Ухвала
від 17.03.2015 по справі 161/2232/15-ц
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/2232/15-ц

Провадження № 2/161/1405/15

ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 березня 2015 року м. Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Ковтуненка В.В.,

при секретарі Соколовій К.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Луцьк цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 про стягнення компенсації за порушення авторського права на твір образотворчого мистецтва,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 про стягнення компенсації за порушення авторського права на твір образотворчого мистецтва. В обгрунтування заявленого позову посилається на те, що вона одна з найбільш прославлених українських художниць сучасності, яка має свій неповторний стиль і напрямок. Зокрема стала відомою завдяки своїм картинам, на яких зображені маленькі смішні чоловічки. У 2007 році створила збірник творів образотворчого мистецтва "Каталог робіт художниці ОСОБА_1 за 2007 рік". Користуючись своїм правом на реєстрацію авторського права, звернулась до Державної служби інтелектуальної власності України та зареєструвала авторське право на зазначену збірку творів образотворчого мистецтва, що підтверджується свідоцтвом № 54871 про реєстрацію авторського права від 20.05.2014 року.

18.11.2014 року представник позивача придбав у магазині В«Дизайн ДімВ» , що знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Лесі Українки, 16 - товар В«Картинка декоративна (копія ОСОБА_1)В» . Факт продажу даного товару підтверджується товарним чеком від 18.11.2014 року, виданим на суму 250 грн., а також відеофіксацією порушення авторського права (купівлі-продажу контрафактного товару). Придбаний представником позивача товар є контрафактним примірником твору образотворчого мистецтва - картини із збірника "Каталог робіт художниці ОСОБА_1 за 2007 рік".

З огляду на це вважає, що ФОП ОСОБА_2 розповсюджуючи контрафактний примірник її твору, грубо порушує виключно її майнові права з підстав викладених в позовній заяві. Просить суд компенсацію за порушення виключних майнових авторських прав у розмірі 10 мінімальних розмірів заробітних плат та судові витрати

Позивач та відповідач в судове засідання не з'явилися, про дату, час і місце судового розгляду справи повідомлялася належним чином, представник позивача та відповідач подали до суду заяви про розгляд справи у їх відсутності.

Також сторони подали до суду спільну заяву про визнання мирової угоди, суспільній заяві вказують, що у зв'язку з досягненням між ними - сторонами згоди, уклали мирову угоду на умовах визначених у Додатку 1, ознайомлені та їм зрозумілі наслідки укладення мирової угоди до моменту підписання цієї мирової угоди та наслідки припинення провадження у справі. Просять постановити ухвалу, якою визнати мирову угоду між сторонами у справі за позовом ОСОБА_1 до ФОП ОСОБА_2 про захист авторського права та стягнення компенсації за його порушення, провадження у справі закрити.

За умовами мирової угоди ОСОБА_1, в особі представника ОСОБА_3 та фізична особа-підприємець ОСОБА_2, з метою врегулювання спору у справі за позовом ОСОБА_1 до ФОП ОСОБА_2, про захист авторського права та стягнення компенсації за його порушення, на основі взаємних поступок приймаючи до уваги те, що автором твору образотворчого мистецтва є позивач ОСОБА_1 та виключно їй належать майнові права на вказаний твір, відповідач допустила використання твору позивача без дозволу на те позивача, домовилися про наступне, що за умовами мирової угоди:

1. Фізична особа-підприємець ОСОБА_2 бере на себе зобов'язання сплатити компенсацію за порушення виключних майнових авторських прав позивача в розмірі, який погоджений сторонами в сумі 7300,00 грн. в наступному порядку та строки;

- у п'ятиденний строк з дня затвердження судом даної мирової угоди сплатити ОСОБА_1 грошову компенсацію у розмірі 3650,00 гривень, на виконання умов цієї мирового угоди;

- у тридцятиденний строк з дня набуття чинності цією мировою угодою сплатити ОСОБА_1 залишкові кошти у розмірі 3650,00 гривень, на виконання умов цієї мирового угоди;

- кошти можуть бути сплачені достроково;

- у разі несплати у вказаний строк коштів чи неповну їх сплату, відповідач зобов'язується сплатити позивачу штраф у розмірі 3500,00 (Три тисячі п'ятсот гривень 00 копійок) гривень;

2. Сторони Угоди домовилися, що суми вказані в п. 1 цієї мирової угоди, перераховуються в гривні на рахунок уповноваженого представника позивача, який вказаний нижче і вказане є належним виконанням цієї мирової угоди:

- Товариство з обмеженою відповідальністю В«Ліцензійне агентство В«УДКВ» р/р ПАТ КБ "ЄВРОБАНК" р/с 26002137430001 МФО 380355. ЄДРПОУ: 38605818 Підстава платежу: кошти за позовом ОСОБА_1 за мировою угодою у справі № 161/2232/15-ц.

3. За умовами цієї мирової угоди ОСОБА_1 в особі свого уповноваженого представника підтверджує, що даною мировою угодою спір, який є предметом розгляду у справі між Сторонами мирової угоди вирішено повністю.

4. Позивач також заявляє та визнає, що сума грошової компенсації, яка вказана у п.1 цієї мирової угоди, у повному обсязі відшкодовує всі можливі негативні наслідки неправомірного використання відповідачем (в будь-який спосіб і за будь-який час до дати укладення цієї мирової угоди) її твору вказаного в позовній заяви та/або будь-яких інших творів, автором яких є позивач, або майнові права на які належать позивачу та у майбутньому не буде мати до жодного з відповідачів, будь-яких вимог та/або претензій з приводу відшкодування збитків, моральної шкоди, інших витрат чи втрат пов'язаних з використанням творів вказаних у цьому пункті.

5. Сторони підтверджують, що дана мирова угода укладена добровільно, без будь-якого на те примусу, належним чином розуміючи її умови та наслідки, з метою мирного врегулювання спору у справі.

6. Сторони заявлять що ні у процесі укладення даної мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі і Держави.

7. Сторони підтверджують, що всі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам і породжують настання наслідків, зазначених у тексті цієї Мирової угоди.

Сторони домовилися, що будь-які судові витрати (зокрема, судовий збір) у справі покладаються на сторони, у межах понесених ними витрат.

8. Ця мирова угода набирає чинності з моменту її підписання сторонами і затвердження її судом.

9. Ця мирова угода складена на двох сторінках у чотирьох автентичних примірниках, що мають однакову юридичну силу (один примірник для суду та по одному для кожної із Сторін).

10. Сторони ознайомлені з наслідками укладення мирової угоди (ст. 175 ЦПК України) до моменту підписання цієї мирової угоди та зміст яких їм є зрозумілим, будь-яких додаткових пояснень та тлумачень не потребується.

11. Сторонам роз'ясненні та зрозумілі наслідки припинення провадження у справі, передбачені ст. ст. 205, 206 Цивільного процесуального кодексу України.

12. Сторонам за цією мировою угодою відомі наслідки відповідних процесуальних дій.

13. Сторони визнають, що кожне з положень цієї мирової угоди було узгоджено окремо і Сторони прийшли до цілковитої згоди щодо їх змісту.

Дослідивши письмові матеріали справи, суд приходить до висновку, про затвердження мирової угоди, укладеної між сторонами з наступних підстав.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 205 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона визнана судом.

Судом встановлено, що укладена між сторонами мирова угода не суперечить вимогам чинного законодавства, не порушує права, свободи чи інтереси інших осіб, вчинена в інтересах сторін, а тому підлягає визнанню.

Приймаючи до уваги викладене та враховуючи, що сторони з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок дійшли згоди щодо врегулювання спору шляхом укладення мирової угоди. При цьому укладена мирова угода не суперечить закону, не порушує права, свободи та інтереси інших осіб, вчинена в інтересах обох сторін. А тому за таких обставин суд приходить до висновку про визнання мирової угоди та закриття провадження у справі.

Керуючись п. 4 ч. 1 ст. 205 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Визнати мирову угоду, укладену між сторонами в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 про стягнення компенсації за порушення авторського права на твір образотворчого мистецтва на наступних умовах:

- Фізична особа-підприємець ОСОБА_2 бере на себе зобов'язання сплатити компенсацію за порушення виключних майнових авторських прав позивача в розмірі, який погоджений сторонами в сумі 7300,00 грн. в наступному порядку та строки;

- у п'ятиденний строк з дня затвердження судом даної мирової угоди сплатити ОСОБА_1 грошову компенсацію у розмірі 3650,00 гривень, на виконання умов цієї мирового угоди;

- у тридцятиденний строк з дня набуття чинності цією мировою угодою сплатити ОСОБА_1 залишкові кошти у розмірі 3650,00 гривень, на виконання умов цієї мирового угоди;

- кошти можуть бути сплачені достроково;

- у разі несплати у вказаний строк коштів чи неповну їх сплату, відповідач зобов'язується сплатити позивачу штраф у розмірі 3500,00 (Три тисячі п'ятсот гривень 00 копійок) гривень;

2 .Грошові кошти перераховуються в гривнях на рахунок уповноваженого представника позивача з наступними реквізитами:

- Товариство з обмеженою відповідальністю В«Ліцензійне агентство В«УДКВ» р/р ПАТ КБ "ЄВРОБАНК" р/с 26002137430001 МФО 380355. ЄДРПОУ: 38605818 Підстава платежу: кошти за позовом ОСОБА_1 за мировою угодою у справі № 161/2232/15-ц.

3. Судові витрати покладаються на сторони, у межах понесених ними витрат.

Провадження у справі закрити.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Волинської області через Луцький міськрайонний суд Волинської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 5-ти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя В.В. Ковтуненко

Дата ухвалення рішення17.03.2015
Оприлюднено18.05.2015
Номер документу44131394
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення компенсації за порушення авторського права на твір образотворчого мистецтва

Судовий реєстр по справі —161/2232/15-ц

Ухвала від 17.03.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковтуненко В. В.

Ухвала від 15.02.2015

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Ковтуненко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні