Постанова
від 12.05.2015 по справі 806/1397/15
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 травня 2015 року Житомир справа № 806/1397/15

категорія 10.1

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Сичова О.П.,

розглянувши у порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом

Управління Пенсійного фонду України в м. Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі Житомирської області до Приватного орендного сільськогосподарського підприємства "Колос" про стягнення 2754,18 грн.,-

встановив:

Управління Пенсійного фонду України в м.Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі Житомирської області звернулося до суду з вказаним позовом, в якому посилаючись на частину 2 Прикінцевих положень Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, Інструкцію про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, просило стягнути з Приватного орендного сільськогосподарського підприємства "Колос" заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за березень 2015 року у розмірі 2754,18 грн.

Представник позивача надіслав клопотання, в якому позовні вимоги підтримав повністю і просив справу розглядати у письмовому провадженні

Відповідач в судове засідання явку уповноваженого представника не забезпечив, хоча про дату, час та місце судового розгляду справи відповідно до ст.ст.33,35 КАС України був повідомлений належним чином.

Суд вважає за можливе розглянути справу у порядку письмового провадження, відповідно до положень частини 6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши письмові докази, наявні в матеріалах справи, суд приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Приватне орендне сільськогосподарське підприємство "Колос"зареєстроване як платник збору на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в Управлінні Пенсійного фонду України в м.Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі Житомирської області.

Як вбачається з матеріалів справи, у відповідача за березень 2015 року утворилась заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у сумі 2754,18 грн., чим порушено вимоги частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п.п. "б" - "з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" складаються на підставі відомостей відділів з призначення пенсій органів Пенсійного фонду України, які подаються до 1 січня поточного року та протягом 10 днів з дня прийняття рішення про призначення нової пенсії.

Витрати на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, які мають стаж, що дає право на призначення цих пенсій на декількох підприємствах, покриваються цими підприємствами пропорційно стажу роботи, що підтверджується Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, затвердженою постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 року №21-1.

Відповідач розрахунки з управлінням Пенсійного фонду України в м.Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районіЖитомирської області не проводив.

Наявність заборгованості підтверджується розрахунками про фактичні витрати на виплату та доставку пенсій, призначених відповідно до п.п. "б" - "з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", копії яких містяться в матеріалах справи

Доказів сплати суми заборгованості у добровільному порядку відповідачем надано не було та судом не встановлено.

Таким чином, на час розгляду даної справи Приватне орендне сільськогосподарське підприємство "Колос" за березень 2015 року має перед Управлінням Пенсійного фонду України в м. Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі Житомирської області борг з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, у сумі 2754,18 грн.

Зважаючи на наведене законодавче регулювання спірних правовідносин та на встановлені у справі обставини, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись ст.ст. 71, 86, 94, 158-163, 254 КАС України, суд ,

постановив:

Позовні вимоги задовольнити.

Стягнути з Приватного орендного сільськогосподарського підприємства "Колос"(код ЄДРПОУ 03289136) на користьУправління Пенсійного фонду України в м. Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі Житомирської області заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за березень 2015 року в сумі 2754,18 грн

Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

          

Суддя                                                             О.П. Сичова

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.05.2015
Оприлюднено15.05.2015
Номер документу44093917
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/1397/15

Постанова від 12.05.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Сичова Олена Петрівна

Ухвала від 14.04.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Сичова Олена Петрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні