Ухвала
від 28.04.2015 по справі 4/44"б"
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "28" квітня 2015 р. Справа № 4/44"Б"

За заявою: Чуднівської об"єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Житомирській області (смт. Чуднів)

До: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім.Гагаріна (с. Кілки Чуднівського району)

про визнання банкрутом

Суддя Гнисюк С.Д.

Присутні:

- від ініціюючого кредитора: Вержаківський В.В. - дов. від 02.03.2015 (Чуднівська ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області);

- від кредиторів: Циганюк І.В. - дов. від 31.12.2014 (УПФУ в Чуднівському районі Житомирської області), Ляхов О.В. - дов. від 26.04.2013 (ПАТ КБ"ПРИВАТБАНК");

- від боржника: Кіналевський М.Є. - ліквідатор.

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа №4/44"Б" про визнання банкрутом Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю ім. Гагаріна (с. Кілки Чуднівського району), порушена за правилами ст.ст. 8, 11-13, Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 04.11.2012 (далі - Закон в редакції від 04.11.2012).

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 17.03.2014, зокрема, розгляд звіту ліквідатора Кіналевського М.Є. та ліквідаційного балансу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Гагаріна, відкладено; наступне засідання суду призначено на 28.04.2015; зобов'язано ліквідатора Кіналевського М.Є. до дати наступного судового засідання подати додаткові докази по справі.

До господарського суду Житомирської області, через загальний відділ, надійшли наступні документи:

- 28.04.2015 від ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" надійшло клопотання від 28.04.2015 про зобов'язання ліквідатора надати необхідну інформацію по справі;

- 28.04.2015 від ліквідатора надійшли додаткові докази по справі.

В засіданні суду 28.04.2015 ліквідатор надав суду усні пояснення щодо остаточного звіту та ліквідаційного балансу банкрута.

Представник ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" в засіданні суду 28.04.2015 заперечив проти затвердження ліквідаційного балансу та повідомив про те, що ліквідатор не виконав п.3 резолютивної частини ухвали господарського суду Житомирської області від 17.03.2015. Зазначив, що транспортні засоби, які зареєстровані за боржником на даний час, були заставним майном. Вважає, що ліквідатору необхідно звернутись до правоохоронних органів з метою пошуку даних транспортних засобів та надати суду докази звернення. За результатами проведення перевірки правоохоронними органами, можливо банком буде вирішене питання щодо припинення провадження у справі, так як усі заходи по здійсненню ліквідаційної процедури ліквідатором будуть виконані. На даний час докази, які свідчать про виконання ліквідатором усіх дій для виявлення (розшуку) майна банкрута відсутні, зокрема стосовно сільськогосподарської техніки (13 одиниць). Без належних доказів кредитор (заставний) не надасть згоду на затвердження ліквідаційного балансу боржника. Клопотання від 28.04.2015 про зобов'язання ліквідатора надати необхідну інформацію по справі підтримав.

Ліквідатор у судовому засіданні 28.04.2015 зазначив, що заставне майно банкрута (окрім трактора МТЗ-82) було вивезено за рішенням зборів співвласників реформованого КСП ім. Гагаріна з території СТОВ ім. Гагаріна. При його розпаюванні було віднесене до пайового фонду і в подальшому виділене в натурі і вилучене пайовиками. В період інвентаризації не було виявлено заставного та іншого майна. Транспортні засоби були розпайовані у 2000 році. Звертався до правоохоронних органів щодо розшуку майна, але у порушенні кримінальної справи було відмовлено. Станом на 2007 рік власниками транспортних засобів стали інші особи. Вказав на те, що усі докази, які стосуються виявлення, повернення, розшуку майна банкрута є в матеріалах справи №4/44"Б".

Присутні у судовому засіданні 28.04.2015 представники учасників провадження у справі про банкрутство не заперечили проти затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Гагаріна (с. Кілки Чуднівського району).

Інспекція державного технічного нагляду Житомирської області докази, на виконання вимог ухвали господарського суду Житомирської області від 17.03.2015, суду не направила.

Крім того, в засіданні суду 28.04.2015 ліквідатором повідомлено, що за інформацією Інспекції державного технічного нагляду Житомирської області транспортні засоби за боржником не зареєстровані, у той час коли за інформацією Чуднівського РВ УМВС України в Житомирській області транспортні засоби зареєстровані.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов до висновку, що наявність в матеріалах справи доказів реєстрації за банкрутом техніки та відсутність належних доказів переходу права власності на дану техніку до третіх осіб, на законних підставах, унеможливлює затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Гагаріна в даному судовому засіданні, у зв'язку з чим наявна необхідність витребування додаткових доказів по справі.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне повторно зобов'язати Інспекцію державного технічного нагляду Житомирської області надати суду необхідні докази по справі; зобов'язати Чуднівський РВ УМВС України в Житомирській області надати суду необхідні докази по справі; задовольнити клопотання ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" від 28.04.2015 в частині надання часу для ознайомлення зі звітом ліквідатора та додатками до нього; в інших частинах, клопотання ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" від 28.04.2015 необхідно призначити до розгляду у наступному засіданні суду; розгляд звіту ліквідатора Кіналевського М.Є. та ліквідаційного балансу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Гагаріна відкласти.

Керуючись статтями 38, 86 ГПК України, статтями 22-32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції від 04.11.2012, господарський суд Житомирської області, -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд звіту ліквідатора Кіналевського М.Є. та ліквідаційного балансу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Гагаріна (с. Кілки Чуднівського району).

2. Призначити до розгляду клопотання ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК" від 28.04.2015.

3. Засідання суду призначити на "28" травня 2015 р. об 11:30 в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. №404.

4. Зобов'язати ліквідатора Кіналевського М.Є. до дати наступного судового засідання надати суду:

- письмову інформацію щодо підстав зняття з реєстрації техніки (транспортні засоби, сільськогосподарська техніка) щодо кожної одиниці;

- акти розпаювання майна СТОВ ім.Гагаріна (в т.ч. транспортних засобів, які, на даний час, зареєстровані за банкрутом).

5. Зобов'язати Публічне акціонерне товариство "Комерційний банк "ПриватБанк":

- надати відзив щодо затвердження звіту ліквідатора Кіналевського М. Є. та ліквідаційного балансу Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ім. Гагаріна; погодження або заперечення обгрунтувати документально; відзив направити на адресу ліквідатора; докази направлення надати суду;

- за наявності надати суду письмову інформацію (підтверджену належними доказами) щодо факту звернення до правоохоронних органів стосовно порушення кримінального провадження по розшуку транспортних засобів банкрута;

- надати (конкретизувати) інформацію (перелік) щодо зниклого заставного майна, про яке йдеться в п. 3 прохальної частини клопотання від 28.04.2015;

- надати суду довідку щодо стану заборгованості банкрута, станом на дату судового засідання. В разі погашення заборгованості, в т.ч. частково, надати суду належним чином засвідчені докази такого погашення, з зазначенням дати, суми погашення, виду заборгованості, яку погашено та з посиланням на особу, яка здійснила таке погашення.

6. На підставі ст. 38 ГПК України повторно зобов'язати Інспекцію державного технічного нагляду Житомирської області до 21.05.2015 надати суду перелік сільськогосподарської техніки (з усіма ідентифікуючими даними), зареєстрованої за Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю ім. Гагаріна (Чуднівський район, с. Кілки , вул. Шкільна, 3, код ЄДРПОУ 01052654), в разі зняття з реєстрації транспортних засобів в період з 17.02.2006 по 28.04.2015, надати суду письмову інформацію, підтверджену належними доказами, щодо підстав зняття з реєстрації транспортних засобів.

Попередити про відповідальність, передбачену п.5 ст.83 ГПК України, а саме за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, суд вправі стягувати з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в доход Державного бюджету України.

7. На підставі ст. 38 ГПК України зобов'язати Чуднівський РВ УМВС України в Житомирській області до 21.05.2015 надати суду перелік транспортних засобів (з усіма ідентифікуючими даними), зареєстрованих за Сільськогосподарським товариством з обмеженою відповідальністю ім. Гагаріна (Чуднівський район, с. Кілки , вул. Шкільна, 3, код ЄДРПОУ 01052654), в разі зняття з реєстрації транспортних засобів в період з 17.02.2006 по 28.04.2015, надати суду письмову інформацію, підтверджену належними доказами, щодо підстав зняття з реєстрації транспортних засобів.

Попередити про відповідальність, передбачену п.5 ст.83 ГПК України, а саме за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, суд вправі стягувати з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в доход Державного бюджету України.

8. На отримання доказів в Інспекції державного технічного нагляду Житомирської області та в Чуднівському РВ УМВС України в Житомирській області уповноважити ліквідатора СТОВ ім. Гагаріна - арбітражного керуючого Кіналевського М.Є., за його посвідченням.

9. Зобов'язати ліквідатора Кіналевського М.Є. до 21.05.2015 з'явитись в Інспекцію державного технічного нагляду Житомирської області та в Чуднівський РВ УМВС України в Житомирській області і отримати витребувані судом докази; отримані докази надати господарському суду Житомирської області до дати судового засідання.

10. Викликати в судове засідання представників кредиторів та ліквідатора Кіналевського М. Є.

Суддя Гнисюк С.Д.

Віддрукувати:

1- до справи;

2- лі-ру Кіналевському М.Є. - 10003, м. Житомир, вул. Войкова, 3 рек.з пов.

3 - УПФУ в Чуднівському районі, 13200, смт. Чуднів, вул. Леніна, 107

4 - Чуднівська ОДПІ Головного управління Міндоходів у Житом. обл.,13200, смт. Чуднів, вул. Леніна, 132 - рек. з пов.

5 - ЖРУ ПАТ КБ "Приватбанк", м. Житомир, вул. Перемоги, 99 - рек. з пов.

6 - ЖОВ ФССзТВП -м.Житомир, М.Перемоги, буд. 8

7 - ТОВ"Баріон" -49080, м. Дніпропетровськ,вул. Замполіта Бєляєва,18, кв. 154

8 - ВАТ"Укртелеком" в особі ЦЕ №3ЖФ ВАТ"Укертелеком" -13301, м.Бердичів, вул. Свердлова,28/1

9 - ВВД ФСС НВВ та ПЗ у Чуднівському р-ні -13200, смт.Чуднів, вул. Леніна,146

10 - Чуднівський РЦЗ -13200, смт. Чуднів, вул. Житомирська, 14а

11 - ПП СТОВ"Атлант" - 13232, Житомирська обл., Чуднівський р-н, с.Кілки

12 - Інспекція державного технічного нагляду Житомирської ОДА - 10002, м. Житомир, вул. М. Бердичівська, 25 - рек. з пов.

13- Чуднівський РВ УМВС України в Житомирській області (вул. 50-річчя Жовтня, 5, м. Чуднів, 13201) - рек. з повід.

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення28.04.2015
Оприлюднено07.05.2015
Номер документу43840599
СудочинствоГосподарське
🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні