Постанова
від 02.06.2015 по справі 812/379/15
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

8.4.3

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

Іменем України

02 червня 2015 рокуСєвєродонецькСправа № 812/379/15

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Смішлива Т.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Сєвєродонецьку Головного управління Міндоходів у Луганській області до Приватного підприємства «ГРИВЛАЙН» про припинення юридичної особи,-

ВСТАНОВИВ:

25 травня 2015 року Державна податкова інспекція в м. Сєвєродонецьку Головного управління Міндоходів у Луганській області звернулась до суду з позовом до Приватного підприємства «ГРИВЛАЙН» про припинення юридичної особи, посилаючись на неподання відповідачем до органу державної податкової служби податкової звітності більше одного року.

У зв'язку з викладеним позивач просить суд припинити юридичну особу відповідача.

На підставі частини 4 статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України справа розглядається суддею одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Ухвалою судді від 26 травня 2015 року справу призначено до розгляду у порядку скороченого провадження.

Ухвала про відкриття скороченого провадження направлена відповідачу на його юридичну адресу: 93400, Луганська область, м. Сєвєродонеьцк, пл. Перемоги, 2, оф. 308, однак, 29.05.2015 конверт повернувся до суду з відміткою пошти: "за зазначеною адресою не проживає". Відповідно до положень ч. 11 ст. 35 КАС України, у разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином. Відповідно до статті 35 КАС України вважається, що юридична особа повідомлена про час та місце слухання справи, якщо судова повістка доставлена за адресою, внесеною до відповідного державного реєстру. У зв'язку з тим, що будь-яких відомостей відносно зміни місця реєстрації відповідач державному реєстратору не надав, записи до реєстру не вносились, суд позбавлений можливості повідомити відповідача про розгляд даної справи за іншою адресою. З огляду на вищезазначене, суд вважає, що вжив всі залежні від нього заходи для повідомлення відповідача належним чином для реалізації ним права судового захисту своїх прав та інтересів.(а.с.6-7,17).

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, підтверджується матеріалами справи, що Приватне підприємство «ГРИВЛАЙН», код ЄДРПОУ 30196081, зареєстроване як юридична особа Виконавчим комітетом Сєвєродонецької міської ради 02.12.1998. Відповідач перебуває на податковому обліку в Державній податковій інспекції в м. Сєвєродонецьку Головного управління Міндоходів у Луганській області з 08.12.1998 за № 122, що підтверджується довідкою головного управління статистики у Луганській області № 384/28-03 від 08.12.1998, перебуває на податковому обліку в Державній податковій інспекції в м. Сєвєродонецьку Головного управління Міндоходів у Луганській області з 08.12.1998. (а.с. 5-9)

Висновком Державної податкової інспекції в м. Сєвєродонецьку Головного управління Міндоходів у Луганській області підтверджено, що відповідач не надає податкову звітність з 2010 року. (а.с. 4)

Відповідно до частини 1 статті 33, частини 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставою для постановлення судового рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Пунктом 49.2. ст. 49 Податкового кодексу України встановлено, що платники податків зобов'язані за кожний звітний період подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є, незалежно від того, чи проводив такий платник податку господарську діяльність у звітному періоді.

Підпунктом 20.1.37 ст. 20 Податкового кодексу України передбачено, що органи державної податкової служби в установленому законом порядку мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

Оскільки відповідач більше року не подає органам державної податкової інспекції документів фінансової звітності, то це є підставою припинення його підприємницької діяльності.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 17, 18, 94, 158-163, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги Державної податкової інспекції в м. Сєвєродонецьку Головного управління Міндоходів у Луганській області задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу Приватне підприємство «ГРИВЛАЙН», код ЄДРПОУ 30196081, зареєстрованого Виконавчим комітетом Сєвєродонецької міської ради Луганської області 02.12.1998, адреса реєстрації: 93400, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, пл. Перемоги, буд. 2, оф. 308.

Копію постанови, після набрання нею законної сили, направити Реєстраційній службі Сєвєродонецького міського управління юстиції (93400, Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Партизанська, 13, кім. 5) для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Приватного підприємства «ГРИВЛАЙН».

Постанова підлягає негайному виконанню.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена до Донецького апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови з одночасним поданням її копії до суду апеляційної інстанції.

Суддя Т.В. Смішлива

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.06.2015
Оприлюднено04.06.2015
Номер документу44489356
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —812/379/15

Постанова від 02.06.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 26.05.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні