Ухвала
від 28.07.2009 по справі 2/74-09-2763
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

2/74-09-2763

              

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"28" липня 2009 р.                                                                     Справа  № 2/74-09-2763

За заявою: Управління пенсійного фонду України у Приморському районі м. Одеси

про визнання банкрутом Одеського Чорноморського Клубу (код ЄДРПОУ 20958248).

Суддя                                                                                             Бахарєв Б.О.

          

Представники сторін:

Від заявника: не з'явився;

Від боржника: не з'явився.

Суть спору: про визнання банкрутом відсутнього боржника.

25.06.2009 р. до господарського суду Одеської області надійшла заява Управління пенсійного фонду України у Приморському районі м. Одеси про порушення справи про банкрутство Одеського Чорноморського Клубу в відповідності ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, у зв'язку з неможливістю останнім погасити кредиторську заборгованість в сумі 170, 00 грн.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 30.06.2009р. порушено провадження у справі про банкрутство Одеського Чорноморського Клубу в порядку ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Відповідно до ст. 1 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” боржник - суб'єкт підприємницької діяльності, неспроможний виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами, у тому числі зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), протягом трьох місяців після настання встановленого строку для їх сплати.

Згідно ч. 3 ст. 209 ГК України суб'єктом банкрутства може бути лише суб'єкт підприємницької діяльності.

Відповідно до ст. 42 Господарського кодексу України підприємництво - це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб'єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Відповідно до п.1.1 статуту Одеського Чорноморського Клубу останній є громадською неурядовою та некомерційною організацією, яка сприяє розвитку та укріпленню ділової співпраці між Одесою та містами –учасниками Міжнародного  Чорноморського Клубу.  

Крім того, як вбачається з матеріалів справи, заборгованість боржника перед Управлінням пенсійного фонду України в Приморському районі м. Одеси виникла внаслідок застосування штрафних санкцій за неподачу розрахунку зобов'язання зі сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування у строки, визначені законодавством, що підтверджується рішенням № 221 від 17.05.2002р.

Відповідно до ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, грошове зобов'язання –зобов'язання боржника заплатити певну грошову суму відповідно до цивільно-правового договору та на інших підставах, передбачених цивільним законодавством України. До складу грошових зобов'язань не зараховується недоїмка (пеня, штраф), визначена на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян, зобов'язання з виплати авторської винагороди, зобов'язання перед засновниками (учасниками) боржника –юридичної особи, що виникли з такої участі.

Згідно п. 1 ст. 80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо спір не підлягає вирішенню в господарських судах України.

Приймаючи до уваги, що боржник не є суб'єктом підприємницької діяльності, та те, що заборгованість боржника перед Управлінням пенсійного фонду України у Приморському районі м. Одеси у сумі 170 грн. виникла в результаті застосування штрафних санкцій, господарський суд дійшов висновку, що справа про банкрутство Одеського Чорноморського Клубу не підлягає вирішенню в господарських судах України і правові підстав для подальшого застосування норм Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” відсутні.

Керуючись п. 1  ст. 5, Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” п. 1  ст. 80 ст. 86 ГПК України  суд, -

 

У Х В А Л И В:

1.         Провадження у справі № 2/74-09-2763 про банкрутство Одеського Чорноморського Клубу (код ЄДРПОУ 20958248) припинити.

2.          Скасувати дію мораторію, яка введена ухвалою господарського суду Одеської області від 30.06.2009 р.

Примірник ухвали надіслати сторонам.

Суддя                                                                                 Бахарєв Б.О.

Підлягає публікації в ЄДРСР

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.07.2009
Оприлюднено22.08.2009
Номер документу4401442
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/74-09-2763

Ухвала від 30.06.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Ухвала від 14.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Ухвала від 28.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні