Ухвала
від 26.05.2015 по справі 921/460/15-г/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"26" травня 2015 р.Справа № 921/460/15-г/11

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

Господарський суд Тернопільської області у складі судді Сидорук А.М. Розглянув матеріали справи

за позовом: Прокурора Бережанського району, вул. Пирогова, 5 а, м. Бережани, Бережанський район, Тернопільська область в інтересах держави в особі Бережанської міської ради, пл. Ринок, 1, м. Бережани, Бережанський район, Тернопільська область в особі Бережанського міського комунального підприємства "Господар", вул. Лепких, 44, м. Бережани, Тернопільська область

до відповідача: Бережанської обласної комунальної центральної районної аптеки № 6, пл. Ринок, 7, м. Бережани, Бережанський район, Тернопільська область

про cтягнення заборгованості в сумі 15 599 грн. 68 коп..

За участю представників сторін

Прокурора: Клюха С.М.

Позивача: Хомецький М.С. - керівник Бережанського міського КП "Господар" ;

Відповідача: Лапунька Ю.О. завідувач.

Суть справи: Прокурор Бережанського району, вул. Пирогова, 5 а, м. Бережани, Бережанський район, Тернопільська область в інтересах держави в особі Бережанської міської ради, пл. Ринок, 1, м. Бережани, Бережанський район, Тернопільська область в особі Бережанського міського комунального підприємства "Господар", вул. Лепких, 44, м. Бережани, Тернопільська область звернувся до господарського суду Тернопільської області з позовом до Бережанської обласної комунальної центральної районної аптеки № 6, пл. Ринок, 7, м. Бережани, Бережанський район, Тернопільська область про стягнення заборгованості в сумі 15 599 грн. 68 коп..

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач неналежним чином виконав умови договорів про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (по вул. Чорновола, 2, Чорновола, 4 та Площа Ринок, 7) від 01 січня 2011 року, а саме не здійснив повної оплати за надані послуги, в наслідок чого у відповідача виникла заборгованість перед Бережанським міським комунальним підприємством "Господар" в сумі 15 599 грн. 68 коп..

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 07 травня 2015 року порушено провадження у справі та розгляд даної справи призначено на 26 травня 2015 року. Зобов"язано відповідача до дня розгляду справи надати суду відзив на позов.

Прокурор та представник позивача в судовому засіданні 26 травня 2015 року позовні вимоги підтримали в повному обсязі із підстав наведених у позові.

Представник відповідача в судовому засіданні 26 травня 2015 року надав відзив на позов. Заперечив щодо позовних вимог та зазначив, що Бережанська обласна комунальна центральна районна аптека № 6 не являється власником нежитлових приміщень по вул. вул. Чорновола, 2, Чорновола, 4 та Площа Ринок, 7. Разом з тим, в порядку ст. 27 ГПК України надав заяву № 20 від 25.05.2015 р. про залучення в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Тернопільську обласну раду. В обґрунтування зазначив, що власником зазначених приміщень є територіальна громада Тернопільської області та дане рішення може вплинути на права, інтереси або обов"язки Тернопільської обласної ради.

Інститут третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору покликаний захистити права та охоронювані законом інтереси осіб, які не є учасниками спірних матеріальних правовідносин, але знаходяться із однією зі сторін процесу у таких відносинах, які можуть змінитись у результаті винесеного рішення. Метою участі таких осіб у справі є обстоювання ними власних прав і законних інтересів, на які може справити вплив рішення чи ухвала суду.

Згідно ст. 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Розглянувши заяву відповідача про залучення в якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Тернопільську обласну раду суд відмовляє у її задоволенні, оскільки відповідачем не доведено обставин згідно яких дане рішення може вплинути на права або обов'язки Тернопільської обласної ради. Разом з тим, суд зазначає, що договори про надання послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій (по вул. Чорновола, 2, Чорновола, 4 та Площа Ринок, 7) від 01 січня 2011 року укладені між Бережанським міським комунальним підприємством "Господар" та Бережанською обласною комунальною центральною районною аптекою № 6, а не Тернопільською обласною радою.

Розглянувши матеріали справи, з метою повного та всебічного вирішення спору по суті, суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи в межах строків, встановлених ст. 69 Господарського процесуального кодексу України.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти на 09 червня 2015 року на 12 год. 45 хв.

2. Ухвалу направити сторонам у справі, прокуратурі Бережанського району Тернопільської області, м. Бережани, вул. Пирогова, 5а та прокуратурі Тернопільської області, м. Тернопіль, вул. Листопадова, 4.

Суддя А.М. Сидорук

Дата ухвалення рішення26.05.2015
Оприлюднено04.06.2015
Номер документу44445473
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —921/460/15-г/11

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 28.09.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Судовий наказ від 26.06.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 16.07.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Мирутенко О.Л.

Ухвала від 06.07.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Матущак О.І.

Рішення від 09.06.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 26.05.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

Ухвала від 07.05.2015

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Сидорук А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні