Ухвала
від 23.12.2014 по справі 826/14705/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1

У Х В А Л А

щодо вирішення питання про скасування заходів реагування

щодо державного нагляду (контролю)

23 грудня 2014 року м. Київ № 826/14705/13-а

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі:

головуючого судді Шулежка В.П.,

за участю секретаря судового засідання Пасічнюк С.В.,

за участю сторін:

представника позивача - Скрипніченка С.О.,

представник заявника - не прибув,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Клімат-Контроль» про скасування заходів реагування, застосованих судом за результатами розгляду адміністративної справи за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві до товариства з обмеженою відповідальністю «Клімат-Контроль» про застосування заходів реагування,

В С Т А Н О В И В:

З позовом до Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві (далі - позивач) до товариства з обмеженою відповідальністю «Клімат-Контроль» (далі - заявник, ТОВ «Клімат-Контроль») про застосування заходів реагування щодо державного нагляду (контролю) у вигляді повного зупинення подальшої експлуатації ринку ТОВ «Клімат-Контроль» по вул. Жукова, 21-А в Деснянському районі міста Києва шляхом відключення джерела електроживлення, накладення печаток на розподільчі електрощитки та вхідні двері офісних, складських, торгівельних приміщень ТОВ «Клімат-Контроль» по вул. Жукова, 21-А в Деснянському районі міста Києва.

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.10.2013 року, залишеною без змін ухвалою Київського апеляційного адміністративного суду від 14.05.2014 року, позовні вимоги задоволено повністю.

Представник ТОВ «Клімат-Контроль» звернувся до суду із заявою від 16.12.2014 року, в якій просить скасувати заходи реагування, застосовані судом за результатами розгляду даної справи, оскільки відповідачем належним чином були здійснені всі необхідні заходи для усунення обставин, які стали підставою для вжиття таких заходів.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 17.12.2014 року призначено судове засідання щодо розгляду заяви про скасування заходів реагування, застосованих судом за результатами розгляду справи.

Представник ТОВ «Клімат-Контроль» в судове засідання не прибув, у своїй заяві від 16.12.2014 року про скасування заходів реагування просив розглянути дану заяву без участі представника заявника.

Представник позивача у справі проти задоволення заяви про скасування заходів реагування не заперечував та зазначив, що ним проводилась позапланова перевірка ТОВ «Клімат-Контроль» 03.12.2014 р. щодо додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки, цивільного захисту, контролю за діяльністю аварійно-рятувальних служб, за результатами якої порушень вимог законодавства не встановлено.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши повідомлені сторонами обставини справи та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, суд вважає заяву обґрунтованою, виходячи з наступного.

Приписами ч.12 ст. 183-2 КАС України визначено, що особа має право подати заяву про скасування заходів реагування, застосованих судом за результатом розгляду справи, передбаченої пунктом 5 частини першої цієї статті, якщо обставини, які стали підставою для вжиття заходів реагування, перестали існувати або усунуті, що підтверджується відповідними доказами.

Частиною 13 ст. 183-2 КАС України передбачено, що заява про скасування заходів реагування підлягає розгляду та вирішенню суддею одноособово з повідомленням осіб, які беруть участь у справі, протягом п'яти днів з дня її отримання судом. Неприбуття у судове засідання осіб, яким належним чином повідомлено про час і місце розгляду, не перешкоджає розгляду такої заяви. У разі якщо суд дійде висновку про можливість ухвалення законного судового рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, він розглядає заяву у порядку письмового провадження.

Як вбачається з матеріалів справи, позивачем на підставі наказу № 272 від 28.11.2014 р., посвідчення № 195 від 02.12.2014 р. проведена перевірка додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної і техногенної безпеки, цивільного захисту, контролю за діяльністю аварійно-рятувальних служб ТОВ «Клімат-Контроль», за результатами якої складено акт від 03.12.2014 р.

Згідно вказаного акту порушень вимог законодавства під час здійснення перевірки позивачем не виявлено.

З огляду на викладене вбачається , що порушення, які стали підставою для застосування заходів реагування, підприємством усунуті, відповідними доказами підтверджено відсутність обставин, які стали передумовою для вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду, що, в свою чергу, є підставою для скасування заходів реагування, застосованих судом постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.10.2013 року.

Пунктом 2 ч. 13 ст. 183-2 КАС України визначено, що за результатами розгляду заяви суд постановляє ухвалу про задоволення заяви або про відмову в її задоволенні, яка не підлягає оскарженню.

Враховуючи вищевикладене, дослідивши наявні матеріали у справі та подані сторонами докази, суд прийшов до висновку, що заява відповідача підлягає задоволенню, а застосовані судом заходи реагування у сфері державного нагляду слід скасувати.

Керуючись ст.ст. 160, 165, 183-2, 254 КАС України, суд,

У Х В А Л И В :

Заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Клімат-Контроль» про скасування заходів реагування, застосованих судом за результатами розгляду справи задовольнити.

Скасувати застосовані постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15.10.2013 року заходи реагування у сфері державного нагляду у вигляді повного зупинення подальшої експлуатації ринку товариства з обмеженою відповідальністю «Клімат-Контроль» (код ЄДРПОУ 32159319) по вул. Жукова, 21-А в Деснянському районі міста Києва шляхом відключення джерела електроживлення, накладення печаток на розподільчі електрощитки та вхідні двері офісних, складських, торгівельних приміщень товариства з обмеженою відповідальністю «Клімат-Контроль».

Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складений та підписаний 23.12.2014 р.

Суддя В.П. Шулежко

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.12.2014
Оприлюднено20.05.2015
Номер документу44210792
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/14705/13-а

Ухвала від 23.12.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 14.05.2014

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Чаку Є.В.

Постанова від 15.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні