Ухвала
від 24.07.2009 по справі 34/113-09-2948
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

34/113-09-2948

           

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


 

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

"24" липня 2009 р. № 34/113-09-2948

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю „СТАБ-САН”

до відповідача  Молодіжненської сільської ради Овідіопольського райну Одеської області   

про визнання права власності

                                                                                                                    Суддя Фаєр Ю.Г.

В судовому засіданні приймали участь

від позивача: Буламрі А.А., діючий на підставі довіреності від 22.06.09р.;

від відповідача: не з'явилися за клопотанням

СУТЬ СПОРУ: Позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю „СТАБ-САН” звернувся до суду з позовною заявою про визнання права власності на самочинно збудоване нерухоме майно - виробничі та невиробничі будівлі бетоннорозчиннозмішувального вузла, що складаються з позначених на плані: під літ. „А” –навіс, під літ. „Б” –Альтанка, під літ. „В” –службове приміщення, під літ. „Г” –підсобне приміщення, під літ. „Д” –компресорна, під літ. „Е” –насосна, під літ. „Ж” –санблок, під літ. „З” –сторожка, під №№1-10; І споруди, що розташовані на земельній ділянці площею 0,499га за адресою: Україна, Одеська область, Овідіопольський район, с.Молодіжне, вул. Заводська, 26А. Також, позивач просить суд призначити судову будівельну експертизу для одержання висновку щодо вартості та відповідності державним будівельним нормам забудованого нерухомого майна.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 10.07.09р. порушено провадження у справі №34/113-09-2948.

24.07.2009р. представник позивача повторно надав клопотання про призначення судово-будівельної експертизи.

Відповідно до положень ст.32 Господарського процесуального кодексу України доказами у справі є будь-які фактичні дані, на підставі яких господарський суд у визначеному законом порядку встановлює наявність чи відсутність обставин, на яких ґрунтуються вимоги і заперечення сторін, а також інші обставини, які мають значення для правильного вирішення господарського спору. Ці дані встановлюються такими засобами, зокрема, як: висновки судових експертів.

Частиною першою ст.41 Господарського процесуального кодексу України для роз'яснення питань, що виникають при вирішенні господарського спору і потребують спеціальних знань, господарський суд призначає судову експертизу.

Відповідно до положень ч.2 вказаної статті Кодексу учасники судового процесу мають право пропонувати господарському суду питання, які мають бути роз'яснені судовим експертом. Остаточне коло цих питань встановлюється господарським судом  в ухвалі.

Проведення судової експертизи має бути доручено компетентним організаціям чи безпосередньо спеціалістам, які володіють необхідними для цього знаннями. Особа, яка проводить судову експертизу (далі - судовий експерт), користується правами і несе обов'язки, зазначені у ст.31 цього Кодексу.

Особи, які беруть участь у справі, можуть пропонувати суду, кому доручити проведення експертизи, але питання про призначення експерта вирішує самостійно.

Розглянувши клопотання позивача та матеріали справи, з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду обставин справи, для роз'яснення питань, що виникли при вирішенні спору та потребують спеціальних знань, а також для встановлення вартості збудованого майна, його відповідності будівельним, санітарно-епідеміологічним та пожежним нормам, суд вважає за необхідне призначити судову будівельно-технічну експертизу.

При цьому, суд виконання експертизи доручає Одеському науково-дослідному інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, що розташований за адресою: м.Одеса, вул.Ланжеронівська, 21, зобов`язує керівника Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України виконання ухвали доручити необхідному колу фахівців, відповідної галузі знань.

Витрати по проведенню експертизи суд покладає на позивача - товариство з обмеженою відповідальністю „СТАБ-САН” та зобов'язує останнього надати суду докази оплати витрат на проведення експертизи.

При цьому, суд вважає за необхідне попередити експерта про кримінальну відповідальність відповідно до ст.ст.384, 385 Кримінального кодексу України.

Відповідно до ч.2 п.1 ст.79 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд має право зупинити провадження у справі за клопотанням сторони, прокурора, який бере участь в судовому процесі, або за своєю ініціативою у випадках призначення господарським судом судової експертизи.

Враховуючи викладене, у зв`язку із призначенням у справі судової будівельно-технічної експертизи, провадження у справі №34/113-09-2948 підлягає зупиненню до закінчення проведення експертизи.

Керуючись ст.41, ч.2 п.1 ст.79, ст.86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У Х В А Л И В:

1.   Призначити у справі №34/113-09-2948 судову будівельно-технічну експертизу.

2.  Проведення експертизи доручити Одеському науково-дослідницькому інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

3.   На вирішення експерта поставити наступні питання:

 - визначити технічний стан виробничих та невиробничих будівель бетонорозчиннозмішувального вузла, що складаються з позначених на плані: під літ. „А” –навіс, під літ. „Б” –Альтанка, під літ. „В” –службове приміщення, під літ. „Г” –підсобне приміщення, під літ. „Д” –компресорна, під літ. „Е” –насосна, під літ. „Ж” –санблок, під літ. „З” –сторожка, під №№1-10; І споруди, що розташовані на земельній ділянці площею 0,499га за адресою: Україна, Одеська область, Овідіопольський район, с.Молодіжне, вул. Заводська, 26А.

    -  чи відповідають будівлі, розташовані на земельній ділянці площею 0,499га за адресою: Україна, Одеська область, Овідіопольський район, с.Молодіжне, вул. Заводська, 26А Державним будівельним нормам України?

   -  чи придатні будівлі, розташовані на земельній ділянці площею 0,499га за адресою: Україна, Одеська область, Овідіопольський район, с.Молодіжне, вул. Заводська, 26А, до експлуатації?

    -   яка дійсна вартість будівель, розташованих на земельній ділянці площею 0,499га за адресою: Україна, Одеська область, Овідіопольський район, с.Молодіжне, вул.Заводська, 26А, на момент проведення експертизи?     

4. Витрати по оплаті судової експертизи покласти на позивача - товариство з обмеженою відповідальністю „СТАБ-САН” (код 34369144; адреса: 67840, Одеська область, Овідіопольський райн, с. Молодіжне, вул.Жовтнева, буд.2-А).

5. Зобов'язати сторін надати експерту Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України на його вимогу необхідні документи для проведення судової експертизи в строки встановлені експертом.

6. Зобов'язати товариство з обмеженою відповідальністю „СТАБ-САН” надати суду докази оплати витрат на проведення експертизи.

7. Провадження у справі №34/113-09-2948 зупинити до закінчення проведення судової експертизи.

8.Попередити експерта про відповідальність, передбачену ст.ст.384, 385 Кримінального кодексу України за дачу завідомо неправдивого висновку або відмову дати висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов'язків.

      9. Копію ухвали надіслати сторонам у справі, до Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України (м.Одеса, вул.Ланжеронівська, 21).

Суддя                                                                        Фаєр Ю.Г.

 

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення24.07.2009
Оприлюднено22.08.2009
Номер документу4402045
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —34/113-09-2948

Ухвала від 24.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Фаєр Ю.Г.

Ухвала від 24.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Фаєр Ю.Г.

Ухвала від 10.07.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Фаєр Ю.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні