Вирок
від 12.09.2014 по справі 760/18394/14-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №1-кп/760/757/14

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12 вересня 2014 року Солом`янський районний суд м. Києва

у складі: головуючого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

за участю обвинуваченого ОСОБА_4

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Києві кримінальне провадження з обвинувальним актом та угодою про визнання винуватості відносно

ОСОБА_4 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Кременчук, Полтавської обл., українця, громадянина України, з середньо освітою, не одруженого, не працюючого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 та ч. 2 ст. 205-1 КК України,

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних зборів засновників (Учасників) ТОВ "АСЛА ГРУП" (код за ЄДРПОУ 39206574) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 був зазначений як директор та засновник товариства та Статут ТОВ "АСЛА ГРУП" (код за ЄДРПОУ 39206574) в якому ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ "АСЛА ГРУП" в який внесені неправдиві відомості, щодо створення ТОВ "АСЛА ГРУП" та формування статутного фонду даного підприємства.

30.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Московська, 41/8, офіс № 2, до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав статут ТОВ "АСЛА ГРУП" (код за ЄДРПОУ 39206574) в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення господарської діяльності передбаченої статутом. З даного приводу він розписався в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, перебуваючи за вищевказаною адресою та у вищевказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність, завчасно підготовлену невстановленою особою, якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси та вести від його імені справи в органах Державної реєстраційної служби, органах Пенсійного фонду, фондах соціального страхування, органах статистики, податковій інспекції, установах, організаціях, підприємствах усіх форм власності, банківських установах під час створення та реєстрації будь яких Товариств, в тому числі ТОВ "АСЛА ГРУП" (далі Товариство) та з питань розпорядження, відчуження частки в статутному капіталі Товариств, а також укладати та підписувати від його імені договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі будь яких Товариств, на строки, за ціною та на умовах на його власний розсуд, отримувати належні йому за цими договорами платежі (грошові суми), та/або передавати (відступати) частку (частки) у статутному капіталі будь-яких Товариств, в тому числі перелічених вище, шляхом підписання відповідних заяв.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ "АСЛА ГРУП" та Статуту ТОВ "АСЛА ГРУП", останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ "АСЛА ГРУП", оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились, про те, що директором та засновником товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ "АСЛА ГРУП" не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ "АСЛА ГРУП" будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником та директором, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 07.05.2014 здійснила державну реєстрацію ТОВ "АСЛА ГРУП" у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Таким чином, ОСОБА_4 вчинив внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, тобто скоїв злочин, передбачений ч.1 ст.205-1 КК України.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних зборів засновників (учасників) ТОВ «Барт Трейд» (код за ЄДРПОУ 39206511) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 зазначений як директор та засновник та Статут ТОВ «Барт Трейд» (код за ЄДРПОУ 39206511) в якому ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Барт Трейд» в який внесені неправдиві відомості, щодо створення ТОВ «Барт Трейд» та формування статутного фонду даного підприємства.

30.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Московська, 41/8, офіс № 2, до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав статут ТОВ «Барт Трейд» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. З даного приводу він розписався в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, перебуваючи за вищевказаною адресою та у вищевказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність, завчасно підготовлену невстановленою особою, якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси та вести від його імені справи в органах Державної реєстраційної служби, органах Пенсійного фонду, фондах соціального страхування, органах статистики, податковій інспекції, установах, організаціях, підприємствах усіх форм власності, банківських установах під час створення та реєстрації будь яких Товариств, в тому числі ТОВ «Барт Трейд» (далі Товариство) та з питань розпорядження, відчуження частки в статутному капіталі Товариств, а також укладати та підписувати від його імені договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі будь яких Товариств, на строки, за ціною та на умовах на його власний розсуд, отримувати належні йому за цими договорами платежі (грошові суми), та/або передавати (відступати) частку (частки) у статутному капіталі будь-яких Товариств, в тому числі перелічених вище, шляхом підписання відповідних заяв.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Барт Трейд» та Статуту ТОВ «Барт Трейд», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Барт Трейд», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Барт Трейд» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Барт Трейд» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником та директором, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 07.05.2014 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Барт Трейд» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних зборів засновників (учасників) ТОВ «Гелда Союз» (код за ЄДРПОУ 39206580) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 зазначений як директор та засновник та Статут ТОВ «Гелда Союз» (код за ЄДРПОУ 39206580) в якому ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Гелда Союз» в який внесені неправдиві відомості, щодо створення ТОВ «Гелда Союз» та формування статутного фонду даного підприємства.

30.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Московська, 41/8, офіс № 2, до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав статут ТОВ «Гелда Союз» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. З даного приводу він розписався в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, перебуваючи за вищевказаною адресою та у вищевказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність, завчасно підготовлену невстановленою особою, якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси та вести від його імені справи в органах Державної реєстраційної служби, органах Пенсійного фонду, фондах соціального страхування, органах статистики, податковій інспекції, установах, організаціях, підприємствах усіх форм власності, банківських установах під час створення та реєстрації будь яких Товариств, в тому числі ТОВ «Гелда Союз» (далі Товариство) та з питань розпорядження, відчуження частки в статутному капіталі Товариств, а також укладати та підписувати від його імені договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі будь яких Товариств, на строки, за ціною та на умовах на його власний розсуд, отримувати належні йому за цими договорами платежі (грошові суми), та/або передавати (відступати) частку (частки) у статутному капіталі будь-яких Товариств, в тому числі перелічених вище, шляхом підписання відповідних заяв.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Гелда Союз» та Статуту ТОВ «Гелда Союз», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Гелда Союз», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Гелда Союз» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Гелда Союз» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником та директором, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 07.05.2014 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Гелда Союз» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних зборів засновників (учасників) ТОВ «Ютекс Трейд» (код за ЄДРПОУ 39206679) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 зазначений як директор та засновник та Статут ТОВ «Ютекс Трейд» (код за ЄДРПОУ 39206679) в якому ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Ютекс Трейд» в який внесені неправдиві відомості, щодо створення ТОВ «Ютекс Трейд» та формування статутного фонду даного підприємства.

30.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Московська, 41/8, офіс № 2, до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав статут ТОВ «Ютекс Трейд» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. З даного приводу він розписався в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, перебуваючи за вищевказаною адресою та у вищевказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність, завчасно підготовлену невстановленою особою, якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси та вести від його імені справи в органах Державної реєстраційної служби, органах Пенсійного фонду, фондах соціального страхування, органах статистики, податковій інспекції, установах, організаціях, підприємствах усіх форм власності, банківських установах під час створення та реєстрації будь яких Товариств, в тому числі ТОВ «Ютекс Трейд» (далі Товариство) та з питань розпорядження, відчуження частки в статутному капіталі Товариств, а також укладати та підписувати від його імені договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі будь яких Товариств, на строки, за ціною та на умовах на його власний розсуд, отримувати належні йому за цими договорами платежі (грошові суми), та/або передавати (відступати) частку (частки) у статутному капіталі будь-яких Товариств, в тому числі перелічених вище, шляхом підписання відповідних заяв.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Ютекс Трейд» та Статуту ТОВ «Ютекс Трейд», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Гелда Союз», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Гелда Союз» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Ютекс Трейд» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником та директором, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 07.05.2014 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Ютекс Трейд» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних зборів засновників (Учасників) ТОВ «Еско Трейн» (код за ЄДРПОУ 39207206) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 зазначений як директор та засновник та Статут ТОВ «Еско Трейн» (код за ЄДРПОУ 39207206) в якому ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Еско Трейн» в який внесені неправдиві відомості, щодо створення ТОВ «Еско Трейн» та формування статутного фонду даного підприємства.

30.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Московська, 41/8, офіс № 2, до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав статут ТОВ «Еско Трейн» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. З даного приводу він розписався в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, перебуваючи за вищевказаною адресою та у вищевказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність, завчасно підготовлену невстановленою особою, якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси та вести від його імені справи в органах Державної реєстраційної служби, органах Пенсійного фонду, фондах соціального страхування, органах статистики, податковій інспекції, установах, організаціях, підприємствах усіх форм власності, банківських установах під час створення та реєстрації будь яких Товариств, в тому числі ТОВ «Еско Трейн» (далі Товариство) та з питань розпорядження, відчуження частки в статутному капіталі Товариств, а також укладати та підписувати від його імені договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі будь яких Товариств, на строки, за ціною та на умовах на його власний розсуд, отримувати належні йому за цими договорами платежі (грошові суми), та/або передавати (відступати) частку (частки) у статутному капіталі будь-яких Товариств, в тому числі перелічених вище, шляхом підписання відповідних заяв.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Еско Трейн» та Статуту ТОВ «Еско Трейн», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Еско Трейн», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Еско Трейн» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Еско Трейн» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником та директором, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 07.05.2014 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Еско Трейн» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних зборів засновників (Учасників) ТОВ «Деон Союз» (код за ЄДРПОУ 39207185) від 29.04.2014 року та Статут ТОВ «Деон Союз» (код за ЄДРПОУ 39207185) в яких ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Деон Союз» в який внесені неправдиві відомості, щодо створення ТОВ «Деон Союз» та формування статутного фонду даного підприємства.

30.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Московська, 41/8, офіс № 2, до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав статут ТОВ «Деон Союз» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. З даного приводу він розписався в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, перебуваючи за вищевказаною адресою та у вищевказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність, завчасно підготовлену невстановленою особою, якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси та вести від його імені справи в органах Державної реєстраційної служби, органах Пенсійного фонду, фондах соціального страхування, органах статистики, податковій інспекції, установах, організаціях, підприємствах усіх форм власності, банківських установах під час створення та реєстрації будь яких Товариств, в тому числі ТОВ «Деон Союз» (далі Товариство) та з питань розпорядження, відчуження частки в статутному капіталі Товариств, а також укладати та підписувати від його імені договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі будь яких Товариств, на строки, за ціною та на умовах на його власний розсуд, отримувати належні йому за цими договорами платежі (грошові суми), та/або передавати (відступати) частку (частки) у статутному капіталі будь-яких Товариств, в тому числі перелічених вище, шляхом підписання відповідних заяв.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Деон Союз» та Статуту ТОВ «Деон Союз», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Деон Союз», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Деон Союз» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Деон Союз» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником та директором, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 07.05.2014 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Деон Союз» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних зборів засновників (Учасників) ТОВ «Леда Трейд Союз» (код за ЄДРПОУ 39207190) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 зазначений як директор та засновник та Статут ТОВ «Леда Трейд Союз» (код за ЄДРПОУ 39207190) в якому ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Леда Трейд Союз» в який внесені неправдиві відомості, щодо створення ТОВ «Леда Трейд Союз» та формування статутного фонду даного підприємства.

30.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Московська, 41/8, офіс № 2, до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав статут ТОВ «Леда Трейд Союз» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. З даного приводу він розписався в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, перебуваючи за вищевказаною адресою та у вищевказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність, завчасно підготовлену невстановленою особою, якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси та вести від його імені справи в органах Державної реєстраційної служби, органах Пенсійного фонду, фондах соціального страхування, органах статистики, податковій інспекції, установах, організаціях, підприємствах усіх форм власності, банківських установах під час створення та реєстрації будь яких Товариств, в тому числі ТОВ «Леда Трейд Союз» (далі Товариство) та з питань розпорядження, відчуження частки в статутному капіталі Товариств, а також укладати та підписувати від його імені договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі будь яких Товариств, на строки, за ціною та на умовах на його власний розсуд, отримувати належні йому за цими договорами платежі (грошові суми), та/або передавати (відступати) частку (частки) у статутному капіталі будь-яких Товариств, в тому числі перелічених вище, шляхом підписання відповідних заяв.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Леда Трейд Союз» та Статуту ТОВ «Леда Трейд Союз», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Леда Трейд Союз», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Леда Трейд Союз» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Леда Трейд Союз» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником та директором, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 07.05.2014 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Леда Трейд Союз» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних зборів засновників (Учасників) ТОВ «Дерекс Груп» (код за ЄДРПОУ 39209088) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 зазначений як директор та засновник та Статут ТОВ «Дерекс Груп» (код за ЄДРПОУ 39209088) в якому ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Дерекс Груп» в який внесені неправдиві відомості, щодо створення ТОВ «Дерекс Груп» та формування статутного фонду даного підприємства.

30.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Московська, 41/8, офіс № 2, до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав статут ТОВ «Дерекс Груп» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. З даного приводу він розписався в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, перебуваючи за вищевказаною адресою та у вищевказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність, завчасно підготовлену невстановленою особою, якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси та вести від його імені справи в органах Державної реєстраційної служби, органах Пенсійного фонду, фондах соціального страхування, органах статистики, податковій інспекції, установах, організаціях, підприємствах усіх форм власності, банківських установах під час створення та реєстрації будь яких Товариств, в тому числі ТОВ «Дерекс Груп» (далі Товариство) та з питань розпорядження, відчуження частки в статутному капіталі Товариств, а також укладати та підписувати від його імені договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі будь яких Товариств, на строки, за ціною та на умовах на його власний розсуд, отримувати належні йому за цими договорами платежі (грошові суми), та/або передавати (відступати) частку (частки) у статутному капіталі будь-яких Товариств, в тому числі перелічених вище, шляхом підписання відповідних заяв.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Дерекс Груп» та Статуту ТОВ «Дерекс Груп», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Деон Союз», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Дерекс Груп» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Дерекс Груп» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником та директором, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 08.05.2014 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Дерекс Груп» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника НОМЕР_3 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила Договір купівлі продажу частки №29/1 від 29.04.2014, протокол №29/04 Загальних зборів Учасників ТОВ «Пан Маркетинг» (код за ЄДРПОУ 38931597) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 зазначений як директор та засновник та Статут ТОВ «Пан Маркетинг» (код за ЄДРПОУ 38931597) в якому ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав Договір купівлі продажу частки №29/1 від 29.04.2014, в який внесені неправдиві відомості, щодо придбання частки у статутному капіталі ТОВ «Пан Маркетинг», протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Пан Маркетинг» в який внесені неправдиві відомості, щодо затвердження нового складу учасників та перерозподіл часток в ТОВ «Пан Маркетинг», а також підписав Статут ТОВ «Пан Маркетинг» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. Того ж дня в тому ж самому місці ОСОБА_4 в особі директора підписав довіреність ТОВ «Пан Маркетинг», якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси ТОВ «Пан Маркетинг» в державній адміністрації, відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, ГУ Міндоходів України та його територіальних підрозділах, органах МВС, Пенсійному фонді, органах нотаріату, статуправління, в фондах соціального страхування, установах банку, фонді зайнятості, кооперативних, громадських, приватних організаціях, у Головному управлінні земельних ресурсів, страхових компаніях та в будь яких інших компетентних органах, незалежно від їх власності та підпорядкування. Для чого представникам надається право: подавати та отримувати від імені Товариства заяви, реєстраційні картки, установчі та інші необхідні документи, отримувати необхідні довідки та документи, подавати та отримувати документи в державних адміністраціях України, державних реєстраторів, органах статистики, сплачувати необхідні збори та платежі, розписуватися від Товариства, подавати та отримувати в державній податковій інспекції платника ПДВ, розписуватися від імені ТОВ «Пан Маркетинг», а також виконувати всі необхідні дії, пов`язані з виконанням дійсної довіреності.

На час підписання ОСОБА_4 . Договір купівлі продажу частки №29/1, протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Пан Маркетинг» та Статуту ТОВ «Пан Маркетинг», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Пан Маркетинг», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Пан Маркетинг» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Пан Маркетинг» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 16.05.2014 здійснила державну перереєстрацію ТОВ «Пан Маркетинг» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника НОМЕР_3 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила Договір купівлі продажу частки №29/1 від 29.04.2014, протокол №29/04 Загальних зборів Учасників ТОВ «Ф`ючерс Білд» (код за ЄДРПОУ 38942483) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 зазначений засновник та Статут ТОВ «Ф`ючерс Білд» (код за ЄДРПОУ 38942483) в якому ОСОБА_4 зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав Договір купівлі продажу частки №29/1 від 29.04.2014, в який внесені неправдиві відомості, щодо придбання частки у статутному капіталі ТОВ «Ф`ючерс Білд», протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Ф`ючерс Білд» в який внесені неправдиві відомості, щодо затвердження нового складу учасників та перерозподіл часток в ТОВ «Ф`ючерс Білд», а також підписав Статут ТОВ «Ф`ючерс Білд» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. Того ж дня в тому ж самому місці ОСОБА_4 в особі директора підписав довіреність ТОВ «Ф`ючерс Білд», якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси ТОВ «Ф`ючерс Білд» в державній адміністрації, відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, ГУ Міндоходів України та його територіальних підрозділах, органах МВС, Пенсійному фонді, органах нотаріату, статуправління, в фондах соціального страхування, установах банку, фонді зайнятості, кооперативних, громадських, приватних організаціях, у Головному управлінні земельних ресурсів, страхових компаніях та в будь яких інших компетентних органах, незалежно від їх власності та підпорядкування. Для чого представникам надається право: подавати та отримувати від імені Товариства заяви, реєстраційні картки, установчі та інші необхідні документи, отримувати необхідні довідки та документи, подавати та отримувати документи в державних адміністраціях України, державних реєстраторів, органах статистики, сплачувати необхідні збори та платежі, розписуватися від Товариства, подавати та отримувати в державній податковій інспекції платника ПДВ, розписуватися від імені ТОВ «Ф`ючерс Білд», а також виконувати всі необхідні дії, пов`язані з виконанням дійсної довіреності.

На час підписання ОСОБА_4 . Договір купівлі продажу частки №29/1, протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Ф`ючерс Білд» та Статуту ТОВ «Ф`ючерс Білд», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Ф`ючерс Білд», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Ф`ючерс Білд» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Ф`ючерс Білд» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 16.05.2014 здійснила державну перереєстрацію ТОВ «Ф`ючерс Білд» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила Договір купівлі продажу частки №29/1 від 29.04.2014, протокол №29/04 Загальних зборів Учасників ТОВ «Надія Гарант» (код за ЄДРПОУ 38937604) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 зазначений засновник та Статут ТОВ «Надія Гарант» (код за ЄДРПОУ 38937604) в якому ОСОБА_4 зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав Договір купівлі продажу частки №29/1 від 29.04.2014, в який внесені неправдиві відомості, щодо придбання частки у статутному капіталі ТОВ «Надія Гарант», протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Пан Маркетинг» в який внесені неправдиві відомості, щодо затвердження нового складу учасників та перерозподіл часток в ТОВ «Надія Гарант», а також підписав Статут ТОВ «Надія Гарант» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. Того ж дня в тому ж самому місці ОСОБА_4 в особі директора підписав довіреність ТОВ «Надія Гарант», якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси ТОВ НАДІЯ ГАРАНТ в державній адміністрації, відділі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві, ГУ Міндоходів України та його територіальних підрозділах, органах МВС, Пенсійному фонді, органах нотаріату, статуправління, в фондах соціального страхування, установах банку, фонді зайнятості, кооперативних, громадських, приватних організаціях, у Головному управлінні земельних ресурсів, страхових компаніях та в будь яких інших компетентних органах, незалежно від їх власності та підпорядкування. Для чого представникам надається право: подавати та отримувати від імені Товариства заяви, реєстраційні картки, установчі та інші необхідні документи, отримувати необхідні довідки та документи, подавати та отримувати документи в державних адміністраціях України, державних реєстраторів, органах статистики, сплачувати необхідні збори та платежі, розписуватися від Товариства, подавати та отримувати в державній податковій інспекції платника ПДВ, розписуватися від імені ТОВ НАДІЯ ГАРАНТ, а також виконувати всі необхідні дії, пов`язані з виконанням дійсної довіреності.

На час підписання ОСОБА_4 . Договору купівлі продажу частки №29/1, протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Надія Гарант» та Статуту ТОВ «Надія Гарант», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Надія Гарант», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Надія Гарант» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Ф`ючерс Білд» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 16.05.2014 здійснила державну перереєстрацію ТОВ «Надія Гарант» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних зборів засновників (Учасників) ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест» (код за ЄДРПОУ 39217937) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 був зазначений як директор та засновник товариства та Статут ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест» (код за ЄДРПОУ 39217937) в якому ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест» в який внесені неправдиві відомості, щодо створення ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест» та формування статутного фонду даного підприємства.

30.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Московська, 41/8, офіс № 2, до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав статут ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. З даного приводу він розписався в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, перебуваючи за вищевказаною адресою та у вищевказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність, завчасно підготовлену невстановленою особою, якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси та вести від його імені справи в органах Державної реєстраційної служби, органах Пенсійного фонду, фондах соціального страхування, органах статистики, податковій інспекції, установах, організаціях, підприємствах усіх форм власності, банківських установах під час створення та реєстрації будь яких Товариств, в тому числі ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест» (далі Товариство) та з питань розпорядження, відчуження частки в статутному капіталі Товариств, а також укладати та підписувати від його імені договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі будь яких Товариств, на строки, за ціною та на умовах на його власний розсуд, отримувати належні йому за цими договорами платежі (грошові суми), та/або передавати (відступати) частку (частки) у статутному капіталі будь-яких Товариств, в тому числі перелічених вище, шляхом підписання відповідних заяв.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест» та Статуту ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником та директором, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 19.05.2014 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Будівельна Компанія «Акрон Інвест» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Крім того ОСОБА_4 в кінці квітня 2014 року в денний час доби, біля станції метро «Шулявська» м. Києва, повторно зустрівся з невстановленою слідством особою з приводу внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей.

Усвідомлюючи противоправний характер дій, запропонованих йому невстановленою слідством особою, ОСОБА_4 , з корисливих спонукань, погодився на таку пропозицію.

В свою чергу, ОСОБА_4 , реалізовуючи злочинний намір, направлений на внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, надав копії паспорту серії НОМЕР_1 виданий Автозаводським РВ КМУ УМВС України у Полтавській області, 09.05.2011 року та реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_2 невстановленій досудовим розслідуванням особі, яка на підставі цих документів виготовила протокол №1 Загальних зборів засновників (Учасників) ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест» (код за ЄДРПОУ 39217921) від 29.04.2014 року в якому ОСОБА_4 був зазначений як директор та засновник товариства та Статут ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест» (код за ЄДРПОУ 39217921) в якому ОСОБА_4 був зазначений, як засновник товариства.

В подальшому, 29.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 зустрівся на Солом`янській площі м. Києва та підписав протокол №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест» в який внесені неправдиві відомості, щодо створення ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест» та формування статутного фонду даного підприємства.

30.04.2014 року, за попередньою змовою з невстановленою слідством особою ОСОБА_4 прослідував за адресою м. Київ, вул. Московська, 41/8, офіс № 2, до приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 , де в присутності вказаного нотаріуса підписав статут ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест» в який були внесені неправдиві відомості, щодо наміру здійснення діяльності передбаченої статутом. З даного приводу він розписався в реєстрі для реєстрації нотаріальних дій. Крім того в цей же день, перебуваючи за вищевказаною адресою та у вищевказаного нотаріуса, ОСОБА_4 підписав довіреність, завчасно підготовлену невстановленою особою, якою уповноважив невідому йому особу представляти інтереси та вести від його імені справи в органах Державної реєстраційної служби, органах Пенсійного фонду, фондах соціального страхування, органах статистики, податковій інспекції, установах, організаціях, підприємствах усіх форм власності, банківських установах під час створення та реєстрації будь яких Товариств, в тому числі ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест» (далі Товариство) та з питань розпорядження, відчуження частки в статутному капіталі Товариств, а також укладати та підписувати від його імені договори купівлі-продажу частки у статутному капіталі будь яких Товариств, на строки, за ціною та на умовах на його власний розсуд, отримувати належні йому за цими договорами платежі (грошові суми), та/або передавати (відступати) частку (частки) у статутному капіталі будь-яких Товариств, в тому числі перелічених вище, шляхом підписання відповідних заяв.

На час підписання ОСОБА_4 протоколу №1 Загальних зборів Учасників ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест» та Статуту ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест», останній розумів, що він вносить неправдиві відомості в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест», оскільки ОСОБА_4 та невстановлені слідством особи, домовились про внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, про те, що директором товариства буде призначено ОСОБА_4 і він в подальшому до діяльності ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест» не буде мати ніякого відношення, а фінансово-господарською діяльністю з використанням ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест» будуть займатись інші особи.

На підставі вищевказаних установчих документів, засвідчених ОСОБА_4 , як засновником та директором, невстановлена досудовим слідством особа, на підставі довіреності виданої ОСОБА_4 19.05.2014 здійснила державну реєстрацію ТОВ «Будівельна Компанія «Глобал Інвест» у державного реєстратора юридичних осіб та фізичних осіб підприємців реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та отримала печатку Товариства.

Таким чином, ОСОБА_4 вчинив повторно внесення в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей, вчинене повторно, тобто скоїв злочин, передбачений ч.2 ст.205-1 КК України.

22 серпня 2014 року між старшим прокурором прокуратури Солом`янського району м.Києва ОСОБА_6 якому на підставі ст. 37 КПК України надані повноваження прокурора у кримінальному провадженні за № 32014100090000131 та обвинуваченим ОСОБА_4 укладена угода про визнання винуватості.

Згідно зазначеної угоди, ОСОБА_4 повністю визнав свою винуватість у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 та ч.2 ст.205-1 КК України, в повному обсязі підозри та зобов`язався : беззастережно визнати обвинувачення у вчиненні злочинів , передбачених ч.1 та ч.2 ст. 205 -1 КК України, в обсязі підозри від 30.07.2014 року, висунутій йому у кримінальному провадженні за № 32014100090000131 у судовому провадженні;

сприяти викриттю кримінального правопорушення щодо осіб, які умисно подали документи ТОВ «Ф`ЮЧЕРС БІЛД» (код за ЄДРПОУ 38942483), ТОВ «ЮТЕКС ТРЕЙД» (код за ЄДРПОУ 39206679), ТОВ «ЛЕДА ТРЕЙД СОЮЗ» (код за ЄДРПОУ 39207190), ТОВ «ЕСКО ТРЕЙН» (код за ЄДРПОУ 39207206), ТОВ «ДЕРЕКС ГРУП» (код за ЄДРПОУ 39209088), ТОВ «ДЕОН СОЮЗ» (код за ЄДРПОУ 39207185), ТОВ «ГЕЛДА СОЮЗ» (код за ЄДРПОУ 39206580), ТОВ «БАРТ ТРЕЙД» (код за ЄДРПОУ 39206511), ТОВ «АСЛА ГРУП» (код за ЄДРПОУ 39206574), ТОВ «ПАН МАРКЕІНГ» (код за ЄДРПОУ 38931597), ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «АКРОН ІНВЕСТ» (код за ЄДРПОУ 39217937), ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ГЛОБАЛ ІНВЕСТ» (код за ЄДРПОУ 39217921), ТОВ «НАДІЯ ГАРАНТ» (код за ЄДРПОУ 38937604) в яких містяться завідомо неправдиві відомості державному реєстратору;

сприяти викриттю злочинів щодо ухилення від сплати податків шляхом незаконного формування валових витрат та податкового кредиту з ПДВ за рахунок безтоварних операцій із зазначеними у підозрі підприємств ТОВ «Ф`ЮЧЕРС БІЛД» (код за ЄДРПОУ 38942483), ТОВ «ЮТЕКС ТРЕЙД» (код за ЄДРПОУ 39206679), ТОВ «ЛЕДА ТРЕЙД СОЮЗ» (код за ЄДРПОУ 39207190), ТОВ «ЕСКО ТРЕЙН» (код за ЄДРПОУ 39207206), ТОВ «ДЕРЕКС ГРУП» (код за ЄДРПОУ 39209088), ТОВ «ДЕОН СОЮЗ» (код за ЄДРПОУ 39207185), ТОВ «ГЕЛДА СОЮЗ» (код за ЄДРПОУ 39206580), ТОВ «БАРТ ТРЕЙД» (код за ЄДРПОУ 39206511), ТОВ «АСЛА ГРУП» (код за ЄДРПОУ 39206574), ТОВ «ПАН МАРКЕІНГ» (код за ЄДРПОУ 38931597), ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «АКРОН ІНВЕСТ» (код за ЄДРПОУ 39217937), ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «ГЛОБАЛ ІНВЕСТ» (код за ЄДРПОУ 39217921), ТОВ «НАДІЯ ГАРАНТ» (код за ЄДРПОУ 38937604), вчинених службовими особами зазначених у підозрі суб`єктів господарської діяльності.

Також, вказаною угодою сторони погодились на призначення ОСОБА_4 покарання:

- за ч. 1 ст. 205-1 КК України - у вигляді обмеження волі на строк 1 (один) рік;

- за ч. 2 ст. 205-1 КК України - у вигляді обмеження волі на строк 3 (три) роки без позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов`язків;

На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити ОСОБА_4 покарання у виді обмеження волі на строк 3 (три) роки без позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов`язків;

На підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 1 (один) рік, поклавши на нього обов`язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти ці органи про зміну місця проживання та роботи, періодично з`являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції.

Розглядаючи питання про затвердження угоди, суд виходить з наступного.

Згідно з положеннями п. 1 ч. 3 ст. 314 КПК України - при прийнятті рішення у підготовчому судовому засіданні суд має право, зокрема, затвердити угоду.

Відповідно до ст. 468 КПК України у кримінальному провадженні може бути укладена угода між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим про визнання винуватості.

Згідно з ч. 4 ст. 469 КПК України угода про визнання винуватості між прокурором та підозрюваним чи обвинуваченим може бути укладена у провадженні щодо кримінальних проступків, злочинів невеликої чи середньої тяжкості, тяжких злочинів, внаслідок яких шкода завдана лише державним чи суспільним інтересам.

Відповідно до ст. 472 Кримінального процесуального кодексу України, в угоді про визнання винуватості зазначаються її сторони, формулювання підозри чи обвинувачення та його правова кваліфікація з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність, істотні для відповідного кримінального провадження обставини, беззастережне визнання підозрюваним чи обвинуваченим своєї винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, обов`язки підозрюваного чи обвинуваченого щодо співпраці у викритті кримінального правопорушення, вчиненого іншою особою (якщо відповідні домовленості мали місце), узгоджене покарання та згода підозрюваного, обвинуваченого на його призначення або на призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням, наслідки укладення та затвердження угоди, передбаченої статтею 473 КПК України, наслідки невиконання угоди.

Так, злочини, у вчиненні яких обвинувачений ОСОБА_4 у судовому засіданні визнав себе винним, відповідно до ст. 12 КК України віднесені до категорії невеликої тяжкості, а отже угода відповідає вимогам закону.

Судом встановлено, що ОСОБА_4 цілком розуміє положення п.1. ч. 4 ст. 474 КПК України, наслідки укладення та затвердження даної угоди, передбачені ч.2 ст.473 КПК України, характер обвинувачення, вид покарання, а також інші заходи, які будуть застосовані до нього у разі затвердження угоди судом.

Суд переконався, що укладення угоди сторонами є добровільним, тобто не є наслідком застосування насильства, примусу, погроз або наслідком обіцянок чи дій будь-яких інших обставин, ніж ті, що передбачені в угоді.

Судом встановлено, що умови угоди не суперечать вимогами Кримінального процесуального Кодексу та Кримінального Кодексу України, інтересам суспільства, а кримінальне провадження свідчить про наявність фактичних підстав для визнання винуватості.

Обвинувачений ОСОБА_4 погоджується на призначення узгодженого сторонами покарання.

Виходячи з викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження угоди про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим ОСОБА_4 і призначення останньому узгодженої сторонами міри покарання.

Витрати у справі відсутні.

Речові докази по справі відсутні.

Керуючись ст. ст. 373, 374, 475 КПК України, суд, -

З А С У Д И В:

Затвердити угоду від 22 серпня 2014 року у кримінальному провадженню за №132014100090000131 про визнання винуватості, укладену між старшим прокурором прокуратури Солом`янського району м. Києва ОСОБА_6 та обвинуваченим ОСОБА_4 .

Визнати винним ОСОБА_4 винним за ч.1 та ч. 2 ст.205-1 КК України та призначити узгоджене сторонами покарання:

- за ч. 1 ст. 205-1 КК України - у вигляді обмеження волі на строк 1 (один) рік;

- за ч. 2 ст. 205-1 КК України - у вигляді обмеження волі на строк 3 (три) роки без позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов`язків;

На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточно призначити ОСОБА_4 покарання у виді обмеження волі на строк 3 (три) роки без позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов`язків;

На підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком 1 (один) рік, поклавши на нього обов`язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції, повідомляти ці органи про зміну місця проживання та роботи, періодично з`являтися для реєстрації в органи кримінально-виконавчої інспекції.

Вирок може бути оскаржений з підстав, передбачених ст. 394 КПК України до Апеляційного суду м. Києва через районний суд протягом 30 (тридцяти) днів з моменту його проголошення.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору .

Копія вироку не пізніше наступного дня після ухвалення надсилається учаснику провадження які не був присутній в судовому засіданні.

Суддя:

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.09.2014
Оприлюднено12.01.2023
Номер документу44164063
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/18394/14-к

Ухвала від 01.09.2014

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зелінська М. Б.

Вирок від 12.09.2014

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зелінська М. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні