Ухвала
від 07.04.2015 по справі 808/468/15
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

07 квітня 2015 року Справа № 808/468/15 м. Запоріжжя Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Чернова Ж.М., перевіривши матеріали адміністративного

позову: позову: Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Запоріжжі

до: Державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Запорізького районного управління юстиції Лісовської Олени Сергіївни

про: зобов'язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

26.01.2014 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Запоріжжі до Державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Запорізького районного управління юстиції Лісовської Олени Сергіївни, в якому позивач просить суд зобов'язати відповідача відмінити державну реєстрацію припинення юридичної особи Державний заклад "Запорізька районна санітарно-епідеміологічна станція запорізької області" Міністерства охорони здоров'я України (код ЄДРПОУ 05498499) та внести до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України запис про відміну державної реєстрації припинення юридичної особи.

Ухвалою суду від 28.01.2015 адміністративний позов було залишено без руху та наданий час позивачу до 25.02.2015 (в подальшому продовжено до 07.04.2015) для усунення недоліків. Позивач усунув недоліки у встановлений термін.

За правилами ст.107 КАС України, суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу, чи належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Спір виник із публічно - правових відносин, згідно із ст.17 КАС України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися у порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 104-106 КАС, справа підсудна даному адміністративному суду, підстави для її повернення, відмови у відкритті провадження у справі та залишення без розгляду відсутні.

У зв'язку із цим, керуючись статтями 104-107, 160, 165 КАС України, суддя -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі №808/468/15 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м.Запоріжжі до Державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Запорізького районного управління юстиції Лісовської Олени Сергіївни про зобов'язання вчинити певні дії.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити судове засідання для розгляду справи на 23 квітня 2015 року об 12:00 год., яке відбудеться за адресою: м.Запоріжжя, вул.Кремлівська, 65-в. Справа розглядатиметься одноособово суддею Черновою Жанною Миколаївною.

3. Запропонувати до початку судового засідання надати:

позивачу - довіреність на представника; правове та документальне обґрунтування заявлених вимог; листування між сторонами у справі (з доказами направлення або вручення кореспонденції); належним чином засвідчені копії, документів, що будуть подані та доданих до позову надати у справу, оригінали - для огляду;

відповідачу - надати: документи на підтвердження повноважень представника; документи, що посвідчують особу; у разі невизнання адміністративного позову подати заперечення проти позову та докази на обґрунтування цих заперечень; правове та документальне обґрунтування заперечень; листування між сторонами зі спірного питання; належно засвідчені копії документів, що будуть подані надати у справу, оригінали - для огляду.

4. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі разом із витягом про їх процесуальні права та обов'язки.

5. У судове засідання викликати повістками осіб, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя Ж.М.Чернова

Витяг про процесуальні права та обов'язки сторін.

Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі (стаття 49 КАС України)

1. Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки.

2. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

3. Особи, які беруть участь у справі, мають право:

1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів;

2) знайомитися з матеріалами справи;

3) заявляти клопотання і відводи;

4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення;

5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів;

6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам;

7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

8) знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них;

9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;

10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів;

11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Права та обов'язки сторін (стаття 51 КАС України).

1. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

Дата ухвалення рішення07.04.2015
Оприлюднено18.05.2015
Номер документу44120976
СудочинствоАдміністративне
Суть: зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —808/468/15

Ухвала від 30.03.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Постанова від 23.04.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 07.04.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

Ухвала від 26.02.2015

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Чернова Жанна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні