Ухвала
від 19.05.2015 по справі 916/60/15-г
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД


У Х В А Л А

про залучення третьої особи та відкладення розгляду апеляційної скарги

"19" травня 2015 р.Справа № 916/60/15-г Одеський апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого судді: Ярош А.І.,

суддів : Шевченко В.В., Головея В.М.,

при секретарі судового засідання Ляшенко М.І.,

за участю представників сторін:

від позивача: Василик А.В., за довіреністю;

від відповідача: Шаргородський Б.Б., за довіреністю;

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Відділу Держземагенства у Красноокнянському районі Одеської області

на рішення господарського суду Одеської області від 20 березня 2015 року

по справі № 916/60/15-г

за позовом Державного підприємства «Українські спеціальні системи»

до Відділу Держземагенства у Красноокнянському районі Одеської області

про стягнення 44 277,57 грн.,

ВСТАНОВИЛА:

В провадженні Одеського апеляційного господарського суду знаходиться апеляційна скарга Відділу Держземагенства у Красноокнянському районі Одеської області на рішення господарського суду Одеської області від 20 березня 2015 року по справі № 916/60/15-г.

В ході судового засідання судова колегія дійшла висновку про необхідність залучення до участі у справі Головне управління Державної казначейської служби в Одеській області в якості третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Відповідно до ст.27 ГПК України, треті особи які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до ст. 99 ГПК України апеляційний господарський суд, переглядаючи рішення в апеляційному порядку, користується правами, наданими суду першої інстанції.

Судова колегія зазначає, що розгляд справ, в яких позовні вимоги стосуються стягнення бюджетних коштів, має здійснюватися із залученням органів Державного казначейства України, яке забезпечує організацію виконання Державного бюджету України і здійснює контроль за фінансуванням видатків Держбюджету.

Виходячи з того, що предметом спору є стягнення коштів з державного бюджету, колегія суддів, керуючись ст. 27 ГПК України, дійшла висновку про необхідність залучення Головного управління Державної казначейської служби в Одеській області до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Відповідно до ч.1 ст.77 ГПК України, господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу.

З метою надання сторонам часу для направлення третій особі копії позовної заяви, рішення суду першої інстанції та копії апеляційної скарги, а також для надання можливості Головному управлінню Державної казначейської служби в Одеській області ознайомитись з матеріалами справи та підготуватись до судового засідання, колегія суддів вважає за доцільне відкласти розгляд апеляційної скарги на більш пізню дату.

Керуючись ст.ст. 27, 77, 86, 99 ГПК України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

1 . Відкласти розгляд апеляційної скарги на 09 червня 2015 року об 11:50 год.

2. Залучити до участі у даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Головне управління Державної казначейської служби в Одеській області (65023, м.Одеса, вул.Садова,1-а).

3. Зобов'язати Державне підприємство «Українські спеціальні системи» направити Головному управлінню Державної казначейської служби в Одеській області копію позову і доданих до нього матеріалів, а також копію судового рішення суду першої інстанції та надати апеляційному господарському суду докази такого направлення.

4. Зобов'язати Відділ Держземагенства у Красноокнянському районі Одеської області направити Головному управлінню Державної казначейської служби в Одеській області копію апеляційної скарги та доданих до неї документів та надати апеляційному господарському суду докази такого направлення.

5. Зобов'язати Головне управління Державної казначейської служби в Одеській області надати письмові пояснення з викладенням правової позиції по даній справі.

6 . Засідання відбудеться у приміщенні апеляційного господарського суду за адресою: м. Одеса, пр . Шевченка, 29, зал судових засідань №3, тел. (0482) 301-431, електронна адреса - jarosh@oda.arbitr.gov.ua .

7. Представники сторін повинні мати паспорт, довіреність, документ, що посвідчує службове становище.

Головуючий суддя А.І. Ярош

Судді: В.В. Шевченко

В.М. Головей

Дата ухвалення рішення19.05.2015
Оприлюднено25.05.2015
Номер документу44265383
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/60/15-г

Ухвала від 30.05.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Постанова від 09.06.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Постанова від 15.06.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 19.05.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Ухвала від 10.04.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Ярош А.І.

Рішення від 20.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 05.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 17.02.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 29.01.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні