз майнового стану банкрута як шляхом подання відповідних запитів, так і аналізу наявної документації бухгалтерського обліку, згідно яких на балансі боржника не перебували технологічні транспортні засоби. Згідно даних бухгалтерського обліку банкрута, в останнього на балансі не перебували технологічні транспортні засоби. Також, згідно класифікатора видів економічної діяльності, який ведеться управлінням статистики у Волинській області, банкрутом не провадився жодний з видів економічної діяльності, який би передбачав наявність технологічних транспортних засобів. Будь-яких заперечень чи зауважень щодо виконання повноважень ліквідатора чи з'ясування майнових активів товариства від апелянта не поступали.

Таким чином, протягом ліквідаційної процедури ліквідатор вчинив дії, що були направлені на встановлення як активу, так і пасиву банкрута, тобто здійснив всі заходи, передбачені ст. 25 Закону про банкрутство, отже, виконав вимоги цього закону.

Враховуючи обставини справи та норми п.6 ст. 31 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції чинній до 19.01.2013 р. вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

Відтак, суд першої інстанції за результатами розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута обгрунтовано та правомірно дійшов висновку про його затвердження, ліквідацію юридичної особи банкрута та припинення провадження у справі.

Отже, з огляду на викладене вище, колегія суддів Рівненського апеляційного господарського суду вважає, що ухвала господарського суду Волинської області від 03.03.2015 року відповідає матеріалам справи, ґрунтується на чинному законодавстві і підстав для її скасування немає. Зазначені в апеляційній скарзі доводи скаржника не обґрунтовані та не спростовують висновків суду першої інстанції, а тому не можуть бути підставою для скасування чи зміни оскаржуваної ухвали.

Керуючись ст.ст. 99, 101, 103, 105, 106 ГПК України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

1. Апеляційну скаргу публічного акціонерного товариства "Західінкомбанк" в особі Уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ПАТ "Західінкомбанк" Яремчишина Ігоря Богдановича залишити без задоволення.

2. Ухвалу господарського суду Волинської області від 03.03.2015 року у справі № 5004/1565/11 залишити без змін.

3. Постанову може бути оскаржено в касаційному порядку.

Головуючий суддя Тимошенко О.М.

Суддя Демидюк О.О.

Суддя Огороднік К.М.

СудРівненський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення21.04.2015
Оприлюднено30.04.2015
Номер документу43763993
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5004/1565/11

Постанова від 21.04.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Ухвала від 10.04.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Ухвала від 10.04.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Ухвала від 03.03.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 20.02.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 16.12.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 09.12.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 03.11.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 19.08.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

Ухвала від 11.08.2014

Господарське

Господарський суд Волинської області

Шум Микола Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні