Ухвала
від 20.05.2015 по справі 31172/09/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

У Х В А Л А

про видачу дубліката виконавчого листа

20 травня 2015 року                                                                       № 2а- 31172/09/2070

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Тітов О.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Харкова про видачу дублікату виконавчого листа по адміністративній справі № 2а-31172/09/2070 за позовом прокурора Орджонікідзевського району м.Харкова в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Харкова до товариства з обмеженою відповідальністю "Спецтрансавто" про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування,

В С Т А Н О В И В :

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 25.06.2009 року по справі № 2а-31172/09/2070 адміністративний позов прокурора Орджонікідзевського району м.Харкова в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Харкова до Товариства з обмеженою відповідальністю "Спецтрансавто" про стягнення заборгованості - задоволено в повному обсязі, стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю "Спецтрансавто" (61106, м. Харків, вул. Плиткова, 2, корп. Г, код 32563846, р/р 26009301731159, філія "Орджонікідзевське відділення Промінвестбанку" в м. Харкові, МФО 351351) на користь управління пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі міста Харкова (61055, м. Харків, вул. 2-ї П'ятирічки, 36, код 22645252, р/р 256083012091, ХОУ ВАТ "Державний ощадний банк України", МФО 351823) суму боргу по внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в розмірі 9646,56 грн. (дев'ять тисяч шістсот сорок шість грн. 56 коп.)

За вказаним судовим рішенням 04.08.2009 року управлінню Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова видано виконавчий лист.

На адресу суду надійшла заява від управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова про видачу дублікату виконавчого листа, у зв'язку із втратою його оригіналу, та поновлення строку для пред'явлення до виконання дублікату виконавчого листа.

Представник управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова та прокурор Орджонікідзевського району м.Харковав судове засідання не з'явилися, звернулися до суду з заявою про розгляд заяви про видачу дублікату виконавчого листа без їх участі.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Згідно частини 2 статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд розглядає заяву (подання) про видачу дубліката в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача або державного виконавця, що звернулися із заявою (поданням), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до частини 6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розглянути справу за відсутності сторін у письмовому провадженні, оскільки відсутні перешкоди для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, і прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, та відсутні потреби заслухати свідка чи експерта. Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, згідно до вимог статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України.

Дослідивши матеріали справи, вивчивши заяву управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова про видачу дублікату виконавчого листа, суд приходить до висновку про її задоволення, виходячи з наступного.

Згідно частини 1 статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України, за кожним судовим рішенням, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, за заявою осіб, на користь яких воно ухвалено, чи прокурора, який здійснював у цій справі представництво інтересів громадянина або держави в суді, видається один виконавчий лист.

Приписами частини 2 статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що виконавчий лист видається судом першої інстанції. Якщо за результатами перегляду справи суд апеляційної чи касаційної інстанції залишить прийняте по суті позовних вимог рішення без змін, ухвалить нове судове рішення по суті позовних вимог чи змінить судове рішення, то виконавчий лист видається судом апеляційної чи касаційної інстанції, за умови, що заява особи про видачу виконавчого листа надійшла до моменту повернення адміністративної справи до суду першої інстанції.

Відповідно до частини 1 статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

Згідно з положеннями частини 1 статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України, стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Із змісту заяви управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова вбачається, що оригінал виконавчого листа по справі № 2а-31172/09/2070 втрачено, та пропущено строк пред'явлення виконавчого листа, оскільки виконавчий лист було передано Управлінням на виконання до Орджонікідзевського ВДВС Харківського міського управління юстиції вчасно, з дотриманням строків, встановлених Законом України "Про виконавче провадження", і втрата виконавчого документа не залежала від дій Управління.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що заява управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова про видачу дублікату виконавчого листа по адміністративній справі № 2а-31172/09/2070 та поновлення строку для пред'явлення до виконання дублікату виконавчого листа підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 160, 165, 258, 260, 261 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В :

Заяву управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м. Харкова про видачу дублікату виконавчого листа по адміністративній справі № 2а-31172/09/2070 - задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа по адміністративній справі № 2а-31172/09/2070 за позовом прокурора Орджонікідзевського району м.Харкова в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Харкова до товариства з обмеженою відповідальністю "Спецтрансавто" про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 9646,56 грн.

Поновити строк для пред'явлення до виконання дублікату виконавчого листа по справі № 2а-31172/09/2070 за позовом прокурора Орджонікідзевського району м.Харкова в інтересах держави в особі управління Пенсійного фонду України в Орджонікідзевському районі м.Харкова до товариства з обмеженою відповідальністю "Спецтрансавто" про стягнення заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 9646,56 грн.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                                                    Тітов О.М.

Дата ухвалення рішення20.05.2015
Оприлюднено26.05.2015
Номер документу44288468
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості по сплаті страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування

Судовий реєстр по справі —31172/09/2070

Ухвала від 04.12.2019

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Ухвала від 03.04.2018

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Рубан В.В.

Ухвала від 20.05.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні