Постанова
від 17.04.2015 по справі 810/274/15
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 квітня 2015 року справа №810/274/15

Суддя Київського окружного адміністративного суду Брагіна О.Є., розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу:

за позовом           Іванківського районного центру зайнятості

до                     відкритого акціонерного товариства "Автомобіліст"

про стягнення заборгованості,

в с т а н о в и в:

Іванківський районний центр зайнятості звернувся з позовом до ВАТ «Автомобліст» про стягнення заборгованості у розмірі 873,26 грн.

В обґрунтування своїх вимог вказує, що відповідач зареєстрований як платник страхових внесків та зобов'язаний своєчасно і в повному обсязі сплачувати їх до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття у розмірах, передбачених Законом України "Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування". В порушення вимог даного Закону своєчасно внески не сплачував, через що станом на день звернення до суду утворилась заборгованість у вигляді обчисленої пені -873,26 грн., яку просить стягнути в повному обсязі.

У судове засідання уповноважені представників сторін не з?явились без повідомлення причин неприбуття, за відсутності заяви про розгляд справи без їх участі.

Дослідивши матеріали справи, встановивши фактичні обставини справи, на яких ґрунтується позов, надавши їм відповідної правової оцінки, суд вважає, що позов підлягає задоволенню.

Як слідує із документів, що знаходяться у матеріалах справи, відповідач –відкрите акціонерне товариство «Автомобіліст», код ЄДРПОУ05538655, зареєстрований як суб'єкт господарської діяльності - юридична особа Іванківською районною державною адміністрацією Київської області 01.07.1996 р.; зареєстрований в Іванківському районному центрі зайнятості як платник страхових внесків до Фонду загальнообов?язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття 01.07.1996 р. за №106100003.

В порушення п.2 ст.4, п.2 ч.2 ст.35, та ст.38 Закону України «Про загальнообов?язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» від 02.03.2000 р. №1533-III ( в редакції чинній на час виникнення спірних правовідносин) та п.5.6 Інструкції про порядок обчислення та сплати внесків на загальнообов?язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку надходжень до Фонду, №339 від 18.12.2000 р. невчасно та не в повному обсязі обчислював та сплачував страхові внески, в результаті чого утворилась заборгованість з цього виду платежів у розмірі 1464,70 грн., яка за позовом Іванківського міжрайонного прокурора Київської області була стягнута судом 22.09.2009 р.

Позивачем була проведена перевірка ВАТ «Автомобіліст» на предмет правильності нарахування, своєчасності і повноти перерахування страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття за період з 01.10.2007 р. по 31.03.2010 р. За наслідками проведеної перевірки встановлено наявність у відповідача простроченої заборгованості у розмірі 873,26 грн., про що складено акт №14 від 22.04.2010 р.

Відповідно до ст.ст. 16, 35 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" відповідач, як роботодавець є платником страхових внесків по державному соціальному страхуванню на випадок безробіття і зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Частиною 1 статті 38 Закону №1533-III передбачено, що роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців. У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню.

Згідно з п. 7 Розділу VІІІ "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 08.07.2010 № 2464-VI, стягнення заборгованості із сплати страхових внесків за діючими видами загальнообов'язкового державного соціального страхування та сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених у період до 1 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 1 січня 2011 року не настав, здійснюється фондами загальнообов'язкового державного соціального страхування відповідно до законодавства, що діяло на момент виникнення такої заборгованості або застосування штрафних санкцій.

Станом на день звернення до суду за відповідачем рахується заборгованість перед позивачем по сплаті пені за несвоєчасну сплату страхових внесків у сумі 873,26 грн., вона є обґрунтованою, відповідає чинному законодавству і підлягає стягненню. Наявність зазначеної заборгованості підтверджується розрахунком, приєднаним до позову, копією акту перевірки, іншими матеріалами справи.

Керуючись ст.ст. 158 - 163 КАС України, ст.ст. 12, 35, 38 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", суд

п о с т а н о в и в:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з відкритого акціонерного товариства "Автомобіліст", код ЄДРПОУ 05538655, на користь Іванківського районного центру зайнятості 873,26 (вісімсот сімдесят три) грн. 26 коп.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано в установлені строки. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на постанову суду подається до Київського апеляційного адміністративного суду через Київський окружний адміністративний суд протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя                                                                                 Брагіна О.Є.

Дата ухвалення рішення17.04.2015
Оприлюднено07.05.2015
Номер документу43843120
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —810/274/15

Постанова від 17.04.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Ухвала від 16.02.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні