Постанова
від 11.08.2009 по справі 7/162-09-3187
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/162-09-3187

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

П О С Т А Н О В А

про визнання банкрутом

"11" серпня 2009 р. Справа  № 7/162-09-3187

За заявою кредитора: ТОВ „ТД Новотек ЛТД”, м.Іллічівськ

до боржника: ТОВ „ТД „Агросинтез ЛТД”, м.Одеса

про визнання банкрутом

                                           Суддя           Лепеха Г.А.

          

Представники:

Від кредитора –Селіванова М.В., за довіреністю.

Від боржника –не з'явився.

Розпорядник майна –Шармонов О.О.

Суть спору: Товариство з обмеженою відповідальністю „ТД Новотек ЛТД” звернулось до господарського суду Одеської області з заявою про визнання товариства з обмеженою відповідальністю „ТД „Агросинтез ЛТД” банкрутом, оскільки останнє неспроможне сплатити заборгованість перед заявником після настання встановленого строку у сумі 226 000,68 грн.

Ухвалою підготовчого засідання від 25.06.2009р. судом визнані кредиторські вимоги           ТОВ „ТД Новотек ЛТД” до боржника у заявленій сумі.

На підставі ухвали підготовчого засідання ініціюючий кредитор подав до офіційного друкованого органу оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство               ТОВ „ТД „Агросинтез ЛТД”, яке опубліковано в газеті „Урядовий кур'єр” №118 від 04.07.2009р.

Протягом терміну, встановленого п.1 ст.14 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, після публікації оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство, жодних заяв про визнання кредиторських вимог до боржника або заяв можливих санаторів до суду не надійшло.

До суду надійшло клопотання ТОВ „ТД Новотек ЛТД” не виносити ухвалу попереднього засідання у зв'язку з відсутністю конкурсних та поточних кредиторів, крім ініціюючого, визнати боржника банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

Розглянувши матеріали справи, врахувавши викладені обставини, суд дійшов до висновку, що боржник неспроможний самостійно відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредитора не інакше, як через застосування ліквідаційної процедури, а тому суд вважає за можливе визнати товариство з обмеженою відповідальністю „ТД „Агросинтез ЛТД” банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

Господарський суд наголошує та привертає увагу сторін, усіх зацікавлених та посадових осіб, що застосований ним Закон України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” –є спеціальним, одним з основних принципів якого є пріоритет цього Закону над іншими нормативними актами.

Отже, прийнята судом на підставі положень Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” дана постанова превалює над будь-якими ухвалами, рішеннями, постановами та розпорядженнями інших установ та організацій, а невиконання пунктів її резолютивної частини тягне за собою відповідальність, встановлену чинним законодавством України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 22-34 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.68 ГПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1.          Визнати банкрутом товариство з обмеженою відповідальністю „ТД „Агросинтез ЛТД” (м.Одеса, вул. Бугаївська, 21. Код ЄДРПОУ 36154487).

2.          Припинити процедуру розпорядження майном і повноваження розпорядника майна ТОВ „ТД „Агросинтез ЛТД” –арбітражного керуючого Шармонова О.О.

3.          Відкрити ліквідаційну процедуру товариства з обмеженою відповідальністю „ТД „Агросинтез ЛТД”, передбачену ст.ст. 22-26, 29-34 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

4.          Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Шармонова Олексія Олександровича (ліцензія серії АВ №158489 від 18.12.2006р.; ід. код 1781114433. Місце проживання: м.Одеса, пр-т М.Жукова, 91, кв. 52).

5.          Скасувати арешт, накладений на майно боржника чи інші обмеження щодо розпорядження майном боржника. Заборонити накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном товариства з обмеженою відповідальністю „ТД „Агросинтез ЛТД”.

6.          Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, а також припинити повноваження власників майна банкрута.

7.          Зобов'язати директора товариства з обмеженою відповідальністю „ТД „Агросинтез ЛТД” у п'ятнадцятиденний строк передати ліквідатору Шармонову Олексію Олександровичу бухгалтерську та іншу документацію боржника, печатки, штампи, матеріали та інші цінності боржника.

8.          Ліквідатору у п'ятиденний строк опублікувати відомості про визнання ТОВ „ТД „Агросинтез ЛТД” банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури в офіційних друкованих органах. Відомості про визнання боржника банкрутом і про відкриття ліквідаційної процедури повинні відповідати вимогам п.5 ст.23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”. Примірник оголошення надати суду.

9.          Ліквідатору надати суду відомості про персональний склад членів ліквідаційної комісії.

10.          Ліквідатору після завершення усіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс банкрута на затвердження.

11.          Розгляд справи призначити на „15” вересня 2009р. о 09:50. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду (м.Одеса, пр. Шевченка, 29, каб.515. Тел. 307-965).

Примірник постанови надіслати: кредитору, ліквідатору банкрута, Першій ДВС Малиновського району м.Одеси, відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців м.Одеси.

Суддя                                                                                 Лепеха Г.А.

 

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення11.08.2009
Оприлюднено22.08.2009
Номер документу4399949
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/162-09-3187

Ухвала від 15.09.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 11.08.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні