Постанова
від 02.04.2009 по справі 2/32-09-964
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/32-09-964

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ПОСТАНОВА

про визнання банкрутом

"02" квітня 2009 р. Справа  № 2/32-09-964

За заявою: Українсько - Італійського спільного підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком”

про визнання банкрутом Українсько - Італійського спільного підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком”(код ЄДРПОУ 14362066).

           Суддя                                                                                                          Бахарєв Б.О.

Представники сторін:

Від заявника: ліквідатор –Луценко Г. Г. (паспорт, рішення засновників);

Суть спору: про визнання банкрутом.

Українсько - Італійське спільне підприємство у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком”  звернулось в господарський суд Одеської області з заявою про порушення справи про банкрутство Українсько - Італійського спільного підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком” в порядку ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 03.03.2009 р. порушено провадження у справі про банкрутство Українсько - Італійського спільного підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком”.

Розглянувши матеріали справи, суд встановив:

Українсько - Італійське спільне підприємство у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком” зареєстровано 10.04.1996 р. Виконавчим комітетом Одеської міської ради  № 1 556 120 0000 034009.

Боржник має кредиторську заборгованість перед спільним українсько-англійським підприємством у вигляді ТОВ “Панком-Юн” в сумі 350 247, 74 грн., яку неспроможний погасити у встановлений термін, що підтверджується згодою сторін по раніше укладеним договорам від 28.10.2005р., актом звірки взаєморозрахунків станом на 27.02.2009р.. актом взаємозаліку вимог від 26.02.2009р.,претензією №56 від 10.03.2008р., відзивом на претензію №85 від 20.03.2008р., довідкою ліквідатора про відсутність у боржника майна, грошових коштів, транспортних засобів та інших активів.

Відповідно до ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” якщо вартості майна боржника –юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів,  така   юридична   особа   ліквідується   в   порядку, передбаченому  цим  Законом.  У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна  комісія) зобов'язані звернутися в  господарський суд із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи.

01.09.2008 р. засновниками прийнято рішення, яким вирішено ліквідувати Українсько - Італійське спільне підприємство у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком”, призначити ліквідатором Луценко Геннадія Георгійовича.

23.02.2009 р. ліквідатором Українсько - Італійського спільного підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком” прийнято рішення про звернення до господарського суду Одеської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство в порядку ст. 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” у зв'язку з неможливістю погашення кредиторської заборгованості.

Згідно п. 6 ст. 51 “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” власник майна боржника (уповноважена ним особа), керівник боржника, голова ліквідаційної комісії (ліквідатор), які допустили порушення вимог частини першої цієї статті несуть солідарну відповідальність по незадоволених вимогах за грошовими зобов'язаннями та зобов'язаннями щодо податків і зборів (обов'язкових платежів) боржника.

За довідкою ліквідатора банкрута ознак фіктивного банкрутства або доведення до банкрутства не виявлено.

Враховуючи викладені обставини, а також приймаючи до уваги, що боржник неспроможний погасити кредиторську заборгованість і відновити платоспроможність боржника неможливо, господарський суд вважає за необхідне визнати Українсько - Італійське спільне підприємство у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком” банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором банкрута Луценко Геннадія Георгійовича.

Керуючись ст.ст. 22 – 24, 51 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Визнати банкрутом Українсько - Італійське спільне підприємство у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком” (65026, м. Одеса, вул. Грецька, буд. 44, код ЄДРПОУ 14362066).

2.          Відкрити відносно Українсько - Італійського спільного підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком” ліквідаційну процедуру.

3.          Ліквідатором банкрута призначити Луценко Геннадія Георгійовича (паспорт серії КЕ 393721, виданий Іллічівськом МВ УМВС України в Одеській області).

4.          Зобов'язати ліквідатора провести ліквідаційні заходи, передбачені Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та після завершення усіх розрахунків з кредиторами надати суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

5.          Припинити повноваження органів управління банкрута, а також припинити повноваження власників майна банкрута.

6.          Зобов'язати ліквідатора опублікувати відомості про визнання Українсько - Італійського спільного підприємства у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю “Панком” банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у офіційних друкованих органах за рахунок банкрута у п'ятиденний строк.

7. Скасувати заходи щодо забезпечення грошових вимог кредиторів.

8. Зобов'язати державного реєстратора провести дії щодо заміни відомостей про керівника юридичної особи – банкрута на ліквідатора.

Примірник постанови надіслати сторонам, ліквідатору, державному реєстратору для здійснення відповідних записів.

          Суддя                                                                                 Бахарєв Б.О.

 

Дата ухвалення рішення02.04.2009
Оприлюднено22.08.2009
Номер документу4396931
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/32-09-964

Ухвала від 08.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 24.03.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Ухвала від 21.05.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Ухвала від 06.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Ухвала від 11.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Постанова від 02.04.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Ухвала від 03.03.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні