Постанова
від 08.05.2015 по справі 820/2174/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

08 травня 2015 р.                                                                                 № 820/2174/15

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Тітов О.М., розглянувши в порядку скороченого провадження у приміщенні суду справу за адміністративним позовом Основ'янської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬФА-ЕКСПЕРТ" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

До Харківського окружного адміністративного суду звернувся позивач, Основ'янської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області , з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬФА-ЕКСПЕРТ" , в якому просить суд припинити юридичну особу відповідача.

В обґрунтування позовних вимог позивачем в позові зазначено наступне. Товариство з обмеженою відповідальністю "АЛЬФА-ЕКСПЕРТ" зареєстроване як юридична особа та взята на облік до Основ'янської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області. В порушення вимог чинного законодавства, відповідач не надає податкову звітність до податкової більше одного року. Неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону є підставами для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи – підприємця, у зв'язку з чим позивач просив суд припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "АЛЬФА-ЕКСПЕРТ".

Копія ухвали про відкриття скороченого провадження була надіслана відповідачеві за адресою внесеною до ЄДРЮОФОП, але поштове відправлення було повернуто до суду, у зв'язку з закінченням терміну зберігання.

Відповідно до ст. 35 КАС України у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Таким чином, відповідач є належним чином повідомлений про наслідки неподання заперечень проти позову та необхідних документів або заяви про визнання позову до суду, з огляду на що суд, оцінивши повідомлені позивачем обставини, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку задоволення позову, виходячи з наступного.

Товариство з обмеженою відповідальністю "АЛЬФА-ЕКСПЕРТ" зареєстроване як юридична особа та взято на облік до Основ'янської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області з 22.11.2005 року.

Відповідно до п.п. 16.1.3. ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Відповідач не надає податкову звітність до податкової більше одного року, заборгованості зі сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) не має.

Згідно з п.п. 16.1.2. ст. 16 Податкового кодексу України платник податків зобов'язаний вести в установленому порядку облік доходів і витрат, складати звітність, що стосується обчислення і сплати податків та зборів.

Відповідно до ч. 1 ст. 238 Господарського кодексу України за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності до суб'єктів господарювання можуть бути застосовані уповноваженими органами державної влади або органами місцевого самоврядування адміністративно-господарські санкції, тобто заходи організаційно-правового або майнового характеру, спрямовані на припинення правопорушення суб'єкта господарювання та ліквідацію його наслідків.

Згідно з п.п. 33.3. ст. 33 Податкового кодексу України базовий податковий (звітний) період - період, за який платник податків зобов'язаний здійснювати розрахунки податків, подавати податкові декларації (звіти, розрахунки) та сплачувати до бюджету суми податків та зборів, крім випадків, передбачених цим Кодексом, коли контролюючий орган зобов'язаний самостійно визначити суму податкового зобов'язання платника податку.

Відповідач, в порушення вимог п.п. 49.18.2. ст. 49 Податкового кодексу України, яким передбачено, що податкові декларації, крім випадків, передбачених цим Кодексом, подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків) - протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя), не подає фінансову звітність до Куп'янської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Харківській області більше одного року.

Станом на дату розгляду справи в суді відповідачем до Основ'янської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області фінансова звітність не подавалась більше одного року.

Відповідно до ст. 59 Господарського кодексу припинення суб'єкта господарювання здійснюється відповідно до закону.

Згідно п. 5 ч. 1 статті 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців" визначено, що державна реєстрація припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця проводиться у разі постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 46 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" підставою для постановлення судового рішення про припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Згідно з ч. 1 ст. 256 КАС України негайно виконуються постанови суду, прийняті в порядку скороченого провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем – фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

На підставі викладеного, керуючись Податковим кодексом України, Господарським кодексом України, Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", ст.ст. 9, 94, 122, 160, 161, 163, 167, 183-2, 186, 254, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, –

ПОСТАНОВИВ:

1. Адміністративний позов Основ'янської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Міндоходів у Харківській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬФА-ЕКСПЕРТ" про припинення юридичної особи - задовольнити в повному обсязі.

2. Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю "АЛЬФА-ЕКСПЕРТ" (код 33818318, місце знаходження: проспект Гагаріна, б. 43/2. офіс 706, м. Харків, Харківська область, 61001)

3. Копію постанови направити Державному реєстратору реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції.

4. Постанова суду в частині припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю "АЛЬФА-ЕКСПЕРТ" підлягає негайному виконанню.

5. Постанова може бути оскаржена в Харківський апеляційний адміністративний суд через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

           6. Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

          Суддя                                                                                                    Тітов О.М.

Дата ухвалення рішення08.05.2015
Оприлюднено13.05.2015
Номер документу44067009
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/2174/15

Постанова від 08.05.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Ухвала від 05.03.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні