Постанова
від 26.05.2015 по справі 813/2510/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251 ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 травня 2015 року № 813/2510/15

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Брильовського Р.М.,

при секретарі Косів М.Б.

за участю:

представника позивача - Водолазського І.Д.

розглянувши у відкритому судовому з асіданні у місті Львові справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Сихівському районі м.Львова Головного управління Державної фіскальної служби України у Львівській області до товариства з обмеженою відповідальністю торгово-промислова компанія "Альбатрос" про стягнення коштів з рахунків, -

Встановив:

Державна податкова інспекція у Сихівському районі м.Львова Головного управління Державної фіскальної служби України у Львівській області звернулася з адміністративним позовом до товариства з обмеженою відповідальністю торгово-промислова компанія "Альбатрос" про стягнення коштів з рахунків у розмірі 2213 (дві тисячі двісті тринадцять) грн. 32 коп.

В обґрунтування позовних вимог зазначає, що у відповідача існує податковий борг який складається із сум податкових зобов'язань по податку на додану вартість, що складається із основного платежу та штрафної санкції. Заборгованість згідно карток особових рахунків та довідки про заборгованість складає 9 529,82 гривень. У зв'язку із тим, що частина заборгованості ТЗОВ ТПК "АЛЬБАТРОС" стягувалась в іншому судовому процесі, ДПІ у Сихівському районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівській області просить стягнути до бюджету борг в розмірі 2 213,32 гривень.

Оскільки, заборгованість відповідачем добровільно не погашається, просить стягнути таку у судовому порядку.

Представник позивача позовні вимоги підтримав в повному обсязі з підстав викладених у позові, просив суд адміністративний позов задовольнити в повному обсязі.

Заслухавши доводи представника позивача, з'ясувавши обставини, на які сторона посилається як на підставу своїх вимог та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, суд, даючи правову оцінку спірним правовідносинам, виходив з наступного.

Товариство з обмеженою відповідальністю торгово-промислова компанія "Альбатрос" зареєстроване 16.11.2007 року №14151020000018794 у виконавчому комітеті Львівської міської ради, внесений до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій і присвоєний ідентифікаційний код в ЄДРПОУ 38326607.

Згідно довідки про стан заборгованості та зворотнього боку облікової картки платника податків, у відповідача обліковується заборгованість перед бюджетом по податку на додану вартість, що становить 2213,32 грн.

Зазначена заборгованість виникла на підставі:

- податкової декларацiї з податку на додану вартiсть N 1400037461 вiд 20.11.2014 на суму 137,00 гривень.

- податкового повiдомлення-рiшення (форми 'Р') N 0012531501 вiд 28.10.2014 на суму 1020,00 грн., винесеного на підставі акту про результати камеральної перевірки №1176/15-01 від 17.10.2014 року.

- податкового повiдомлення-рiшення (форми 'Р') N 0012541501 вiд 28.10.2014 на суму 1020,00 грн., винесеного на підставі акту про результати камеральної перевірки №1204/15-01 від 21.10.2014 року, та згідно зворотного боку облікової картки пеня в розмірі 36,32 грн., що в сумі складає 2 213,32 гривень.

Відповідно до ст.14.1.137 ст.14 Податкового Кодексу України (далі - Кодексу) орган стягнення - державний орган, уповноважений здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу в межах повноважень, встановлених цим Кодексом та іншими законами України.

Органи державної податкової служби мають право застосовувати до платників податків фінансові (штрафні) санкції, стягувати до бюджетів та державних цільових фондів суми грошових зобов'язань та /або податкового боргу.

Згідно із ст.15 Кодексу платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Відповідно до п.14.1.175 ст.14 Кодексу податковий борг - сума грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), самостійно узгодженого платником податків або узгодженого в порядку оскарження, але не сплаченого у встановлений цим Кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання.

Відповідно до п.58.3 ст.58 Кодексу податкове повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим) юридичній особі, якщо його передано посадовій особі такої юридичної особи під розписку або надіслано листом з повідомленням про вручення. Податкове повідомлення-рішення вважається надісланим (врученим) фізичній особі, якщо його вручено їй особисто чи її законному представникові або надіслано на адресу за місцем проживання або останнього відомого її місцезнаходження фізичної особи з повідомленням про вручення. У такому самому порядку надсилаються податкові вимоги та рішення про результати розгляду скарг. У разі коли пошта не може вручити платнику податків податкове повідомлення-рішення або податкові вимоги, або рішення про результати розгляду скарги через відсутність за місцезнаходженням посадових осіб, їх відмову прийняти податкове повідомлення-рішення або податкову вимогу, або рішення про результати розгляду скарги, незнаходження фактичного місця розташування (місцезнаходження) платника податків або з інших причин, податкове повідомлення-рішення або податкова вимога, або рішення про результати розгляду скарги вважаються врученими платнику податків у день, зазначений поштовою службою в повідомленні про вручення із зазначенням причин невручення.

Відповідно до п.59.1 ст.59 Кодексу у разі коли платник податків не сплачує узгодженої суми грошового зобов'язання в установлені законодавством строки, орган державної податкової служби надсилає (вручає) йому податкову вимогу в порядку, визначеному для надсилання (вручення) податкового повідомлення-рішення.

Відповідно до п.95.2 ст.95 Кодексу стягнення коштів та продаж майна платника податків провадяться не раніше ніж через 60 календарних днів з дня надіслання такому платнику податкової вимоги.

Відповідно до п.95.3 ст.95 Кодексу стягнення коштів з рахунку платника податків у банках, обслуговуючих платника податків, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання органам ДПС, у розмірі суми податкового боргу або його частини. Орган державної податкової служби звертається до суду щодо надання дозволу на погашення усієї суми податкового боргу за рахунок майна платника податків, що перебуває у податковій заставі.

ДПІ у Сихівському районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівській області відповідно до Податкового кодексу України виставлено податкову вимогу №117-15 від 02.10.2013 року.

Відтак, кошти в розмірі 2 213,32 гривень підприємством добровільно у встановлені законом строки до бюджету не сплачені, і як наслідок, рахується податковий борг ТЗОВ ТПК "Альбатрос" перед бюджетом.

До матеріалів справи долучена довідка про відкриті відповідачем рахунки в банках.

Матеріалами справи підтверджується, що суми грошових зобов'язань, визначені контролюючим органом, відповідачем не сплачені.

Станом на день розгляду справи сума податкового боргу відповідача в розмірі 2 213,32 гривень є узгодженою та у встановлені законом строки не сплаченою, тому відповідно до п.п. 14.1.175 п. 14.1 ст. 14 ПК України визнається сумою податкового боргу. Доказів зворотного матеріали справи не містять.

З врахуванням вищенаведеного, суд приходить до висновку, що позовні вимоги Державної податкової інспекції у Сихівському районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівській області про стягнення коштів з банківських рахунків товариства з обмеженою відповідальністю торгово-промислової компанії "Альбатрос" для погашення податкового боргу в розмірі 2 213,32 гривень, є обґрунтованими, підтверджуються долученими до матеріалів справи доказами і підлягають до задоволення.

У відповідності до вимог ст. 94 КАС України, судові витрати у формі судового збору не належить стягувати з відповідача.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 7-14, 23, 69, 70, 71, 86, 160-163, 167 Кодексу адміністративного судочинства України,-

Постановив:

Позов задовольнити.

Стягнути з рахунків товариства з обмеженою відповідальністю торгово-промислова компанія "Альбатрос" (код ЄДРПОУ 35562866) на користь Державного бюджету України заборгованість у розмірі 2213 (дві тисячі двісті тринадцять) грн. 32 коп.

Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Постанова набирає законної сили в порядку, встановленому ст. 254 КАС України.

Суддя Р.М. Брильовський

Повний текст виготовлений 27.05.2015.

Дата ухвалення рішення26.05.2015
Оприлюднено02.06.2015
Номер документу44403093
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/2510/15

Постанова від 26.05.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Постанова від 26.05.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 14.05.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні