Постанова
від 15.05.2015 по справі 814/1304/15
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15.05.2015 р.

Справа № 814/1304/15

Суддя Миколаївського окружного адміністративного суду Лебедєва Г.В. розглянувши в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Очаківської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ Міндоходів у Миколаївській області до товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

До Миколаївського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Очаківської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ Міндоходів у Миколаївській області до товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА" про припинення юридичної особи.

Відповідно до вимог ч.3 ст.106 Кодексу адміністративного судочинства України позивачем надіслано відповідачу копію позовної заяви та доданих до неї документів. Згідно з п.3 ч.1 ст.183-2 КАС України судом 23.04.2015 року винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження по справі, яку направлено відповідачу для надання заперечення по справі або заяви про визнання позову.

Судова кореспонденція була надіслана відповідачу за адресою, зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, але була повернута до суду з поштовою відміткою від 05.05.2015 року: "адресат не проживає".                                                   Згідно ч.4 ст.33 КАС України, судова кореспонденція надсилається юридичним особам - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. У разі відсутності осіб, за такою адресою, вважається, що судова кореспонденція вручена їм належним чином. Згідно ч.11 ст.35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення, яке не вручено адресату з незалежних від суду причин, вважається, що воно вручене належним чином.

Таким чином, відповідач був належним чином сповіщений про розгляд справи, але на час розгляду справи відповідачем не подано до суду заперечення проти позову та документів на їх підтвердження чи заяви про визнання позову.

Дослідивши матеріали справи в порядку скороченого провадження, оцінивши докази в їх сукупності, суд приходить до висновку, що позовна заява підлягає задоволенню з таких підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, товариство з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА" 20.06.2014 року зареєстроване як юридична особа, що підтверджується Витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. Згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відповідач не перебуває у стані припинення.

Товариство з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА", у зв'язку зі зміною місцезнаходження відповідно до Порядку обліку платників податків і зборів, та на підставі відомостей державного реєстратора про зміну місцезнаходження платника податків з 22.01.2015 року знаходиться на обліку в Очаківській об'єднаній державній податковій інспекції ГУ Міндоходів у Миколаївській області, як платник податків, що підтверджується повідомленням про взяття на облік № 1415030600134 від 26.12.2014 року.

Пунктами 1, 2 частини 1 статті 9 Закону України “Про систему оподаткування” (який діяв до 01.01.2011 року) передбачено, що платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законом; подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Як вбачається з довідки підрозділу податкової міліції Очаківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Миколаївській області про встановлення місцезнаходження (місця проживання) платника податків від 22.01.2015 року №294/4/14-03-07-06, місцезнаходження платника податків товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА" не встановлено.

Тобто встановлено, відсутність юридичної особи за адресою вказаною в Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, що є підставою для припинення юридичної особи.

Очаківською об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Міндоходів у Миколаївській було направлено повідомлення від 23.01.2015 року державному реєстратору про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, відповідно до якого 04.03.2015 року державним реєстратором за №151514300040001092 внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців інформацію щодо відсутності товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА" за вказаною адресою.

Згідно довідки від 17.04.2015 року №2186/10/14-23-25-101 Очаківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Миколаївській області у платника податків товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА" станом на 17.04.2015 року не має заборгованості до бюджету зі сплати податків та зборів.

Згідно з п.п.20.1.37 п.20.1 ст.20 Податкового кодексу України, органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем та/або про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Відповідно до ст.38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" від 15.05.2003р. №755-ІV, однією із підстав для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи є запис про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Враховуючи вищевикладене, з урахуванням наданих доказів, суд вважає, що позовні вимоги Очаківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Миколаївській області до товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА" про припинення юридичної особи є обґрунтованими, відповідають обставинам, матеріалам справи та чинному законодавству, і підлягають задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців" суд, який постановив рішення про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцем знаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Керуючись ст.ст. 2, 7, 8, 9, 14, 86, 158 – 163,183-2 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов Очаківської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Миколаївській області до товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА" про припинення юридичної особи - задовольнити.

Припинити юридичну особу - товариство з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА" (код ЄДРПОУ 39266848).

Направити державному реєстратору реєстраційної служби Очаківського міськрайонного управління юстиції у Миколаївській області копію постанови для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судову постанову про припинення юридичної особи – товариства з обмеженою відповідальністю "ЗАГОРА".                                                                       Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд апеляційної скарги на постанову протягом десяти днів з дня отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого ст. 186 КАС України, якщо таку скаргу не було подано.

Суддя Г.В. Лебедєва

Дата ухвалення рішення15.05.2015
Оприлюднено04.06.2015
Номер документу44442414
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —814/1304/15

Постанова від 15.05.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

Ухвала від 23.04.2015

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лебедєва Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні