Постанова
від 29.01.2015 по справі п/811/4354/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 25006, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

29 січня 2015 року                     справа № П/811/4354/14

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Жук Р.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу

за позовом           Знам'янської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області

до                     Товариства з обмеженою відповідальністю «Знам'янський меблевий комбінат»

про                     стягнення коштів за податковим боргом в сумі 1960,01 грн., -

В С Т А Н О В И В:

Знам'янська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області звернулася до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Знам'янський меблевий комбінат» про стягнення податкового боргу в розмірі 1960,01 грн.

Згідно із п.3 ч.5 ст.183-2 КАС України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів – у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого ч.3 цієї статі, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається за місцезнаходженням відповідача.

Поштова кореспонденція, яка була направлена відповідачу за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі підприємств та організацій України, повернулась до суду з відміткою «за закінченням терміну зберігання» (а.с.29).

Відповідно до ч. 4 ст. 33 КАС України у разі відсутності юридичної особи за адресою місцезнаходження, що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, вважається, що судова повістка вручена їй належним чином.

За таких обставин судом було здійснено всі заходи для реалізації відповідачем права судового захисту своїх прав та інтересів.

Відповідно до статті 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Пунктом 20.1.28 статті 20 Податкового кодексу України визначено, що органи державної податкової служби, окрім іншого, мають право стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми грошових зобов'язань та/або податкового боргу у випадках, порядку та розмірі, встановлених цим Кодексом, стягувати суми простроченої заборгованості суб'єкта господарювання перед державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) за кредитом (позикою), залученим державою (Автономною Республікою Крим чи територіальною громадою міста) або під державну (місцеву) гарантію, а також за кредитом з бюджету в порядку, визначеному цим Кодексом.

Судом встановлено, що ТОВ «Знам'янський меблевий комбінат» зареєстроване як юридична особа 21.02.2003 року та взяте на облік як платник податків (а.с.6-9).

У відповідності до пп.49.18.1 п.49.18 ст.49 Податкового кодексу України податкові декларації, крім випадків, передбачених цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю (у тому числі в разі сплати місячних авансових внесків) – протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Податковим органом проведено камеральну перевірку податкової звітності з податку на прибуток та єдиного податку, результати якої оформлено актом №114/22/32315925 від 07.04.2014 року (а.с.15).

На підставі висновків, викладених в актах перевірок, податковим органом винесено:

- податкове повідомлення – рішення №0001052200 від 15.04.2014 року, яким визначено суму штрафних санкцій за платежем податок на прибуток в розмірі 1020,00грн. (а.с.16);

- податкове повідомлення – рішення №0001062200 від 15.04.2014 року, яким визначено суму штрафних санкцій по єдиному податку в розмірі 1020,00грн. (а.с.17).

Вказані податкові повідомлення – рішення направлено боржнику засобами поштового зв'язку (а.с.18).

За рахунок переплати за попередній період податковий борг відповідача становить 1960,01 грн., що підтверджується обліковою карткою (а.с.20-21).

У відповідності до пп.14.1.175 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України податковий борг – сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Згідно з п.95.2 ст.95 Податкового кодексу України стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання (вручення) такому платнику податкової вимоги.

Позивачем сформовано податкову вимогу №696-25 від 23.05.2014 року, яку направлено засобами поштового зв'язку (а.с.22).

У відповідності до п.59.5 ст.59 Податкового кодексу України, у разі якщо у платника податків, якому надіслано (вручено) податкову вимогу, сума податкового боргу збільшується (зменшується), погашенню підлягає вся сума податкового боргу такого платника податку, що існує на день погашення.

У разі якщо після направлення (вручення) податкової вимоги сума податкового боргу змінилася, але податковий борг не був погашений в повному обсязі, податкова вимога додатково не надсилається (не вручається).

Згідно п.95.1. ст.95 Податкового кодексу України, орган державної податкової служби здійснює за платника податків і на користь держави заходи щодо погашення податкового боргу такого платника податків шляхом стягнення коштів, які перебувають у його власності, а в разі їх недостатності – шляхом продажу майна такого платника податків, яке перебуває у податковій заставі.

На час розгляду справи доказів оскарження рішень податкового органу чи добровільної сплати відповідачем суми заборгованості суду надані не були, а тому вона підлягає примусовому стягненню на користь позивача.

За таких обставин суд прийшов до висновку, що позовні вимоги позивача є обґрунтованими, відповідають дійсним обставинам та матеріалам справи, підтверджені належними та допустимими доказами та підлягають до задоволення в повному обсязі.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 159 – 163, 167, 183-2 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов - задовольнити.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Знам'янський меблевий комбінат» (код ЄДРПОУ- 32315925) на користь Знам'янської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області (код 38720974) 940 (дев'ятсот сорок) грн. 01 коп. штрафних санкцій з податку на прибуток та 1020 (одну тисячу двадцять) грн. 00 коп. штрафних санкцій по єдиному податку.

Постанова суду за результатами скороченого провадження може бути оскаржена до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі в десятиденний строк з дня отримання її копії апеляційної скарги.

Постанова суду, прийнята у порядку скороченого провадження виконується негайно.

                              Суддя                     Р.В. Жук

Дата ухвалення рішення29.01.2015
Оприлюднено13.05.2015
Номер документу44035088
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/4354/14

Постанова від 29.01.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні