Ухвала
від 14.05.2015 по справі 808/1793/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

14 травня 2015 рокусправа № 808/1793/14

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Юхименка О.В.

суддів: Іванова С.М. Мельника В.В.

за участю секретаря судового засідання: Лащенко Р.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні

апеляційну скаргу Державної податкової інспекції

у Жовтневому районі міста Запоріжжя

Головного управління Міндоходів у

Запорізькій області

на постанову Запорізького окружного адміністративного суду

від 10 квітня 2014 року

у справі № 808/1793/14

за позовом Державної податкової інспекції

у Жовтневому районі міста Запоріжжя

Головного управління Міндоходів у

Запорізькій області

вул. Леппіка, 34, м. Запоріжжя, 69063;

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю

«РЕКЛАМНО-ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ»,

вул. Пушкіна, 4/142, м. Запоріжжя, 69095;

про припинення юридичної особи, -

встановив: Державною податковою інспекцією у Жовтневому районі міста Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області подано позов про припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕКЛАМНО- ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ».

Запорізький окружний адміністративний суд (суддя Нечипуренко О.М.) своєю постановою від 10 квітня 2014 року в задоволенні позову відмовив.

Постанова суду мотивована тим, що Товариство звітує до податкового органу. Підстави для застосування адміністративно-господарської санкції не доведені.

Не погоджуючись з прийнятим у справі судовим актом, у поданій апеляційній скарзі Державна податкова інспекція у Жовтневому районі міста Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області, Позивач, вказує на невідповідність висновків суду обставинам справи, порушення норм матеріального права, що призвело до неправильного вирішення справи.

В обґрунтування вимог апеляційної скарги її заявник посилається на те, що до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців внесено інформацію про відсутність Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕКЛАМНО- ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ» за вказаною юридичною адресою, що відповідно до частини другої статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15 травня 2003 року N 755-IV є самостійною і достатньою підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Просить постанову окружного адміністративного суду скасувати та прийняти нову постанову, якою задовольнити позов в повному обсязі.

Процесуальним правом на участь представника в судовому засіданні Сторони не скористались.

З огляду на приписи статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Обставини справи: Товариство з обмеженою відповідальністю «РЕКЛАМНО- ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ», ідентифікаційний код 34407190, зареєстровано Виконавчим комітетом Запорізької міської ради 22 травня 2006 року.

Місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕКЛАМНО- ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ» є місто Запоріжжя, вулиця Пушкіна, 4 кв. 142.

Остання фінансова звітність подавалась відповідачем 05.06.2013 року.

Заборгованості перед бюджетом немає.

Згідно з Витягом з Єдиного державного реєстру, станом на 31 липня 2013 року державним реєстратором внесено інформацію про відсутність юридичної особи за вказаною адресою.

Припинення юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «РЕКЛАМНО- ТРАНСПОРТНА КОМПАНІЯ» стало предметом судового позову.

Колегія суддів, проаналізувавши на підставі фактичних обставин справи застосування судом першої інстанції норм матеріального права при винесені оскарженої постанови, виходить з наступного.

Згідно до частини другої статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15 травня 2003 року N 755-IV підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Проте, конструкція статті 38 Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» від 15 травня 2003 року N 755-IV побудована так, що її зміст дає можливість виділити дві підстави для прийняття рішення щодо припинення юридичної особи - порушення вимог закону при створенні юридичної особи або здійснення нею діяльності поза межами правової відповідальності, та відсутність підприємницької діяльності боржника як такої, що, власне, підтверджується певними засобами доказування.

З огляду на функції контролюючого органу, такий вид санкції застосовується не у будь-якому випадку, а виключно за порушення встановлених законодавчими актами правил здійснення господарської діяльності. Як то, підприємство покинуто, припинило діяльність в принципі, здійснювало діяльність поза межами правової відповідальності, та ін.

Такого фахівцями контролюючого органу не доводиться.

В межах апеляційної скарги підстави для скасування або зміни рішення окружного адміністративного суду відсутні.

Керуючись ст. 195, п. 1 ч. 1 ст. 198, ст. 200 Кодексу адміністративного судочинства України, Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у Жовтневому районі міста Запоріжжя Головного управління Міндоходів у Запорізькій області залишити без задоволення.

Постанову Запорізького окружного адміністративного суду від 10 квітня 2014 року у справі № 808/1793/14 без змін.

Ухвала суду апеляційної інстанції за наслідками перегляду набирає законної сили з моменту проголошення.

Касаційна скарга подається безпосередньо до адміністративного суду касаційної інстанції у порядку та у строки, визначені статтею 212 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий: О.В. Юхименко

Суддя: С.М. Іванов

Суддя: В.В. Мельник

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.05.2015
Оприлюднено28.05.2015
Номер документу44343618
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —808/1793/14

Ухвала від 14.05.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Юхименко О.В.

Ухвала від 21.01.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Юхименко О.В.

Ухвала від 21.01.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Юхименко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні