Постанова
від 27.04.2015 по справі 825/1106/15-а
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                            

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2015 року                               м. Чернігів                     Справа № 825/1106/15-а

Чернігівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Поліщук Л.О.,

розглянувши у скороченому провадженні справу за адміністративним позовом Прилуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області до Ічнянської районної організації соціально-екологічної партії "Союз.Чорнобиль.Україна" про припинення юридичної особи, -

                     В С Т А Н О В И В:

Позивач 02.04.2015 звернувся до суду з позовом до Ічнянської районної організації соціально-екологічної партії "Союз.Чорнобиль.Україна" і просить припинити його юридичну особу. Свої позовні вимоги мотивує тим, що відповідач з 01.01.2014, тобто більше року, не подає податкової звітності до Прилуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області.

Відповідач заперечень проти позову або заяви про визнання позову не надав. Про наслідки неподання заперечень проти позову та необхідних документів поінформований.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов належить задовольнити з наступних підстав.

Згідно даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Ічнянська районна організація соціально-екологічна партія "Союз.Чорнобиль.Україна" зареєстрована в якості юридичної особи 07.07.2003 (а.с.5-6) та перебуває на обліку в Прилуцькій ОДПІ як платник податків.

Відповідач до Прилуцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області не подає податкової звітності з 01.01.2014, що підтверджується довідкою від 27.03.2015 №442 (а.с.8).

Станом на 30.03.2015 заборгованість по податках, зборах (обов'язкових платежів) у відповідача відсутня, що підтверджується довідкою від 30.03.2015 №392/146/17-009 (а.с.7).

Згідно пп. 16.1.3 п. 16.1 ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідно до ч. 1 ст. 33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням державного органу, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" встановлено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" визначено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з відповідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Позов задовольнити в повному обсязі.

Припинити юридичну особу Ічнянської районної організації соціально-екологічної партії "Союз.Чорнобиль.Україна" (16703, Чернігівська область, м. Ічня, вул. Леніна, буд. 2, код ЄДРПОУ – 26406780).

В день набрання судовим рішенням законної сили надіслати копію постанови державному реєстратору Реєстраційної служби Ічнянського районного управління юстиції Чернігівської області для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи Ічнянської районної організації соціально-екологічної партії "Союз.Чорнобиль.Україна" (16703, Чернігівська область, м. Ічня, вул. Леніна, буд. 2, код ЄДРПОУ – 26406780).

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку є остаточною. Постанова суду може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду в порядку ч. 8-10 ст.183-2 та ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                     Л.О. Поліщук

                                                                                                              

Дата ухвалення рішення27.04.2015
Оприлюднено06.05.2015
Номер документу43821824
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —825/1106/15-а

Постанова від 27.04.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Поліщук Л.О.

Ухвала від 03.04.2015

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Поліщук Л.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні