Постанова
від 22.05.2015 по справі 821/1143/15-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 травня 2015 р.м. ХерсонСправа № 821/1143/15-а

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Дубровної В.А., розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Генічеської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби в Херсонській області до Громадської організації Генічеське районне товариство рятування на водах про припинення юридичної особи,

встановив:

Генічеська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби в Херсонській області (далі - позивач, Генічеська ОДПІ) звернулась до Херсонського окружного адміністративного суду з позовом до Громадської організації Генічеське районне товариство рятування на водах (далі - відповідач), у якому просить припинити юридичну особу.

В обґрунтування своїх вимог позивач вказує, що відповідач більше року не подає податкову звітність до Генічеської ОДПІ.

Відповідно до ч. 3 ст. 183-2 КАС України судом на адресу відповідача, яка відповідає даним Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України, було направлено копію ухвали про відкриття скороченого провадження у справі. Вказана поштова кореспонденція повернулась до суду з відміткою "за закінченням терміну зберігання". У разі повернення поштового відправлення, яке не вручене адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така кореспонденція вручена належним чином, що передбачено ч. 11 ст. 35 КАС України.

За таких підстав, суд вважає за можливе розглянути справу на підставі наявних у ній доказів.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позовні вимоги підлягають задоволенню з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, згідно Довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності - юридичної особи, Громадська організація Генічеське районне товариство рятування на водах ( код ЄДРПОУ 32171577) зареєстроване як юридична особа 12.12.2002 року Генічеською райдержадміністрацією, про що зроблено запис за №1459.

Згідно довідки за №344 від 08.01.2003 року відповідач узятий на облік платника податків з 04.01.2003 року за №76.

Станом на 07.04.2015 року у відповідача податковий борг відсутній, що підтверджується довідкою Генічеської ОДПІ від 07.04.2015 року за №1633/10/23.

Згідно акта про результати камеральної перевірки подання податкової звітності №44/15-1/32171577 від 02.04.2015 року, податковим органом встановлено, що ГО Генічеське районне товариство рятування на водах більше року не подає до податкового органу звітність.

Відповідно до вимог ч. 8 ст. 19 Господарського кодексу України усі суб'єкти господарювання, відокремлені підрозділи юридичних осіб, виділені на окремий баланс, зобов'язані вести первинний (оперативний) облік результатів своєї роботи, складати та подавати відповідно до вимог закону статистичну інформацію та інші дані, визначені законом, а також вести (крім громадян України, іноземців та осіб без громадянства, які провадять господарську діяльність і зареєстровані відповідно до закону як підприємці) бухгалтерський облік та подавати фінансову звітність згідно із законодавством.

Підпунктом 16.1.3. пункту 16.1. ст.16 Податкового кодексу України, зокрема, зобов'язано платників податків подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.2003 р. за №755- IV передбачено, що юридична особа у випадках, передбачених законом, припиняється за рішенням суду, за однією із підстав, якою є, зокрема, неподання протягом року органам доходів і зборів податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Підпунктом 20.1.37 п. 20.1 ст. 20 Податкового кодексу України визначено право контролюючих органів звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення фізичною особою - підприємцем підприємницької діяльності та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Оцінивши надані позивачем докази, з'ясувавши обставини справи, суд приходить до висновку про задоволення вимог позивача про припинення юридичної особи Громадської організації Генічеське районне товариство рятування на водах.

Згідно з ч. 4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб'єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа, судові витрати, здійснені позивачем, з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 17, 94, 183-2 КАС України, суд -

постановив:

Адміністративний позов задовольнити.

Припинити юридичну особу - Громадську організацію Генічеське районне товариство рятування на водах, код ЄДРПОУ 32171577.

Копію постанови направити державному реєстратору та сторонам по справі.

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з моменту її отримання.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Дубровна В.А.

кат. 8.4.3

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2015
Оприлюднено26.05.2015
Номер документу44319266
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/1143/15-а

Постанова від 22.05.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

Ухвала від 16.04.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Дубровна В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні